Home  /  Zprávy  /  Postview #17.9

Postview #17.9

(út) 30. květen 2017, Michal Rosíval

Bitters liga

Lions a Black Panthers se vrátili na místo loňského činu a tentokrát to žádné loupežné krimi nebylo. Lions sice šli do vedení 7:0, když přešli skvělým drajvem celé hřiště, ale po zbytek první půle jejich pokusy končily "3-a-ven" a to ještě v tom lepším případě. V obraně si pak nechali dát ne-překvapivý fake z puntové formace na polovině hřiště a do rozjetého vlaku už nebylo jak zpět nastoupit a výsledkem byla prohra 7:27. Bilance Curtise Wallse po zbytek první půle byla 2/10 pro minus 1 yard (a jeden interception). 

I druhý zápas Bitters doubleheaderu zažil obrat - Bobcats do zápasu vletěli velmi dravě a na začátku druhé čtvrtiny vedli 7:21, ale postupně jim během zápasu drápky utupovaly. Asi klíčové byly dva "back to back" touchdowny Michaela Lindseyho v závěru prvního poločasu, kterými Stallions otočili skóre a vedení už nepustili. Výhra Stallions 47:27 byla nejen prvním zápasem základní části, který šel živě v televizi, ale také prvním zápasem s využitím videa. Z pohledu rozhodčích zápas skončil remízou 1-1, když si možnost "challenge" vyzkoušely oba týmy a dopadly stejně jako v zápase - Stallions uspěli, Bobcats nikoliv. 

Už bohužel tradiční průběh měl zápas Bulldogs, v Ostravě se skóre prvního poločasu (a jak je to už pravidlem, tak i skóre zápasu) zastavilo na 56:3. Trnava ale alespoň po pěti nulách skórovala.

2.Liga

Definitivní to sice ještě pořád není, ale o víkendu udělalo Brno a Brno předposlední krok k čistě brněnskému obsazení Silver Bowlu. V případě Sígrs to sice bylo až nečekané klopýtání, ale nakonec přetahovou v Plzni zvádli poměrem 28:35. Body opět samozřejmě zařizovali Filip Ondrášek a Terry Gaitor, opět samozřejmě běhovými akcemi. Alligators si v Ústí poradili s Blades snadněji, třemi touchdowny k výhře 26:48 přispěl Leoš Janďourek. 

4.Liga

V západní skupině David na Goliáše nevyzrál ani napodruhé a Foxes prohráli s rezervou Black Panthers 70:0. Mezi skórujícími hráči domácích byli i stále hrající Stanislav Jantoš a už opět hrající Pavel Hruzík, čili (výkony) velké postavy let minulých. Druhý tým Black Panthers si výhrou zajistil vítězství ve skupině, nicméně do Iron Bowlu se mix veteránů a mladých hráčů podívat nemůže.
Ve východní skupině se jasně oddělily první dva týmy - Dietos u Sigrs 2 vyhráli 6:36 a Sharks doma porazili Golems 38:7.

Celkově trvá trend jasných zápasů - jen jediný zápas posledních dvou víkendů skončil rozdílem ve skóre menším než 20 bodů.