Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2020  /  Paddock liga 2020  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Brno Alligators
12 : 17
Ústí nad Labem Blades Ústí nad Labem Blades
Q1 Q2 Q3 Q4
ALL 0 0 7 5
BLD 0 10 0 7
Statistiky

Datum: 4.10.2020 v 15:00
Počasí: Polojasno, 19°C
Počet diváků: 66
Rozhodčí: Adam Dvořáček (R), Milan Remeš (U), Stanley Hameder (HL), Václav Kriesman (LJ)
 

Scoring summary
2.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades TD - 0:7 - Ladislav Jenšík, 14y run (Tomáš Štěpánek kick); 11:53
Ústí nad Labem Blades FG - 0:10 - Tomáš Štěpánek, 22y; 7:00
3.čtvrtina
Brno Alligators TD - 7:10 - David Kilian, 77y run (Jan Nestr kick); 7:10
4.čtvrtina
Brno Alligators FG - 10:10 - Jan Nestr, 30y; 7:20
Ústí nad Labem Blades TD - 10:17 - Jakub Imr, 20y run (Tomáš Štěpánek kick); 5:05
Brno Alligators SAF - 12:17; 1:05
Komentář k zápasu

V posledním domácím zápase se brněnští Alligators utkali se soupeřem z dalekého Ústí nad Labem. Ten minulý týden utrpěl druhou porážku proti neporažené Vysočině. Aligátoři se oproti tomu vezli na vlně vítězství z minulého týdne.

Na míči začali ústečtí Blades, kteří vsadili na běhovou hru z minulých zápasů. Ta jim zprvu vycházela, a jak Ladislav Jenčík, tak zahraniční posila Nolan Coperning tahali ofenzívu hostů dopředu k prvním downům. Obrana Alligators však v důležitých chvílích zadržela ústecké running backy a svoji endzónu bránila až do finálních minut úvodní čtvrtiny. 

V posledním útoku první čtvrtiny si však skulinu v domácí obraně našel Ladislav Jenšík a 14yardovým během do touchdownu zajistil vedení Blades, které kopem potvrdil Tomáš Štěpánek.

Útok Aligátorů tentokrát vyměnil na postu quaterbacka Toma Fortelného za mexickou posilu Alejandra Arceho. Ačkoliv i na jejich straně dominovala hra po zemi v čele s Davidem Kilianem, dařilo se jim posouvat po hřišti také passovou hrou. Kvůli faulům však ztráceli yardy a v první polovině zápasu se ke skórování nedostali.

Ve druhé čtvrtině pak ještě Blades field goalem navýšili vedení na poločasových 10:0.

Druhá polovina zápasu se nesla v podobném duchu jako ta první. Zlom nastal v polovině třetí čtvrtiny, když Alligators rozehrávali před vlastní endzónou. Tam si místo v ústecké obraně našel David Kilian a 77yardovým během společně s potvrzením Jana Nestra snížil na rozdíl tří bodů. 

Další nebezpečný drive převedli domácí vzduchem, kdy se nejprve dlouhou přihrávkou dostali na polovinu soupeře a následně kratšími až do ústecké redzóny. Tam ovšem další běhové pokusy defense Blades zastavila.

Jan Nestr se ke slovu dostal ještě v poslední čtvrtině, kdy fieldgoalem dorovnal na 10:10 a do závěru zápasu tak šly oba týmy za vyrovnaného stavu. Tam nastal opět čas pro running backy z Ústí, kteří se prorvali až do endzóny domácích, kam pronesl míč Jakub Imr. Domácím už se do konce povedlo pouze složit soupeře v jeho vlastní endzóně a safetym za dva body tak snížili na konečných 12:17.

Autor článku: Ondřej Mareček

 

Fotografie ze zápasu