Home  /  Zprávy  /  Sígrs výhrou nad Hippos určili obsazení Silver Bowlu

Sígrs výhrou nad Hippos určili obsazení Silver Bowlu

(po) 20. červen 2016, Radim Kroulík

Deváté kolo druhé ligy proti sobě svedlo domácí Prague Hippos a hostující Brno Sígrs. Domácí potřebovali bezpodmíněčně vyhrát, aby si udrželi naději na postup do Silver Bowlu. Na druhou stranu hosté do Prahy přijeli i se svojí posilou Terry Gaitorem a chtěli si vítězstvím zajistit výhodu domácího prostředí pro Silver Bowl.

Hned v prvním drivu zápasu šli na míč domácí a po sérii úspěšných běhů si do endzóny doběhl Antoš pro první body. Po Kadeřábkově potvrzení za 2 body šli domácí do vedení 8:0. Odpověď hostů na sebe nenechala dlouho čekat, kdy už v druhé akci tohoto drivu si sám quarterback Ondrášek doběhl pro 47 yardový touchdown. Po neúspěšném potvrzení za dva body Hippos stále vedli 8:6.

Na začátku druhé čtvrtiny opět zaúřadoval útok hostů, po úspěšných bězích running backů si pro 7 yardový touchdown doběhl opět Ondrášek a Sígrs se ujali vedení 8:12. Celá čtvrtina byla hlavně v režii hostů, kdy se v jejich dalším drivu utrhnul Schmied. Svým 38 yardovým během středem hřiště navýšil skóre ve prospěch hostů na 8:19. Bohužel pro Hippos tato hororová čtvrtina ještě neskončila. Další zápis mezi skórující hráče zaznamenala zahraniční akvizice hostů. Terry Gaitor si nádhernou individuální akcí doběhl pro 38 yardový touchodwn, čímž navýšil náskok hostů na 8:26. Hned v zápětí byli rozhodčí nuceni přerušit zápas na 30 mintu z důvodu bouřky. Po pokračování zápasu se v prvním poločase již nijak skóre nezměnilo a šlo se do kabin za stavu 8:26.

Druhý poločas začali domácí onside kickem, ten byl ovšem zalehnut hostujícími, kteří šli na míč. Ovšem této pozice nedokázali řádně využít. Velké přičinění na tom měla obrana domácích, která byla schopna zastavovat útočné výpady hostů. Zlepšená hra domácí obrany nebyla podpořena žádnými body ze strany útoku, a tak po několika drivech, kde dominovaly obrany, třetí čtvrtina nepřinesla žádnou změnu skóre. Diváci na pražském Motorletu museli na změnu skóre čekat až do poloviny poslední čtvrtiny, kdy se po sérii úspěšných běhů prosadil z hranice 6 yardů domácí quarterback Tománek. Tento bodový úspěch domácích byl však posledním v tomto zápase a na jeho konci opět úřadovali hostující Sígrs. Nutno říci, že jim k tomuto úspěchu notnou řadou chyb pomohly chyby domácích, kteří na konci zápasu dvakrát ztratili míč, navíc blízko své endzóny. Těchto chyb využili hosté nejdříve běhovým touchdownem Renga a následně zachyceným passovým touchdownem Baykalova. Hosté tak výhrou 14:39 získali výhodu domácího prostředí pro finálový Silver Bowl, ve kterém se utkají s Pilsen Patriots.

Autor článku: Vlastimil Liehne

Detail zápasu

Prague Hippos
14 : 39
Brno Sígrs Brno Sígrs
Q1 Q2 Q3 Q4
HIP 8 0 0 6
SGR 6 20 0 13

Datum: 19.6.2016 v 16:00
Počasí: Intenzivní přeháňky, 17°C
Počet diváků: 67
Rozhodčí: Filip Malý (R), Alan Andonov (U), Jan Prajer (HL), Jan Pěnička (LJ), Václav Kriesman (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Hippos TD - 8:0 - Nikola Antoš, 7y run (Ondřej Kadeřábek 2pt run); 5:49
Brno Sígrs TD - 8:6 - Filip Ondrášek, 47y run (2pt run neúspěšný); 5:12
2.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 8:12 - Filip Ondrášek, 7y run (2pt pass neúspěšný); 11:14
Brno Sígrs TD - 8:19 - Daniel Schmied, 38y run (Ivan Baykalov kick); 9:59
Brno Sígrs TD - 8:26 - Terry Gaitor, 38y run (Ivan Baykalov kick); 6:27
4.čtvrtina
Prague Hippos TD - 14:26 - Stanislav Tománek, 6y run (2pt run neúspěšný); 5:14
Brno Sígrs TD - 14:33 - Michal Reng, 24y run (Ivan Baykalov kick); 2:54
Brno Sígrs TD - 14:39 - Ivan Baykalov, 22y pass od Filip Ondrášek (2pt pass neúspěšný); 0:33