Home  /  Zprávy  /  Další výhra s nulou pro Steelers. Tentokrát narazili Monarchs

Další výhra s nulou pro Steelers. Tentokrát narazili Monarchs

(po) 15. květen 2023, Radim Kroulík

Šesté kolo Snapbacks ligy zahájily týmy ISMM Ostrava Steelers a ST. NICOLAUS Bratislava Monarchs. V Ostravě se uskutečnila odveta zápasu, který proběhl v druhém kole v Bratislavě. Tehdy ostravští hráči zcela jasně přehráli Bratislavu a zvítězili 36:0. Monarchs udělali pro tuto odvetu jednu velkou změnu, místo zraněného Petera Banika přijel do Ostravy nový quarterback - Brett Michael Cox, který se k týmu Monarchs připojil před tímto zápasem.

Jako první začali na míči hráči Steelers, ale jejich útok první down nezískal a rychle odevzdal míč novému quarterbackovi Monarchs. Brett Michael Cox sice zvládl se svými spoluhráči získat jeden první down, ale svůj první drive v české lize zakončil interceptionem v rukách Lukáše Česlíka. Pak začala fungovat spolupráce Jones-Vysloužil, kteří společně ukrojili velkou část hřiště a povedený drive Steelers nakonec zakončil touchdownovým během Jiří Košař.

Monarchs odpověděli okamžitě. Brett Michael Cox našel dlouhým passem svého receivera Jákoba Lukáče a už to vypadalo, že Jákob doběhne až do endzóny Steelers, ale za záchrannou brzdu zatáhl Ondřej Chvojka a akce skončila 11 yardů od touchdownu. Pak nový bratislavský quarterback poznal ocelovou obranu. Dva sacky, Jakuba Janáka a Josefa Bogocze, vyhnali útok Monarchs až mimo zónu, ze které by bylo možno kopnout alespoň field goal. A tak tento povedený drive k bodům nevedl.

To bylo od útoku Bratislavy vše a na hřišti už tvořili jen hráči Steelers. Bradley Jones našel v endzóně Monarchs dvakrát Jana Vysloužila a jednou Jakuba Řeháčka. A bodový příděl celého zápasu zakončil svým druhým touchdownem Jiří Košař.

Ostrava tak opět porazila Bratislavu velkým rozdílem a vylepšila počet vítězství na šest. Ocelová obrana stále válcuje své soupeře a zaznamenala svou pátou nulu ze šesti zápasů. A Bratislava? Ta bude muset ve druhé půlce sezóny zabrat, aby ještě měla šanci na druhé postupové místo do play-off.

Autor článku: Jan Klimeš

Detail zápasu

ISMM Ostrava Steelers
35 : 0
ST. NICOLAUS Bratislava Monarchs ST. NICOLAUS Bratislava Monarchs
Q1 Q2 Q3 Q4
STE 7 7 14 7
MON 0 0 0 0
Statistiky

Datum: 13.5.2023 v 17:00
Počasí: Zataženo, 15°C
Délka zápasu: 2:00
Počet diváků: 250
Rozhodčí: Michal Rosíval (R), Kamil Kroulík (U), Tomáš Frehar (HL), Lucie Klásková (LJ), Petr Márai (BJ), Pavel Šimon (SJ), Jaroslav Rybář (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
ISMM Ostrava Steelers TD - 7:0 - Jiří Košař, 3y run (Dominik Římanek kick); 6:37
2.čtvrtina
ISMM Ostrava Steelers TD - 14:0 - Jan Vysloužil, 9y pass od Bradley Jones (Dominik Římanek kick); 8:01
3.čtvrtina
ISMM Ostrava Steelers TD - 21:0 - Jan Vysloužil, 7y pass od Bradley Jones (Dominik Římanek kick); 7:10
ISMM Ostrava Steelers TD - 28:0 - Jakub Řeháček, 24y pass od Bradley Jones (Dominik Římanek kick); 1:51
4.čtvrtina
ISMM Ostrava Steelers TD - 35:0 - Jiří Košař, 2y run (Dominik Římanek kick); 9:24