Home  /  Zprávy  /  Black Panthers natahují sérii výher, Amazons jsou ve finále

Black Panthers natahují sérii výher, Amazons jsou ve finále

(út) 11. říjen 2016, Radim Kroulík

Dominance juniorských Black Panthers v základní části stále trvá. O druhém finalistovi 2. juniorské ligy se rozhodne v posledním kole. Ženská liga zná dvojici pro Rose Bowl II. Dorostenci znají semifinálové dvojice.

1. juniorská liga
Pardubice Stallions - Prague Black Panthers 6:13

Black Panthers vstupovali do zápasu z prvního místa bez porážky a svou úctyhodnou šňůru 14 výher v řadě v základní části chtěli posunout o jednu výhru dál. Na druhé straně Stallions chtěli odčinit vysokou porážku s Lions (6:30). Velká rána přišla pro domácí Stallions hned v první útočné akci zápasu. Running back Jan Dunovský si poranil koleno a zápas pro něj skončil. V začátku zápasu se tak stallionský útok musel obejít bez starting quarterbacka i running backa. Obě obrany na hřišti dominovaly. První se k endzóně dostali Black Panthers. Po dobrém punt returnu začínal pražský útok na půlce soupeře. Dál než do redzóny to prozatím nevedlo.

Na konci první čtvrtiny se dostal i pardubický útok hluboko za polovinu hřiště. V lehkém dešti měli oba centeři problém se snapováním. Stallions při čtvrtém downu na 34 yardech soupeře přišli o možnost získat první down hned po snapu, který nezkrotil quarterback domácích. První čtvrtina tak přinesla především spolehlivé výkony obou obran a několik puntů. 

Ve druhé čtvrtině se oba týmy začínaly více posouvat po hřišti. Na první body se ale čekalo až do závěru prvního poločasu. Stallionská obrana si vybrala v posledních 4 minutách slabší moment. Do té doby dokázala držet Horáčka a zbytek útoku daleko od endzóny. V preview k tomuto zápasu byla vyzdvihnuta produktivita Horáčka v blízkosti goal line. Quarterback Black Panthers v tomto zápase svoje umění dostat se po svých až do endzóny potvrdil. Na konci prvního poločasu si připsal dva běhové touchdowny pro 3 a 4 yardy. Nutno podotknout, že tomu vždy předcházely posuny po hřišti vzduchem. Druhý touchdown padl 5 vteřin do konce poločasu, když Horáčkovi pomohl do endzóny spoluhráč, který ho pro touchdown dotlačil až za goal line.

Do druhého poločasu se Stallions rozhodli povolat quarterbacka Matěje Linka. Ten se po prvním zápase s Lions zotavoval ze zranění, ale na jeho výkonu to nebylo příliš znát. Obrana Black Panthers si mohla odškrtnout úkol zastavit běhovou hru Stallions jako úspěšně splněný. To passová obrana Black Panthers trochu drhla. Spolupráce Linek - Kalous zafungovala po dlouhých přihrávkách hned několikrát. I díky passům Linka se útok Stallions dostal ve třetí čtvrtině až do redzóny, kde Linek napodobil Horáčka a doběhl si sám pro touchdown.

K vyrovnání měli Stallions nejblíže ve čtvrté čtvrtině, kdy se dostal útok až na 17 yardů od endzóny. Na čtvrtý down hodil Linek interception, který mohl Marek Daník proměnit v touchdown, ale faul během returnu vrátil hru zpět. Na více se Stallions již v útoku nezmohli. 

Projev hry byl z obou stran podobný. Oba útoky měly problém rozhýbat běhovou hru, zatímco vzduchem to šlo lépe, a když došlo na završení drivu, vzali zodpovědnost na sebe quarterbaci. Black Panthers mají po výhře 13:6 bilanci 4-0. Stallions s bilancí 2-2 musí pro postup do Junior Bowlu ještě pořádně zabrat.

2. juniorská liga
Liberec Titans - Karlovy Vary Warriors
 48:14

Neporažení Titans přivítali doma Warriors, kteří na svoji první výhru čekají. Karty tak byly rozdány poměrně jednoznačně. Stejně jako v zápase s Blades řádila dvojice Stolle - Kozák, která byla u 5 touchdownů Titans. Warriors si připsali oba své touchdowny po passu Voráčka na Krnáče. Titans mají nejproduktivnější útok se 156 body a obranu, která pustila nejméně bodů (75 ve 4 zápasech). Warriors budou mít poslední šanci na premiérovou výhru v neděli doma proti Bobcats. Ani proti Příbrami, která hraje o účast ve finále, to nebudou mít Vary jednoduché. 

Prague Mustangs - Příbram Bobcats 13:20

Bobcats se po vlažném vstupu do sezóny probrali ve správný čas. Po dvou zápasech byl tým z Příbrami 0-2. Důležitá výhra s Mustangs je posunula na druhé místo, které budou hájit v posledním kole základní části. V prvním poločase se mezi skórující hráče dostal pouze příbramský Vokurka, který zalehl fumble v soupeřově endzóně. Ve druhém poločase oba útoky zlepšily svou produktivitu, když si připsaly po dvou touchdownech. Oba týmy jdou tak do posledního kola základní části s bilancí 2-2.

Ženská liga
Prague Harpies - Brno Amazons
0:36

Harpies měly před zápasem s Amazons stále šanci na postup do Rose Bowlu. K tomu potřebovaly bezpodmíněčně vyhrát. První vzájemný zápas vyhrály Amazons 44:14. I ve druhém zápase si Amazons s Harpies bez větších problémů poradily, navíc s nulou v obraně. K tomu ještě získalo Brno 4 body po dvou safety. Až do čtvrté čtvrtiny držely Harpies naději, protože skóre bylo “jen” o 17 bodů. Poslední čtvrtina ale mnohem lépe vyšla Amazons, které dokázaly skórovat 3 touchdowny. Amazons si výhrou zajistily účast v Rose Bowlu, které bude mít stejné složení jako v loňské premiéře. Harpies budou mít v neděli šanci zakončit sezónu první výhrou proti Black Cats.

Dorostenecká liga

Do playoffs Dorostenecké ligy vstupují jako favoriti Prague Lions a Brno Sígrs. Lions v základní části nepoznali proti Patriots a Rangers porážku, Sígrs prohráli jen jednou. Proti Lions nastoupí v semifinále East Bohemia Bucks, na Sígrs narazí Pilsen Patriots. Pro Steelers a Rangers sezóna skončila. 

Jak jsou v obou juniorských ligách rozdány postupové karty, přineseme v zítřejším článku.