Home  /  Zprávy  /  Blades trefili dvakrát tyčku a prohráli s Monarchs o bod

Blades trefili dvakrát tyčku a prohráli s Monarchs o bod

(po) 5. červen 2023, Radim Kroulík

Urputnou bitvu viděli fanoušci v rámci 8. kola Snapbacks ligy v Ústí nad Labem. K výhře 7:6 hostujícího týmu ST.NICOLAUS Bratislava Monarchs pomohla dvakrát branková konstrukce. Jednoznačnější výhry si v uplynulém kole připsali hráči Nitry Knights a Přerova Mammoths. 

Dvě tyčky zachránily vydřenou výhru Monarchs
Ústí nad Labem Blades se proti Monarchs museli obejít bez zraněného quarterbacka Thomase Gutierreze a místo něj dirigoval útok domácích running back Jakub Imr. Útok Blades se tak výhradně pohyboval po hřišti pouze přes běhovou hru. 

Blades k otevření skóre využili zaváhání soupeře. Bratislavský Tomáš Januschke nezpracoval punt domácích a volný míč zalehli hráči Blades v těsné blízkosti od endzóny. Hned z následující akce proběhl do endzóny Václav Bartoš a Blades se dostali do vedení 6:0. Při následném potvrzení trefil kicker Roman Branda pouze tyč.

Januschke napravil své zaváhání ještě do konce prvního poločasu. Monarchs se díky passovému útoku dostali k blízkosti endzóny soupeře a quarterback Brett Cox našel volného Januschkeho, který zachytil krátký pass a stihl dosprintovat do endzóny. Monarchs se narozdíl od Blades podařil touchdown potvrdit kopem, což se ve zbytku zápasu ukázalo být jako rozhodující.

Druhý poločas ovládly obě obrany, které nepouštěly soupeře ke své endzóně. Šanci na otočení skóre dostali Blades tři minuty před koncem zápasu. Imr přiblížil dlouhým během útok do redzóny, kde se na 4. down pokoušeli o field goal. Branda i v tomto případě trefil pouze tyč a Monarchs tak udrželi vedení.

Hostující tým ještě málem nabídl Blades další šanci, když pass Coxe zachytil obránce Schüller. Rozhodčí ale po vyžádání přezkoumání na videu rozhodli, že si Schüller pomohl faulem a na míči až do konce zápasu zůstali Monarchs, kteří tak vybojovali výhru 7:6.

Rytířský duel ovládla Nitra
Netradiční zápas dvou týmů se stejným názvem ovládli domácí hráči Nitry Knights. Obrana Znojma Knights nenašla recept na zastavení produktivního útoku domácích v čele s quarterbackem Borisem Bútorou. Ten si připsal další vydařený zápas, ve kterém naházel 5 passových touchdownů. 

K tradičně výbornému výkonu útoku domácích se tentokrát přidala také obrana, která dlouho držela útok Znojma na nule. O čestný úspěch v podobě touchdownu se 4 minuty před koncem zápasu postaral Vít Novák po passu amerického quarterbacka Tylera Callense.

Nitra ovládla souboj rytířů 35:7 a s bilancí 6-2 je na druhém místě skupiny Východ za dosud neporaženým týmem ISMM Ostrava Steelers.

Mammoths udolali Alligators
Po nepřesvědčivých výkonech útoku se Mammoths rozhodli střídat v průběhu zápasu na postu quarterbacka Michala Stokláska a hrajícího trenéra Radima Dohnala. Tento tah se na hřišti Brna Alligators vyplatil a útok Mammoths si připsal v zápase 4 passové touchdowny, když 2 touchdowny hodil Stoklásek a dva Dohnal. 

Do závěrečné čtvrtiny se vstupovalo za stavu 14:3 pro Mammoths a na začátku této čtvrtiny se hostům podařil náskok ještě navýšit dvěma touchdowny. Jedenáct vteřin před koncem zápasu kosmeticky upravil skóre brněnský Michal Dovrtěl na konečných 27:10 pro Mammoths.

Snapbacks liga
Ústí nad Labem Blades - ST. NICOLAUS Bratislava Monarchs 6:7
Nitra Knights - Znojmo Knights 35:7
Brno Alligators - Přerov Mammoths 10:27