Home  /  Zápasy  /  Muži  /  ČLAF 2015  /  Divize I  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Příbram Bobcats
28 : 14
Prague Lions Prague Lions
Q1 Q2 Q3 Q4
BOB 14 7 0 7
LIO 0 0 7 7
Statistiky

Datum: 16.5.2015 v 17:00
Počasí: Polojasno, 18°C
Počet diváků: 140
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), Jan Klimeš (U), Stanley Hameder (HL), Radim Kroulík (LJ), Radek Janhuba (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Příbram Bobcats TD - 7:0 - Daniel Vitiš, 25y pass od Columbus Givens (Vojtěch Podhradský kick); 10:47
Příbram Bobcats TD - 14:0 - Jiří Kohut, 33y pass od Columbus Givens (Vojtěch Podhradský kick); 6:51
2.čtvrtina
Příbram Bobcats TD - 21:0 - Martin Hamza, 8y pass od Columbus Givens (Vojtěch Podhradský kick); 1:33
3.čtvrtina
Prague Lions TD - 21:7 - Lukáš Růžek, 5y run (Ondřej Šisl kick); 3:02
4.čtvrtina
Příbram Bobcats TD - 28:7 - Columbus Givens, 67y run (Vojtěch Podhradský kick); 9:59
Prague Lions TD - 28:14 - Alexey Ulyanin, 27y pass od Nicholas Cole (Ondřej Šisl kick); 3:02
Komentář k zápasu

Na příbramské Marile se v sobotu v podvečer odehrála fotbalová bitva mezi domácími Bobcats a pražskými Lions. Oba týmy se v sezóně už jednou potkaly a v Praze tehdy zvítězili domácí jedenáctibodovým rozdílem, takže Bobcats měli Pražanům co vracet. Lions přijeli do Příbrami oslabení o dlouhodobě zraněného quarterbacka Dustina Hainese, za to s novými zahraničními posilami. Na Hainesově místě nastoupila v pražskému útoku posila, která je v Lions už od druhého týdne ČLAF – Američan Nicholas Cole, běžně hrající na pozici free safety v obraně. Ten trénoval úlohu generála ofenzivy jen tři dny a jak se ukázalo, to není zdaleka dost.
Příbram začala na míči a po působivých delších bězích s míčem Givense a veterána Pavla Tumpacha se dostala rychle na dostřel. Columbus Givens pak ukázal jak se čím dál tím lépě sžívá se svými receivery když krásnou přihrávkou našel Daniel Vitiše a Bobcats byli ve vedení. Ofenziva Lions nastoupila k velmi nervózní první půli. V hned druhém drivu se Příbram provalila hřištěm vyváženou kombinací běhu po zemi a přihrávek na střední vzdálenost. Jejich snahu korunovala nádherná přihrávka Givense ze 33 yardů, která našla natažené paže štíhlé příbramské věže Jiřího Kohuta v lionské endzone. Univerzál Vojtěch Podhradský se ani podruhé při extrapointu nemýlil a Bobcats vedli již 14:0.
Konec první čtvrtiny ozdobila nádherná 50yardová přihrávka Colea na Marka Suchého, kdy Lions ukázali záblesky útočného umu, ale k ničemu víc už se v zápětí nedostali. Několik false startů a Lions odkopávají míč, klasický obraz pražského útoku v první polovině.
Ve druhé čtvrtině se Příbram prokousávala hřištěm o něco pomaleji, jelikož obrana Lions začala vyvíjet účinný tlak na Givense a připsala si několik sacků. I přesto Bobcats před poločasem skórovali ještě jednou a byl to právě pod tlakem hrající Givens, kdo našel třetího ze svých receiverů v pražské endzone, tentokrát druhou z příbramských věží Martina Hamzu. Když Podhradský potvrdil i potřetí a vzápětí si po Coleově přihrávce připsal interception příbramský Melvin Davis šlo se do šaten za stavu 21:0 pro domácí.
Právě v šatnách asi našli hosté novou jiskru a bylo to vidět hned po začátku druhé půle. Hra se vyrovnala, oba týmy byly nuceny záhy odkopávat míče, ale byli to právě Pražané kdo takto postupně posouval soupeře po hřišti. To vyvrcholilo puntem Bobcats v blízkosti vlastní endzone, který byl ale zblokován Lions a ti se tak dostali do vzdálenosti 18 yardů od příbramského výsostného území. A tam se také po pár pokusech probili, jmenovitě dobrý zápas hrající running back Lukáš Růžek. Ondřej Šisl potvrdil a Lions snížili na rozdíl 14 bodů. Před koncem třetí čtvrtiny dokázali ještě zaraženě působící domácí fumble, ale Lions z nadějné pozice nekapitalizovali.
Quarterback Příbrami Columbus Givens ukázal své vůdcovské kvality na začátku čtvrté čtvrtiny. Viditelně nesoustředěné a zvadlé spoluhráče uklidnil nádherným 67yardovým sprintem pro touchdown. Příbram se dostala zpět na rozdíl tří touchdownů, ale Givens v té době už hrál se zraněním lýtkového svalu a navíc chyběl i Josef Murgaš vyloučený ze zápasu za hit za hranicí pravidel. Najednou kompaktně působící hosté se ale nevzdali. Nicholas Cole se s útokem dostal přes hřiště a vysoko nad endzone našel Lukáše Růžka pro jeho druhý touchdown zápasu. Nic víc už se ale nestalo.
Bobcats porazili oslabené Lions o 14 bodů, což je rozhodující rozdíl v případě rovnosti bodů v tabulce. Příbramští předvedli ukázkovou první polovinu, ale po přestávce nechali Pražany vytvořit zbytečný tlak a zkomplikovali si již rozhodnuté utkání. Naopak Lions předvedli v druhé polovině sílu a týmového ducha a je nutno je ocenit za předvedený výkon, zvlášť když je nyní už jasné, jak klíčovým hráčem pro ně primární quarterback Dustin Haines je.