Home  /  Zprávy  /  Zápas PBP-Bobcats zklamal. Velmi

Zápas PBP-Bobcats zklamal. Velmi

(po) 1. červen 2015, Michal Rosíval

Divize I: Bulldogs-Alligators 41:14
Jasný výsledek na konci, nejasný v poločase a jasný MVP zápasu. Alligators vedli a i v poločase drželi pěkný výsledek, ale pokud útok pětkrát za druhý poločas ztratí míč, tak to by v Trnavě, možná, nevyhráli ani PBP. A aby toho nebylo, nový trnavský RB Bradley už konečně dorovnal jet lag a skóroval čtyři touchdowny. Resp. třeba nedorovnal a i "pouze" čtyři TDs byly ještě projevem ospalosti:-) Za týden Bulldogs hrají u Lions, bylo by pěkné, kdyby už byl ready Haines, mohl by to být parádní zápas.

Divize I: Black Panthers-Bobcats 0:51
Ať bude v zápase Lions-Bulldogs hrát kdokoliv, bude to asi určitě lepší než co areál Hostivař viděl v zápase, který byl reprízou loňského finále (!). PBP měli představu o nasazení Chvaliny, ale pořádný start v ČLAF mu snad není souzen - po třetí akci zápasu musel po sacku odstoupit a víceméně celý zápas házel Banik (Chvalina se vrátil až na poslední tři akce). Banikovi se příliš nevedlo, opět měl několik interceptionů a nejzajímavější na útoku PBP byl návrat Sýkory. Hodně mimo byla i pražská obrana, útok Bobcats neměl sebemenší problémy.
K výsledku je třeba podotknout, že ačkoliv je naprosto jednoznačný, tak Bobcats postrádali několik důležitých hráčů - Murgaš má disciplinární trest, Leicht ze zápasu odstoupil v první čtvrtině, chyběli například Podhradský, Kučera, Datel nebo Tumpach. Kdo tedy přišel na zápas loňských finalistů a prvních dvou týmů tabulky a čekal kvalitní fotbal, tak bohužel viděl něco úplně jiného a ani kousky kvarteta Givens-Hamza-Vitiš-Davis to zachránit nemohly.
Porážka byla nejhorší a, pokud se to tak dá nazvat, nejskandálnější blamáží značky (Black) Panthers za její více než dvacetiletou historii.

Divize II: Hippos-Patriots 14:12
Hippos sezónu neukončí bez výhry, v odvetě porazili Plzeň, ve čtvrté čtvrtině zápas zlomila spolupráce Tománek-Tománek. Pokud ale Hippos ve zbytku sezóny sezóny nezískají ještě alespoň jednu výhru (resp. stačila by i remíza), tak skončí v D-II poslední, protože mají horší skóre ze dvou vzájemných zápasů s Patriots.

Divize II: Steelers-Bucks 20:16
Zápas měl rozhodnout o tom, kdo by měl být druhým účastníkem Silver Bowlu a toto "falešné" semifinále D-II bylo napínavé skoro jako první zápas v Pardubicích. Čtyři body rozdílu vytvořily mimo jiné dva Mertovy field goaly.
V D-II je o pořadí na prvních dvou místech víceméně rozhodnuto. Stallions by o první místo přišli jedině v případě dvou proher a aby se Bucks dostali před Ostravu na druhé místo, to by Steelers museli prohrát všechny zbývající zápasy (nebo minimálně jeden pokud by Bucks vyhráli odvetu se Stallions).

Divize III
Sígrs dosud všechno vyhráli, ale vždy velmi těsně. Hellboys dosud všechno prohráli, ale také těsně. V sobotu něco jako těsný výsledek vydrželo asi čtvrtinu, Sígrs Budějovice smetli a pokusili se naznačit, že oni jsou, minimálně, vyzyvatel Blades, vždyť jsou společně s nimi neporažení.
Za 14 dní se v Brně odehraje zajímavý dvojzápas - napřed si Pitbulls s Hellboys zahrají o poslední místo v divizi a hned poté zápas Sígrs-Blades určí vítěze základní části D-III.
Teoretickou šanci na účast v Bronze Bowlu mají přes jasnou domácí prohru s Blades i nadále Mustangs, ale to by museli porazit Sígrs a Titans a navíc potřebují pomoc od Ústí. Blades byli v Praze zcela dominantní, už v poločase vedli 28:0, když třikrát skóroval Imr.

AFL: Black Panthers-Giants 29:24
Black Panthers opět potvrdili svou úžasnou vlastnost, že ať hrají s kýmkoliv, tak je zápas vždy velmi koukatelný, zajímavý a dramatický (rozumějte v rámci AFL). Ačkoliv se ostatní týmy v AFL porážejí i vyššími rozdíly, v zápasech PBP se vždy hraje do posledního drajvu. Úžasná vlastnost z pohledu fanoušků a vlastnost na zabití z pohledu trenérů.
Defensivní koordinátor Giants Kocián na PBP připravil skvělý plán, Caballero hodil tři interceptiony, nejvíc za dobu, co je v pražském týmu. Plánu chyběla jediná věc - tlak na quarterbacka. Caballero tak mohl odhazovat po "desítkách" sekund a on samozřejmě není z těch, kdo by v takové situaci zpanikařil. Problému si byli vědomi i Giants, k tlaku na quarterbacka burcovali, ale nedařilo se. Nejčastějším terčem Američanových passů byl tentokrát Dundáček, který měl "moster-day" a má našlápnuto k druhému ocenění hráč týdne AFL (upřímně, jediné, co by ho o toto mohlo připravit, by bylo zatím nepřiznané pravidlo, že každý hráč může vyhrát jen jednou). Giants Dundáčka, na rozdíl od Dragons, nezdvojovali a o hlavu menší  corner Promitzer neměl šanci. Panující český Hráč roku měl tři touchdowny (a dvoubodové potvrzení při nezdařeném potvrzení kopem), 179 yardů, klíčový catch v závěru zápasu, kdy PBP potřebovali získat první down a tím ukončit zápas a také jeden sideline catch, který můžete vídat o podzimních nedělích v televizi. "Beauty!"
Ale dost o chvalozpěvech na útok, proti Grazu předvedla velké akce - konečně! - i obrana. Celkově to sice optimální nebylo, QB Gubisch obranu buď prohazoval nebo nechal receivery odtáhnout obranu pryč a poté útočil po zemi, ale to hlavní se povedlo - Hildebrand a Svoboda zaznamenali první a druhý pražský interception sezóny a bez ohledu na to, co předvedl útok, tak tyhle dvě stopky přinesly výhru.
Ve druhém víkendovém zápase Vikings v poločase prohrávali u Dragons, ale druhý poločas vyhráli 28:0 a díky tomu v derby uspěli. Do konce základní části AFL zbývají čtyři zápasy a pro PBP platí před zápasy u Raiders a u Vikings tento scénář
A) Dvě prohry: třetí místo a semifinále (velmi pravděpodobně) v Innsbrucku
B) Dvě výhry: první místo a semifinále (velmi pravděpodobně) doma s Dragons
C) Výhra jen nad Raiders (o 12 a víc bodů): semifinále doma proti Raiders
D) Výhra jen nad Raiders (o 11 a méně bodů): semifinále v Innsbrucku
E) Výhra jen nad Vikings: semifinále proti Vikings, velmi pravděpodobně ve Vídni
(Pozn.: "velmi pravděpodobně" znamená, že Vikings doma porazí Graz)