Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  ČLAF 2015  /  Divize II  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Prague Hippos
14 : 12
Pilsen Patriots Pilsen Patriots
Q1 Q2 Q3 Q4
HIP 0 7 0 7
PTR 3 0 3 6
Statistiky

Datum: 30.5.2015 v 12:00
Počasí: Zataženo, 16°C
Počet diváků: 80
Rozhodčí: Radek Janhuba (R), Marek Sovička (U), Lukáš Přikryl (HL), Václav Kriesman (LJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Pilsen Patriots FG - 0:3 - Martin Vojtěchovský, 31y; 11:27
2.čtvrtina
Prague Hippos TD - 7:3 - Nikola Antoš, 1y run (Petr Vozka kick); 10:46
3.čtvrtina
Pilsen Patriots FG - 7:6 - Martin Vojtěchovský, 34y; 6:00
4.čtvrtina
Pilsen Patriots TD - 7:12 - Patrik Vainer, 38y fumble return (2pt pass neúspěšný); 9:50
Prague Hippos TD - 14:12 - Jakub Tománek, 35y pass od Stanislav Tománek (Petr Vozka kick); 7:22
Komentář k zápasu

Sobotní pravé poledne. Silnější vítr a přeháňky. Ideální čas pro start zápasu mezi Prague Hippos a Pilsen Patriots. Domácím se už uzdravil Stanislav Tománek, což bylo příslibem zajímavějšího utkání, než jaké se událo před čtrnácti dny v Plzni. Domácí již před utkáním ohlásili, že nebudou hrát zápasy v nejsilnější sestavě, vzhledem k nulové šanci postoupit do finále divize chtějí nechat ve všech zápasech zahrát mladší a méně zkušené hráče. Plzeň naproti tomu nemá moc na výběr, hráčů měla opět výrazně méně než domácí a někteří museli nastupovat v útoku i obraně.
Utkání začalo výborným kickoff returnem hostí, když se dostali až na dvacítku domácích. Trápení special teamů Hippos tedy pokračovalo. Defense ale víc plzeňským nedovolila, a tak se hosté pokusili o field goal, který Martin Vojtěchovský proměnil. Zbytek prvního dějství byl ve znamení dlouhých drivů Hippos, které táhlo trio Tománek-Antoš-Křesťan, avšak před redzone se vždy přestalo dařit. Za první poločas tedy z obrovských dávek yardů vytěžil Nikola Antoš pouze jeden touchdown pro Hippos, a Plzeňští, kteří sázeli téměř pouze na passovou hru, vyšli už naprázdno.
Druhá polovina začala ve stejném duchu, jako skončila první, ale offense domácích trochu ubrala na tempu a naopak offense hostí chtěla se zápasem něco dělat. Ve třetí čtvrtce RB domácích předvedl fumble na vlastních 27y, a Patriots míč zalehli. Defense Hippos dokázala sice následný útok ještě zatlačit směrem zpět, na čtvrtý down se ale opět Martin Vojtěchovský nepletl a field goalem utkání zdramatizoval – 7:6.
Ve čtvrté čtvrtině se pak Plzeňští, kterým se v útoku stále úplně nedařilo, pokusili o trick play, při které udělali fumble. Obrana domácích byla už z náznaku trick play natolik rozhozena, že i přes to, že hosté několik sekund sbírali míč ze země, nebyla schopna vůbec reagovat a už vůbec ne skládat. Patrik Vainer tedy předvedl krásný run až do endzone – 12:7 pro Plzeň a vypadalo to, že se Hippos výhry zase nedočkají. Naděje svitla s neúspěšným pokusem Patriots o konverzi za dva body, kterou hosté chtěli odskočit na rozdíl celého touchdownu.
Od té chvíle se na hřiště u domácích vrátila nejsilnější sestava a bylo jasné, že ještě hodlají bojovat. Ačkoliv offense už se nedařilo tolik, jako v první půlce, v jednom drivu opět zafungovalo duo running backů Křesťan-Antoš a Hippos tak dostali míč až na pětatřicítku hostů. Quarterback Stanislav Tománek přesným passem našel svého bratra Jakuba a ten rozhodl toto utkání, jelikož defense domácího týmu už v posledních šesti minutách Patrioty k ničemu nepustila.