Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2021  /  Kittfort liga 2021  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Přerov Mammoths
26 : 30
Brno Alligators Brno Alligators
Q1 Q2 Q3 Q4
MMT 13 13 0 0
ALL 13 3 7 7
Statistiky

Datum: 1.8.2021 v 15:00
Počasí: Oblačno, 24°C
Počet diváků: 240
Rozhodčí: Tomáš Frehar (R), Filip Znamenáček (U), Radim Kroulík (HL), Filip Malý (LJ), Adam Dvořáček (BJ), Šimon Zouvala (SJ), Stephan Tuinenburg (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Brno Alligators TD - 0:6 - Robert Wirth, 11y pass od Tomáš Fortelný (kick neúspěšný); 9:06
Přerov Mammoths TD - 6:6 - Filip Novotný, 22y pass od Michal Stoklásek (kick neúspěšný); 5:03
Přerov Mammoths TD - 13:6 - Martin Tvaróg, 57y interception return (Jaroslav Ulica kick); 2:59
Brno Alligators TD - 13:13 - Robert Wirth, 21y pass od Tomáš Fortelný (Jan Nestr kick); 0:25
2.čtvrtina
Brno Alligators FG - 13:16 - Jan Nestr, 28y; 6:51
Přerov Mammoths TD - 20:16 - Jiří Kolečář, 0y fumble return (Jaroslav Ulica kick); 4:11
Přerov Mammoths TD - 26:16 - Michal Stoklásek, 69y run (kick neúspěšný); 0:28
3.čtvrtina
Brno Alligators TD - 26:23 - Jan Nestr, 1y run (Jan Nestr kick); 7:34
4.čtvrtina
Brno Alligators TD - 26:30 - Jan Nestr, 3y run (Jan Nestr kick); 8:26
Komentář k zápasu

V sobotu byl v Kittfort lize k vidění duel dvou neporažených aspirantů a titul, neděle pak v Přerově nabídla souboj z opačného konce tabulky. Souboj domácích Mamutů proti brněnským Alligators byl soubojem týmů, které zatím letos nepoznaly, jak chutná vítězství. Tato skutečnost ale neubrala zápasu na dramatičnosti.

 

Los vyhráli hosté a zvolili variantu jít na hřiště jako první se svým útokem. Povedený první drive zakončili až v endzóně, kde našel krásným passem Fortelný svůj oblíbený cíl Roberta Wirtha, ale protože se jim nepodařilo potvrdit kopem, šli do vedení „jen“ 6:0.

 

I domácí ve svém prvním útočném drivu poskládali pěknou směs her a také oni se zastavili až v endzóně po neméně pěkném passu Stokláska na Filipa Novotného a po dalším neúspěchu na potvrzení srovnali skóre zápasu na 6:6.

 

Hned v první čtvrtině dala o sobě poprvé důrazně vědět domácí obrana, když Martin Tvaróg zachytil krátký pass do strany z ruky Fortelného a po 57 yardech s míčem zastavil až v endzóně hostů. Potvrzení z nohy Jaroslava Ulici bylo tentokrát úspěšné a domácí šli do vedení 13:7. Hosté ale nesložili zbraně a zanedlouho opět slavil brněnský Wirth, jehož ruce opět našel neomylně Fortelný.

 

Druhá čtvrtina pak patřila domácím, a to i přesto, že jako první v ní skórovali hosté 28yarodvým field goalem navrátilce Jana Nestra. Pak si opět vzala slovo domácí obrana, po povedeném puntu začínali hosté v blízkosti vlastní endzóny. Při třetím pokusu se z tohoto místa dostat, vypadl hostujícímu running backovi míč, který skončil v endzóně, kde ho zalehl domácí end René Jašek a připsal si ne zrovna obvyklý touchdown, 20:16 pro domácí.

 

V následujícím drivu udržela domácí obrana opět hosty na uzdě a v útoku se předvedl Michal Stoklásek, který si na dlouhý třetí down doběhl, po zlomení několika tacklů, pro krásný 69yardový touchdown a do kabin se tak šlo za vedení domácích 26:16.

 

Ve třetí čtvrtině mohlo být pro domácí ještě lépe, když se dlouhém běhu v dostal do endzóny domácí running back Adam Žouželka, protože ale už před jejím dosažením zvedl ruku na oslavu vítězství, byl jeho touchdown vrácen, potrestán penalizací a domácí útok se i přes slibnou pozici na hřišti do endzóny už nedostal. Od té doby jakoby na domácí tým lehla deka, ať už útok nebo obrana se po hřišti posouvali špatnými směry v důsledky penalizací za fauly, čehož využili hosté, kteří dotlačili míc do endzóny po krátkém běhu Jana Nestra.

 

Ve čtvrté čtvrtině zmar domácích pokračoval, když si do endzóny doběhl opět Nestr a poslal hosty do vedení 30:26, ale především pak v posledním útočném drivu, ve kterém je o možnost pokusit se zápas otočit, obralo nesportovní chování domácí lavičky, která obdržela penalizaci 15 yardů, poslala tak útok ze hřiště a hostujícímu útoku umožnila zápas doklekat.

 

Autor článku: Petr Stejskal

 
Fotografie ze zápasu