Home  /  Zprávy  /  Postview #17.11

Postview #17.11

(út) 13. červen 2017, Michal Rosíval

Bitters liga

Steelers si vítězstvím 21:28 v Pardubicích zajistili druhé místo v základní části a tím pádem i výhodu domácího hřiště v semifinále proti... Na 99 % o pořadí na třetím a čtvrtém místě rozhodne zápas Lions-Stallions. Teoretickou šanci na čtvrté místo mají sice i Bobcats, ale skoro jistě se o tom, kdo pojede do Ostravy a koho přivítají Black Panthers. Nejbližší zápas Steelers-Lions naopak na tabulku nebude mít vliv vůbec žádný. Steelers poprvé v sezóně pustili soupeři více než 20 bodů, takže útok Pardubic na nejlepší obranu ligy recept jakžtakž i našel, ale obrana Stallions je letos ze semifinálové čtyřky prostě nejslabší a až na zápasy s Bulldogs vždy povolila minimálně 25 bodů.

Druhý zápas byl opravdu jen formalitou, neporažení (byť již nikoliv perfektní) Black Panthers přivítali beznadějné Bulldogs a po dvou minutách vedli 21:0. Míra slitování se zastavila na nakonec přijatelném skóre 61:0.

2.Liga

Velká bitva o Brno, nebo nevýznamný "dead rubber" v Brně, jak je komu libo, každopádně po zápase bylo liběji Sígrs, kteří venku u Alligators a přesto na svém hřišti vyhráli přesvědčivě 21:40. Zatímco Sígrs dali všech šest touchdownů tradičně po zemi (netradičně čtyřmi různými hráči), tak domácí QB Tomáš Fortelný za šest bodů zacílil dvakrát a podle neoficiální oficiální statistiky je na kariérních 96 passových touchdownech (soutěžní zápasy soutěže mužů). Pánové, kdo z vás to má, chce se říct. Když osud a receiveři dají, tak by jubilejní stovku mohl slavit v Silver Bowlu a za necelý měsíc se uvidí, jak moc veselá by tato oslava mohla být... Patriots překvapivě vysoko (45:0) porazili Hippos a byla by to důležitá výhra před zápasem proti Blades, tedy před zápasem o třetí místo v tabulce 2.Ligy znamenajícím postup do Baráže, kdyby... Kdyby kompletní nebrněnská trojice Baráž předem nevzdala. Opakuje se tedy loňský scénář, kdy týmy hrající 2.Ligu nemají za cíl postup o ligu výše.

4.Liga

První tým Black Panthers nešetřil Bulldogs v Bitters lize a druhý tým demoloval Nordians ve čtvrté. Po rekordní první čtvrtině se skóre zastavilo na konečných 59:0. Podruhé v sezóně spolu svedli vyrovnanou bitvu Golems a Dietos, podruhé se radoval severněji položený tým, tentokrát 6:10, a Šumperk tak má stále naději na první místo.

Flag

Ani na posledním turnaji západní skupiny Flagové ligy U19 nepřišli Bobcats o dokonalost a do domácího finálového turnaje jdou tedy stejně jako Steelers s bilancí 12-0. Poslední místo na finálovém turnaji si výhrou 46:38 nad Patriots zajistili ve vůbec posledním zápase letošní základní části Hellboys. Finálový turnaj se bude hrát 24. června.

Neporazitelnost drží Bobcats i v kategorii U15, do podzimní části si přenášejí bilanci 9-0, napodobit je může (patrně ne) shodou okolností Ostrava, ta ale musí absolvovat ještě dva jarní turnaje.