Home  /  Zápasy  /  Muži  /  Soutěž mužů 2023  /  Snapbacks liga 2023  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Ústí nad Labem Blades
6 : 7
ST. NICOLAUS Bratislava Monarchs ST. NICOLAUS Bratislava Monarchs
Q1 Q2 Q3 Q4
BLD 0 6 0 0
MON 0 7 0 0
Statistiky

Datum: 4.6.2023 v 16:10
Počasí: Jasno, 21°C
Délka zápasu: 2:15
Počet diváků: 181
Rozhodčí: Jiří Hovorka (R), Tomáš Kott (U), Adam Bartoš (HL), Filip Malý (LJ), Miroslav Makajev (BJ)
 

Scoring summary
2.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades TD - 6:0 - Václav Bartoš, 4y run (kick neúspěšný); 10:33
ST. NICOLAUS Bratislava Monarchs TD - 6:7 - Tomáš Januschke, 6y pass od Brett Michael Cox (Peter Brauner kick); 3:26
Komentář k zápasu

V osmém kole základní části letošní Snapbacks ligy se Ústí nad Labem Blades střetli před televizními kamerami na ústeckém Městském stadionu s týmem ST. NICOLAUS Bratislava Monarchs.

Souboj třetích týmů nabídl televizním divákům urputnou bitvu od začátku až do samého konce. Přímo na stadion si v nedělním slunečném počasí cestu našlo 181 platících diváků.

Vyrovnaná přetahovaná obou týmů začala už v první čtvrtině, skóre zápasu se ale neměnilo. Nejblíže k bodům měl bratislavský tým při pokusu od field goal, který se však Blades podařilo zablokovat. 

První body přišly až na začátku druhé části, kterou Blades začínali puntem. Odkopnutý míč se podařilo zalehnout Václavu Šedivému a do útoku se tak vrátili domácí. Při běhové akci dostal míč od Jakuba Imra, který se v zápase ujal úlohy quarterbacka, Václav Bartoš, jenž s ním překonal čtyřyardovou vzdálenost do endzony a zařídil tak prvních šest bodů ve prospěch Blades. Následné jednobodové potvrzení z kopačky Romana Brandy však směřovalo do tyče.

Odplata slovenského týmů přišla tři minuty před koncem poločasu, kdy se Monarchs podařilo několika akcemi přejít celé hřiště. Šestiyardový pass do endzony od Bretta Michaela Coxe pak zachytil Tomáš Januschke. Peter Brauner se při jednobodovém potvrzení nemýlil a Monarchs tak do šaten odcházeli s vedením 7:6 

Největší šance Monarchs v druhém poločase přišla před polovinou třetí čtvrtiny, kdy se bratislavský tým rozhodl pro další field goal. I tento pokus se však domácím podařilo zablokovat. Necelé tři minuty před koncem zápasu pak field goal zkoušeli i domácí. Úspěšný pokus by Blades dostal do vedení, který by následně stačilo dvě minuty bránit. Roman Branda však trefil opět jen tyčku. Míče se tak opět chopil tým ze Slovenska. Při třetím downu se podařilo Filipu Schillerovi zachytit interception, který by znamenal držení míče pro Blades a ještě jeden pokus o zvrat zápasu. Bratislava však využila výhody, kterou poskytuje televizní zápas, a poslední akci challengovala. Rozhodčí se tak šli radit k videu, načež rozhodli, že v dané akci viděli holding, který tak interecption zneplatnil a vrátil míč Monarchs, kteří si jež jen pohlídali poslední dvě minuty zápasu.

Zápas napínavý až do samého konce tak již další body nepřinesl a skončil 7:6 ve prospěch Bratislavy Monarchs.

„Obrana hrála skvěle, za celý zápas obraně hrubě nevyšla jen jedna hra. Měli jsme šance, ale netrefili jsme field goal a konec byl trochu infarktový, ale nakonec to prostě nevyšlo, takže teď budeme doufat ve výhru příští týden proti Alligators,″ uvedl po utkání hlavní trenér Blades Lonnie Hursey.

Autor článku: Martin Klimeš

Fotografie ze zápasu