Home  /  Zprávy  /  Postview #17.7

Postview #17.7

(út) 16. květen 2017, Michal Rosíval

Bitters liga

Zápas plný ne zcela obvyklých událostí viděla Ostrava. Black Panthers si k výhře 14:20 pomohli dvěma safety a rekordním field goalem Marka Hruboně. Ten ve stylu Sergeje Bubky posunul svoje ligové maximum o jeden yard na současných 57 yardů. Hřiště v Ostravě je v "reálných mírách" stejně dlouhé jako v Praze na "Slavii", takže jde opravdu o nejdelší proměněný FG v historii, bez ohledu na zkracování hřišť a při převodu na skutečné yardy jde o 52 yardů, tolik pro srovnání. A aby těch neobvyklostí v zápase nebylo málo, tak Hruboň neproměnil jeden extra point, což se mu naposledy stalo v červnu 2014.

Druhý víkendový zápas Bitters ligy nabídl další pojednání v tragédii Bulldogs, kterou lze tentokrát číselně nejlépe zhmotnit passovou statistikou. Z 23 hozených passů Bulldogs jich víc (4) chtili hráči Pardubic než Trnavy (jediný). Na straně druhé rozděloval Reggie Langford míče více než spravedlivě - svůj TD si chytilo pět hráčů, každý po jednom. Suma sumárum, Stallions v Trnavě vyhráli 0:55.

2.Liga

Hippos si možná přečetli Postview z minulého týdne a "šokovali" domácí Blades passovým touchdownem, tedy raritní akcí skoro srovnatelnou s výše zmíněným neúspěšným potvrzením Hruboně. Po vyrovnaném prvním poločase ale nakonec doma výhru 28:13 ubojovali Blades a drží tedy třetí místo, které by Ústí posunulo do baráže o účast v ČLAF 2018. Patriots do Brna přivezli nového importa a zásluhou passu Vana Parkera po prvním drivu i vedli, ale poté už skórovali jen domácí Sígrs a po výhře 42:7 se posunuli do čela 2.Ligy.

Flag

V lize juniorů další vítězný hattrick předvedli Bobcats, kteří drží první místo tabulky. O druhé postupové místo budou na zbývajících dvou turnajích bojovat Hellboys, Warriors a Patriots. Na východě si třemi výhrami pomohli Lions a ti nyní drží spolu s neporaženými Steelers postupové pozice.

V žákovské soutěži pro sebe i druhý turnaj severní skupiny získali Lions.