Home  /  Zprávy  /  Steelers vyhráli semifinále a jsou potřetí v řadě v Czech Bowlu

Steelers vyhráli semifinále a jsou potřetí v řadě v Czech Bowlu

(út) 9. červenec 2019, Radim Kroulík

Semifinále letošního ročníku Paddock ligy svedlo na ostravské hřiště v Mariánských Horách proti sobě Steelers a Stallions. V základní části se střetly tyto dva týmy pouze jednou a Steelers si z Pardubic odvezli vítězství 42:19. Jako papírový favorit tak do zápasu vstupoval ostravský tým. Pardubičtí hráči však byli jediní, kteří letos zvládli porazit pražské Lions, a tak se jednoduchý zápas pro domácí oceláře příliš neočekával.

Stallions začali na míči, ale první drive nebyl úspěšný a na hřiště se rychle podívala pardubická obrana, která po nepovedeném puntu čelila složité situaci na své polovině hřiště. Stallions se sice podařilo přibrzdit útok vedený Douglasem Websterem k jednomu čtvrtému downu, ale spolupráce ostravského quarterbacka s Ondřejem Chmelou a následně Jirkou Šimečkou vedla k prvním bodům.

Ani druhý drive se útoku Pardubic nevydařil. Velmi rychle odevzdali míč útoku Steelers, který tentokrát zejména po zemi, běhy Dominika Dvorského, prošel na polovinu Stallions, kde dlouhým passem našel Webster v endzóně Pardubic Petra Dudka. Vše začalo vypadat, že si Steelers kráčejí k jednoduché výhře. Proti však byla největší hvězda obrany Stallions, Jakub Smutný. Ten zablokoval potvrzující kop při potvrzení a volný míč odnesl přes celé hřiště pro první dva body Stallions. Tím se mu podařilo otočil celé momentum zápasu na pardubickou stranu.

Útok pod vedením Raymonda Catapana začal šlapat na plné obrátky a dlouhý drive přetavil ve snížení, když pardubický quarterback našel v endzóně Steelers úplně volného Jana Beneše. Pardubický Catapano měl viditelně poraněný kotník a zbytek zápasu byl velmi limitován.

Na začátku druhé čtvrtiny se opět dostali k míči hráči Stallions a pardubický útok předvedl další dlouhý drive, který však skončil na downy něco málo přes 30 yardů od endzóny domácích. Steelers působili po většinu druhé čtvrtiny velmi zaskočeně z průběhu zápasu a zejména útoku se nedařilo opět se dostat na správnou vlnu. V druhé polovině čtvrtiny se však probudila ocelová obrana a i útoku se začalo opět dařit. Těsně před poločasovou přestávkou se trefil z 32 yardů Jiří Šimečka. 

Druhý poločas na míči začali hráči Steelers. Passovou hru podporoval po zemi Jan Musil a pro yardový touchdown si nakonec doběhl sám Douglas Webster. Ale ani úvodní drive Stallions nevypadal špatně. Systematický posun po hřišti zastavil až sack při třetím downu, který vyhnal Stallions z fieldgoalové vzdálenosti.

I Steelers následně neuspěli s dlouhým drivem přes celé hřiště. Šimečka těsně minul 38yardový field goal. Po třetí čtvrtině tak byli o kousek vepředu hráči Steelers - 22:8.

Uklidnění pro domácí celek přišlo až na začátku čtvrté čtvrtiny. Nejprve do endzóny doběhl Dominik Dvorský a následně přidal svůj druhý touchdown Petr Dudek. Poslední slovo zápasu měli Stallions. Sympatický drive převážně po ose Catapano-Kalous, zakončil zachycenou přihrávkou v endzóně Steelers Jan Kakos. Na otočení zápasu už ale nezbyl čas. 

Steelers tak potřetí v řadě postupují do Czech Bowlu, kde vyzvou pražské Lions. Stallions odehráli, i přes zranění quarterbacka, velmi povedený zápas, ale na své velké finále si musí ještě počkat.

Autor článku: Jan Klimeš

Detail zápasu

Aquaponik Ostrava Steelers
35 : 15
Pardubice Stallions Pardubice Stallions
Q1 Q2 Q3 Q4
STE 13 3 6 13
STA 8 0 0 7
Statistiky

Datum: 6.7.2019 v 15:00
Počasí: Polojasno, 29°C
Počet diváků: 732
Rozhodčí: Pavel Šimon (R), Milan Remeš (U), Tomáš Frehar (HL), Jaroslav Rybář (LJ), Stephan Tuinenburg (BJ), Stanley Hameder (SJ), Lukáš Přikryl (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Aquaponik Ostrava Steelers TD - 7:0 - Jiří Šimečka, 7y pass od Douglas Webster (Jiří Šimečka kick); 9:19
Aquaponik Ostrava Steelers TD - 13:2 - Petr Dudek, 42y pass od Douglas Webster (2pt return obrany); 6:00
Pardubice Stallions TD - 13:8 - Jan Beneš, 13y pass od Raymond Catapano (2pt pass neúspěšný); 1:38
2.čtvrtina
Aquaponik Ostrava Steelers FG - 16:8 - Jiří Šimečka, 32y; 0:29
3.čtvrtina
Aquaponik Ostrava Steelers TD - 22:8 - Douglas Webster, 1y run; 7:27
4.čtvrtina
Aquaponik Ostrava Steelers TD - 29:8 - Dominik Dvorský, 10y run (Jiří Šimečka kick); 9:06
Aquaponik Ostrava Steelers TD - 35:8 - Petr Dudek, 16y pass od Douglas Webster (kick neúspěšný); 6:46
Pardubice Stallions TD - 35:15 - Jan Kakos, 11y pass od Raymond Catapano (Jan Horáček kick); 0:09