Home  /  Zprávy  /  Flagové mistrovství 2015 - 12 týmů v akci

Flagové mistrovství 2015 - 12 týmů v akci

(út) 4. srpen 2015, Michal Rosíval

Flagové mistrovství je jednorázový turnaj určující nejlepší český dospělý tým ve flag fotbalu, nekontaktní verzi amerického fotbalu.

Po hubených letech, kdy nepomohl ani loňský přesun do "centra všeho dění" Prahy, se po změně místa konání a sázce na Ostravu, jakkoliv to jistě nebyl jediný důvod, počet týmů zdvojnásobil a letos i flagový titul v kategorii dospělých bude bojovat 12 týmů.

Turnaj se odehraje v ostravském areálu Poruba (domácí areál místních Steelers) v sobotu 15.8., první zápasy začínají v 10:30 a bude se hrát na každém kousku trávníku, hrát se totiž bude hned na čtyřech hřištích vedle sebe!

Tucet týmů je rozdělený do čtyř skupin po třech, do playoffs postoupí vždy dva nejlepší týmy skupiny. Playoffs je klasický osmičlenný "pavouk", čili čtvrtfinále, semifinále, finále. Týmy vyřazené v playoffs, stejně jako třetí týmy ve skupinách budou hrát o přesné konečné umístění. Finálový zápas je naplánovaný na 16:30.

Zápasy playoffs se budou hrát na 2×20 minut, všechny ostatní na 2×15 minut. Ve čtyřech předchozích ročnících dosud ani jednou nenašel přemožitele tým Panthers 30+, jak to bude při páté edici Flagového mistrovství?