Home  /  Zápasy  /  Muži  /  Soutěž mužů 2017  /  2.Liga 2017  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Ústí nad Labem Blades
6 : 41
Pilsen Patriots Pilsen Patriots
Q1 Q2 Q3 Q4
BLD 0 6 0 0
PTR 14 7 14 6

Datum: 25.6.2017 v 14:00
Počasí: Polojasno, 28°C
Počet diváků: 435
Rozhodčí: Pavel Šimon (R), Milan Remeš (U), Filip Znamenáček (HL), Filip Pachulski (LJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Pilsen Patriots TD - 0:6 - Martin Loukota, 32y pass od Van Parker (kick neúspěšný); 7:49
Pilsen Patriots TD - 0:14 - David Hlaváček, 17y pass od Van Parker (Jakub Brejcha 2pt pass od Van Parker); 0:38
2.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades TD - 6:14 - Petr Weinhöfer, 22y pass od Jan Bláha; 9:47
Pilsen Patriots TD - 6:21 - Van Parker, 6y run (Martin Vojtěchovský kick); 4:55
3.čtvrtina
Pilsen Patriots TD - 6:28 - Milan Koubek, 1y pass od Van Parker (Martin Vojtěchovský kick); 7:24
Pilsen Patriots TD - 6:35 - Jiří Šrom, 48y pass od Van Parker (Martin Vojtěchovský kick); 3:57
4.čtvrtina
Pilsen Patriots TD - 6:41 - Pavel Tumpach, 3y pass od Van Parker (kick neúspěšný); 0:15
Komentář k zápasu

V Olšinkách se uskutečnila bitva o třetí místo ve druhé lize, na kterou dorazily přes čtyři stovky diváků. Aby si Blades udrželi třetí místo nesměli prohrát o více jak 12 bodů. Blades leč oslabeni, ale hnáni neuvěřitelnou kulisou svůj úkol nezvládli a celkem jednoznačně s Patriots prohráli. 

Patriots vlétli na hřiště s velkou vervou, avšak hned jejich první akce skončila fumblem. Blades  nedokázali odpovědět z velmi výhodné pozice a svůj první drive zakončil Jan Bláha interceptionem. Následně v první čtvrtině naskočili Patriots do sedla a díky přesným passům Vana Parkera na Loukotu a Hlaváčka odskočili do vedení 14:0 a tím na pomyslné 3. místo.

Na začátku druhé čtvrtiny snížil Weinhöfer po passu Jana Bláhy na 6:14. Byl to ale jediný lepší záchvěv útoku Blades. Na scoreboard se pak zapisovali jen Patriots. Do poločasu ještě navýšil skóre na 6:21 Van Parker krátkým během. Vrátil tak Patriots opět na pomyslné třetí místo. 

Do druhé půle vstoupili opět velmi dobře Patriots a ve třetí čtvrtině rozhodli zápas. Na scoreboard se zapsali opět po přihrávkách od Vana Parkera Koubek a Šrom. 

I když se Blades nevzdávali a v dosti oslabené sestavě bojovali až do konce, smůla se jim nevyhýbala. V poslední čtvrtině se zranil nejdříve quarterback Jan Bláha a následně i runningback Hejna, kdy oba museli být převezeni sanitkou do nemocnice. Skóre zápasu pak završil veterán a hrající legenda Plzeňského fotbalu Pavel Tumpach, který zachytil krátký pass od Vana Parkera. Skóre se tedy zastavilo 6:41 pro Pats. 

Patriots tedy zaslouženě vybojovali třetí místo, když předvedli koncentrovaný výkon. Na Pats bylo vidět, že mají Blades výborně nascoutované a Van Parker neomylně nacházel své recievery v průběhu celého zápasu. 

Blades předvedli bojovný výkon, který na soupeře nestačil. Celou sezónu trpěli početnou marodku, kdy jim chybělo až 15 starterů a sezónu dohrávali nováčci a členové juniorského týmu. Blades mají v přípravě na příští sezonu tedy jasný úkol – připravit hráče tak, aby zvládli celou sezonu.

Autor článku: Jakub Valjent