Home  /  Zprávy  /  Český tým se držel Finů první poločas. Soupeř si odvezl vysokou výhru

Český tým se držel Finů první poločas. Soupeř si odvezl vysokou výhru

(ne) 16. říjen 2022, Radim Kroulík

Český tým dokázal první poločas vzdorovat jasnému favoritovi v úvodním zápase Mistrovství Evropy v Ústí nad Labem. Nadějné poločasové skóre 10:14, ale Češi nedokázali využít a ve druhém poločase skórovali už pouze Finové. Soupeř si z Česka odvezl vysokou výhru 42:10 a zajistil si první místo v Divizi C. Finové tak opět budou mít šanci bojovat o medaili.

Češi zahájili zápas v útoku s quarterbackem Pavlem Mrázem, ale po třech bězích Březiny musel Woleský puntovat. Hned v úvodním drivu Finové zjistili, že to nebudou mít proti české obraně jednoduché. Po sacku Sládka na třetí down totiž museli puntovat také a jejich druhý drive ukončil ukázkovým interceptionem Antoš.

Útok Čechů se spoléhal především na běhy Březiny, kterého doplňoval Mráz také po zemi. Březina si v zápase připsal 90 yardů.

Na první body si diváci museli počkat až do druhé čtvrtiny. Quarterback Urjansson ze 3 yardů našel volného Lehtonena, který už neměl problém doběhnout do endzóny a otevřel skóre zápasu. Češi dokázali odpovědět. Březinu doplnil 32yardovým catchem Petr Čermák. Ze 7yardové vzdálenosti si pro první touchdown domácích doběhl Mráz.

Finové dokázali přetavit také další drive do touchdownu. Urjansson našel 57yardovým passem Linnainmaa, který vrátil Finům vedení. Do konce prvního poločasu dokázali Češi snížit. Svoboda vystihl pass soupeře a připravil tak výbornou pozici pro útok. Ten se s vypršením času prvního poločasu dostal k field goalu a snížil tak na 10:14.

Po slibně rozjetém prvním poločasu se českému týmu vůbec nevydařila třetí čtvrtina. Tu Finové ovládli 21:0. Na hřišti se na postu quarterbacka od začátku druhého poločasu objevil Michal Stoklásek. Nevydařenou čtvrtinu podtrhl interception Stokláska a následně také zablokovaný punt Woleského. Do závěrečné čtvrtiny si tak vybudoval soupeř náskok 35:10.

 Závěrečná čtvrtina přinesla zlepšení na české straně, a to především v obraně, která už soupeři nedovolila bodovat. Přestože se českému útoku dařilo lépe posouvat s míčem, tak po interceptionu Stokláska si další body připsal finský tým, když Laalo vystihl jeho pass a doběhl s míčem až do endzóny.

Češi v první půli proti jednoznačnému favoritovi vzdorovali, ale nevydařená třetí čtvrtina je stála lepší výsledek.

Na reportáž ze zápasu i celý záznam se můžete podívat na webu ČT sport.

Statistiky zápasu

   

Detail zápasu

Česko
10 : 42
Finsko Finsko
Zápasová soupiska není dosud připravena k zobrazení.
Zápasová soupiska není dosud připravena k zobrazení.
Datum: 16.10.2022 v 13:00
Počasí: Oblačno, 21°C
Počet diváků: 620
Rozhodčí: Michal Rosíval (R), Václav Kriesman (HL), Filip Pachulski (LJ), Petr Márai (BJ), Pavel Šimon (FJ) , Marko Immonen (U), Harri Toijala (SJ)