Home  /  Zprávy  /  Víkend: Knights postupují do playoffs

Víkend: Knights postupují do playoffs

(ne) 15. červen 2014, Michal Rosíval

ČLAF A
Kdyby Alligators hráli celou sezónu jako první poločas proti Black Panthers, tak by asi už byli dávno v playoffs, protože prvních 23 minut vyhrálo Brno 27:6. Zbývajících 25 minut ale PBP ovládli v mistrovském stylu a vyhráli je 0:51. V součtu tedy vlastně očekávaný výsledek 27:57. U pěti touchdownů byl Dundáček, ale ani tak jeho jménu domácí spíkr nemohl přijít na kloub.
Stallions zahráli letos teprve třetí nulu v divizi vůbec, s Lions prohráli 0:35. Krafick hodil čtyři touchdowny a diváci vlastní letošní rekord nepřekonali, přišlo jich "jen" 430.
Bulldogs zažívají v české lize podobné stavy jako PBP v rakouské lize - potřetí v řadě prohráli o sedm nebo méně bodů, tentokrát v Příbrami 34:27. Receiverovský hattrick zaznamenal Kučera.
V posledním kole si Bulldogs zahrají s Alligators o postup do semifinále - bez ohledu na rozdíl skóre vítěz zápasu postoupí ze čtvrtého místa. PBP postoupí jako #1 (leda by mj. prohráli se Stallions). Bobcats mají dvě možnosti získat druhé místo a tím pádem domácí hřiště v semifinále - výhra nad Lions nebo nad PBP a skončí druzí, dvě prohry a skončí třetí. Jinými slovy, v semifinále budou hrát Lions s Příbramí, otázkou je, kde se bude hrát. Ve druhém semifinále PBP přivítají vítěze zápasu Trnava-Brno.

ČLAF B
Nejen Panthers umí otáčet zápasy ve druhém poločase - podobný kousek se povedl i Hippos v Plzni. Třemi touchdowny po přestávce vyhráli nad Patriots 27:28.
Základní část B vyhrají Steelers bez ohledu na poslední zápas s Hippos a budou spolu hrát finále. O třetí místo si zahrají Patriots (čti: Zvolen proti Plzni), Plzeň má zatím náskok tří bodů.

ČLAF C
Sígrs v klidu vyhráli na Vysočině (24:56), naprostá spokojenost by mohla panovat i mezi Gladiators, kteří druhý poločas vyhráli 24:8. Mimochodem, letos nikdo víc bodů Sígrům nedal.
Rangers vyhráli v Praze nad Mustangs (11:14) a stále mají postup do playoffs ve svých rukách. I tento zápas přinesl významný obrat v druhém poločase, výhru zařídil dvěma úniky Novák.
Ve Znojmě si o přímý postup zahráli Pitbulls a pohořeli (32:12). V zápase se vyloučil quarterback Kabelka a v prvním zápase playoffs bude chybět.
Na východě zbývá odehrát jen dva zápasy, podstatný pro playoffs je zápas Pitbulls-Mammoths, což je přímý souboj o postup, vítěz hraje dál, poražený končí, Znojmo má postup už v kapse. Jedničkou budou určitě Sígrs, Dietos (a Gladiators) jsou určitě out. Pokud vyhrají Pitbulls, bude zbývající pořadí #2 Knights, #3 Pitbulls, #4 Mammoths. Pokud vyhrají Mammoths, bude pořadí #2 Mammoths, #3 Knigths, #4 Pitbulls.
Na západě je zápasů ještě relativně hodně, nicméně zásadní zápasy jsou dva - Blades si s Hellboys zahrají o první místo (vítěz bude jednička, poražený bude dvojka) a Rangers s Titans si zahrají o třetí místo, které získá vítěz zápasu. V Čechách je ale jedno ale - pokud by Warriors vyhráli oba zbývající zápasy (v Pardubicích a v Praze) a současně Trutnov porazil Liberec, tak se tyto tři týmy srovnají na třech výhrách a bude to složitější - výhra Titans a vše je jasné, #3 budou Titans. Výhra Rangers o 1-5 bodů a stále jsou #3 Titans. Výhra Rangers o 6-14 a štastnou trojkou na západě budou mít Warriors. A pokud by Rangers vyhráli o 15 a víc, tak budou #3 Rangers. Rozdíl ve skóre ale bude hrát roli jen pokud Vary dvakrát vyhrají, pokud ne, tak platí jednoduchá matematika - Liberec, nebo Trutnov.