Home  /  Zprávy  /  Blades utrpěli porážku i ve čtvrtém zápase. Doma nestačili na Monarchs

Blades utrpěli porážku i ve čtvrtém zápase. Doma nestačili na Monarchs

(po) 9. květen 2022, Radim Kroulík

Ústí nad Labem Blades se v letošní Snapbacks lize stále nedaří. Smůlu nedokázal ústecký tým zlomit ani ve 4.kole, kdy doma v Olšinkách před pěti stovkami diváků přivítal hráče Bratislava Monarchs.

Začátek zápasu byl ve znamení deště, takže se oba týmy snažily hýbat míčem především po zemi. První úspěch v této disciplíně zaznamenali domácí, za které po sedmi minutách skóroval Ondřej Hejna. Ten v body přetavil svůj čtyřyardový běh, ke kterému následně další bod přidal po úspěšném potvrzení Jan Weiss.

S koncem prvního dějství se počasí umoudřilo, takže se i hra stala rozmanitější. Přesto se diváci passových touchdownů nedočkali a do endzóny se výhradně běhalo. Úspěšnějším týmem ve druhé čtvrtině byly Monarchs, kterým se podařilo skórovat těsně před koncem poločasu, když si šest bodů za šestiyardový běh připsal Marek Pavlovič. Tomu se následně podařilo míč do endzóny dostat znovu, při dvoubodovém potvrzení. Do šaten se tak šlo za stavu 8:7 pro Monarchs.

Druhý poločas začínali Blades na míči, ale prvním skórujícím byli nakonec Monarchs, za které tři minuty před koncem třetího dějství pětiyardovým během bodoval opět Pavlovič. Jednobodové potvrzení následně kopnul a na 7:15 navýšil Peter Brauner. Domácí Blades se nepřestávali prát o své první vítězství v letošní sezoně a deset vteřin před koncem čtvrtiny skóroval jedenáctiyardovým během quarterback Tony Curtis Brown. Ve snaze vyrovnat se Blades rozhodli pro dvoubodové potvrzení, které se však nevydařilo a do poslední části zápasu tak šli Monarchs s dvoubodovým náskokem.

V posledním dějství se Blades snažili a pro úspěch vymýšleli možné i nemožné, ale k zisku bodů to nevedlo. Skórovat se naopak znovu podařilo hostům, za které dvě minuty před koncem utkání čtyři yardy do endzóny doběhl opět Marek Pavlovič. Další bod za úspěšný kop si následně připsal Peter Brauner, který tak nastavil konečný výsledek zápasu na 13:22.

„Byla to velmi vyrovnaná hra. Zápas ve svém průběhu přesel do několika velkých her, které bohužel nedopadly dobře pro nás. Uvidíme, jaké oblasti budeme muset zlepšit, abychom se připravili na Brno Sígrs,” uvedl hlavní trenér Ústí nad Labem Blades Austin Stubbs.

Autor článku: Jakub Valjent

Detail zápasu

Ústí nad Labem Blades
13 : 22
Bratislava Monarchs Bratislava Monarchs
Q1 Q2 Q3 Q4
BLD 7 0 6 0
MON 0 8 7 7
Statistiky

Datum: 8.5.2022 v 15:00
Počasí: Přeháňky, 21°C
Počet diváků: 502
Rozhodčí: Jiří Hovorka (R), Filip Znamenáček (U), Pavel Voráček (HL), Filip Pachulski (LJ), Pavel Šimon (BJ), Jakub Kilian (SJ), Miroslav Makajev (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades TD - 7:0 - Jan Weiss, 4y run (Jan Weiss kick); 5:23
2.čtvrtina
Bratislava Monarchs TD - 7:8 - Marek Pavlovič, 6y run (Marek Pavlovič 2pt run); 0:20
3.čtvrtina
Bratislava Monarchs TD - 7:15 - Marek Pavlovič, 5y run (Peter Brauner kick); 3:14
Ústí nad Labem Blades TD - 13:15 - Tony Curtis Brown, 11y run; 0:10
4.čtvrtina
Bratislava Monarchs TD - 13:22 - Marek Pavlovič, 4y run (Peter Brauner kick); 1:53