Home  /  Zprávy  /  Postview #17.10

Postview #17.10

(út) 6. červen 2017, Michal Rosíval

Bitters liga

Tak trochu kvalifikační zápas o postup do playoffs zvládli Lions a Příbram se po porážce 35:12 už smířila s pátým místem. Teoreticky sice ještě šanci má, ale ta zaprvé vede přes vítězství nad Black Panthers a zadruhé vyjádření Bobcats po zápase bylo jasné - pro letošek to balíme. Lions nezastavily ani tři interceptiony Curtise Wallse (Craig Maynard hodil taky tři), ale horší zprávy se týkají druhého konce passové hry. Nedohráli totiž receiveři Martin Hamza a Alexei Ulyanin, takže návrat Marka Suchého přišel akorát. Suchý díky svému zatím jedinému zápase má letošní bilanci "co chycený pass, to touchdown", konkrétně tedy 2 passy, 2 TDs.

Ostrava sice sama celý rok nedokáže příliš posouvat míčem, ale obranu má opravdu v kategorii A+ a Black Panthers tentokrát udržela na 13 bodech. Sama přitom sahala po vítězství - v poslední akcí zápasu neubránil Matt Vinal Luka Wildunga a ten passem od Michala Dudka srovnal na 13:13. Do tohoto okamžiku Steelers v sezóně "prokopli" 22 ze 24 touchdownů, ale ten nejdůležitější v sezóně nikoliv a zápas skončil remízou. Sice netradiční zakončení zápasu, ale o to snazší nyní bude seřazování týmů v celkové tabulce. Další zápas Steelers, bez za trefení Jana Dundáčka vyloučeného Adama Kavického, sehrají proti Stallions s vědomím, že výhra jim zajistí druhé místo a tím pádem domácí hřiště v semifinále. Pokud nepočítáme zápasy Monarchs, tak naposledy nějaký zápas playoffs nejvyšší ligy pořádal tým působící východně od Prahy v roce 2002.

2.Liga

Už po sobotní výhře Sígrs 27:12 nad Blades bylo jasné, že Silver Bowl bude čistě brněnskou akcí, protože Sígrs definitivně zajistili postup sobě i Alligators. Rozdíl dvou touchdownů je více než přijatelný, ale s ohledem na průběh zápasu lze mluvit o "neúspěchu". Blades ale v podstatných chvílích nedokázali udělat rozhodující kroky v útoku a v obraně se nedokázali konzistentně vypořádat s taktikou Sígrs "alespoň ze tří downů Ondrášek určitě uteče". Alligators bilanci Sígrs dorovnali v neděli o poznání klidnější výhrou 7:55 u Hippos. Další kolo sice přinese stejný matchup jako červencový Silver Bowl, ale ze všeho nejvíc se dá čekat taktická bitva a snaha ukázat soupeři co nejméně. Oba brněnské týmy sdílejí stejný areál, takže se bude hrát "jen" o to, kdo si ve finále vybere stranu, na které bude chtít mít týmovou zónu a kdo bude volit stranu mince při losování.

3.Liga

Obě skupiny znají své vítěze - doma si semifinále zahrají Mustangs a Gladiators. Kdo skončí na druhých místech se ale uvidí až po posledním kole. Mustangs si vítězství ve skupině zajistili výhrou 6:19 v Liberci, Vysočina po 74 bodech z minulého kola zahrála o poznání úsporněji, ale i 20:3 je nakonec jasné vítězství a odražený odpor Mammoths. Na posledních místech svých skupin skončí Rangers a Bucks, tedy týmy, (i) kvůli kterým se měnil formát soutěže, neboť jim nevyhovovalo zařazení až do 4.Ligy. Přes domácí prohry, Rangers 10:24 proti Dragons a Bucks 14:21 proti Hellboys, se alespoň staly prvními týmy letošní 3.Ligy, které při prohře dokázaly skórovat více než jednou.

Flagová liga U19

Ve východní skupině je již dohráno - s bilancí 12-0 ji vyhráli Steelers, druhé místo o prsa udrželi Alligators. Mladým Lions v posledním zápase stačilo porazit Rangers a do semifinále by postoupili oni, ale Trutnov rozhodl jinak. V západní skupině mají kolo před koncem jisté vítězství ve skupině Bobcats, o druhé místo se za týden napřímo utkají Hellboys, Patriots a Warriors.