Home  /  Zápasy  /  Muži  /  ČLAF 2015  /  Divize I  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Prague Black Panthers
52 : 13
Příbram Bobcats Příbram Bobcats
Q1 Q2 Q3 Q4
PBP 10 21 14 7
BOB 0 0 7 6
Statistiky

Datum: 20.7.2015 v 19:00
Počasí: Jasno, 29°C
Počet diváků: 4526
Rozhodčí: Michal Rosíval (R), Jan Klimeš (U), Peter Martinček (HL), Jaroslav Rybář (LJ), Radek Janhuba (BJ), Filip Haza (SJ), Richard Gazdík (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Black Panthers FG - 3:0 - Marek Hruboň, 27y; 8:34
Prague Black Panthers TD - 10:0 - Martin Šindler, 24y pass od Kyle Newhall-Caballero (Marek Hruboň kick); 5:57
2.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 17:0 - Pavel Hruzík, 2y pass od Kyle Newhall-Caballero (Marek Hruboň kick); 11:20
Prague Black Panthers TD - 24:0 - Jakub Woleský, 18y pass od Kyle Newhall-Caballero (Marek Hruboň kick); 8:00
Prague Black Panthers TD - 31:0 - Jan Dundáček, 6y pass od Kyle Newhall-Caballero (Marek Hruboň kick); 0:54
3.čtvrtina
Příbram Bobcats TD - 31:7 - Daniel Vitiš, 74y pass od Columbus Givens (Vojtěch Podhradský kick); 11:01
Prague Black Panthers TD - 38:7 - Jakub Woleský, 7y pass od Jan Dundáček (Marek Hruboň kick); 5:53
Prague Black Panthers TD - 45:7 - Jan Sýkora, 8y pass od Jan Dundáček (Marek Hruboň kick); 0:14
4.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 52:7 - Tomáš Pátek, 18y pass od Jan Dundáček (Marek Hruboň kick); 9:37
Příbram Bobcats TD - 52:13 - Daniel Vitiš, 18y pass od Columbus Givens (2pt pass neúspěšný); 2:40
Komentář k zápasu

V repríze loňského finále na sebe narazily dva týmy prožívající skvělou sezónu. Black Panthers sahali po finále rakouské ligy, ale jejich hráči opanovali individuální statistiky elitní evropské soutěže. Příbramští vhodně posílili v útoku i v obraně a kromě výpadku proti dravému týmu mladíků z Lions prožili naprosto suverénní sezónu. Stejně jako v minulém Czech Bowlu nastoupili Černí Panteři od začátku v plné síle, v české lize letos poprvé.

Panthers si po výhře při losu z rukou baletní legendy Vlastimila Harapese zvolili začátek s míčem a v prvním rozehrání se dostali po minutém tacklu defense Bobcats na Štieglera přesně na polovinu hřiště. Sýkora pak dvěma běhy dostal obhajující šampiony do red zone. První přihrávku na touchdown Caballerovi srazil Josef Murgaš a po dvou nekompletních passech se dostal ke slovu reprezentační kicker Marek Hruboň. A nemýlil se, tudíž se Černí Panteři ujali vedení v zápase 3:0. V prvním drivu sice skvěle po kickoffu zabojoval Melvin Davis, ale quarterback Bobcats Columbus Givens pak našel jen natažené ruce linebackera Panterů Tomáše Svobody. Velmi záhy se tedy Pražené ocitli znovu na polovině soupeře. Svou šanci Panteři zužitkovali dlouhou přihrávkou Caballera na Šindlera a Hruboň potvrdil za bod. Začátek zápasu tedy Pražané opanovali 10:0. Útočnou snahu Bobcats utnuli dva sacky na Columbuse Givense a Příbramští byli nuceni odkopávat, aniž by získali první down. Byl to opět Jan Sýkora kdo po šikovné výměně s Caballerem posunul Pantery do red zone.

Na začátku druhé čtvrtiny už svou nadějnou pozici Pražané využili, jmenovitě přihrávající Kyle Newhall-Cabellero a přijímající Pavel Hruzík, který si odskočil na pozici tight enda ze svého tradičního postu v DL Black Panthers. Hruboň potvrdil a Panthers už vedli 17:0. Bobcats poté už sice dosáhli na svůj první first down v zápase, ale hned poté byli opět nuceni odkopovát. Univerzál Dundáček vrátil míč šikovně skoro na půlku a Pražané zase začínali svůj útok z dobré pozice. Dlouhým během se pak prezentoval Matěj Reinvart, který posunul Black Panthers za hranici 20 yardů. Odtamtud už zafungovala další "vzdušná" spolupráce obhajujících mistrů, když Newhall-Caballero našel v endzone Jakuba Woleského. 8 minut před polovinou vedli Panteři už 24:0 a nevypadalo to, že by jejich obrana Bobcats něco dovolila. První záblesk naděje přinesl Příbrami v následujícím drivu fake punt v podání Vojtěcha Podhradského, který při něm doběhl pro first down a Bobcats získali nové čtyři pokusy. Ty ale přišly na zmar a po neúspěšném krátkém čtvrtém downu se na hřiště opět dostal hladový útok Černých Panterů a to na 32 yardech od endzone Příbrami a ukousnul si další touchdown po spolupráci Newhall-Caballera s Janem Dundáčkem. Více už se toho v první polovině zápasu i přes další inteception v podání Pražanů nestalo a Black Panthers šli do druhé půle s vedením 31:0.

Příbram však v šatně našla srdce a druhou polovinu načala parádním touchdownem čítajícím 74 yardů, když po přihrávce od Givense přeběhl Daniel Vitiš sám většinu hřiště. Vojtěch Podhradský potvrdil za bod a Bobcats snížili na 31:7. V následujícím drivu Pražané bleskově odpověděli, když Dundáček našel passem v endzone Jakuba Woleského pro jeho druhý touchdown zápasu a změnil skóre na 38:7. V následujícím drivu se Příbram valila hřištěm, když Givens kombinoval passy s rushingem v pravidelném tempu. Toto snažení, ale utnul druhý interception Tomáše Svobody a ze snahy Příbrami nebylo nic. Obrana Bobcats se ale statečně držela a Pražanům trvalo dlouhou dobu než dobrý zápas hrající Jan Sýkora proběhl do endzone a Black Panthers na konci třetí čtvrtiny na 45:7. Hruboňův následující kick-off byl ale krátký a tak se Rysi vrhli do útoku 45 yardů od endzone Pražanů. Ale po několika prohřešcích Příbramských dostali Panteři míč zpátky a Dundáček přihrál do endzone volnému Tomáši Pátkovi. Hruboň potvrdil i po sedmé a na ukazateli skóre stálo 52:7. Ale Příbram ještě nesložila zbraně a po svém klasickém "pomalu ale přece" drivu se díky skvělému pohybu kolem kapsy v podání Columbuse Givense dostal do endzone podruhé Daniel Vitiš. Pokus o 2-point sice nevyšel, ale Bobcats měli na tabuli už dvojmístné skóre.

Více se toho už v zápase nestalo a tak Prague Black Panthers slaví pátý mistrovský titul ve své šestileté historii a zkompletovali hattrick od přejmenování z Black Hawks. Bobcats ve druhé polovině dokázali dvakrát skórovat a předvedli dost povedených akcí, takže z finále odcházejí jistojistě se ctí.

Fotografie ze zápasu