Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2023  /  Snapbacks liga 2023  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Ústí nad Labem Blades
0 : 13
ISMM Ostrava Steelers ISMM Ostrava Steelers
Q1 Q2 Q3 Q4
BLD 0 0 0 0
STE 0 10 3 0
Statistiky

Datum: 23.4.2023 v 16:10
Počasí: Polojasno, 13°C
Délka zápasu: 2:22
Počet diváků: 330
Rozhodčí: Filip Pachulski (R), Václav Kriesman (U), Jiří Hovorka (HL), Adam Bartoš (LJ), Filip Znamenáček (BJ), Pavel Šimon (SJ), Jakub Kilian (FJ)
 

Scoring summary
2.čtvrtina
ISMM Ostrava Steelers FG - 0:3 - Jiří Šimečka, 27y; 11:57
ISMM Ostrava Steelers TD - 0:10 - Florián Kotúľ, 28y pass od Bradley Jones (Jiří Šimečka kick); 2:45
3.čtvrtina
ISMM Ostrava Steelers FG - 0:13 - Jiří Šimečka, 41y; 6:07
Komentář k zápasu

Ve třetím kole letošního ročníku Snapbacks ligy přivítali Blades na Městském stadionu v Ústí nad Labem tým ISMM Ostrava Steelers. První domácí zápas ústeckého týmu si v aprílovém počasí nenechalo ujít 330 diváků.

Blades, které z pozice hlavního trenéra vede Lonnie Hursey, se v letošní sezoně v útoku zatím příliš nedaří. V prvních dvou zápasech ofenzivní parta Blades neskórovala a nepodařilo se jí to ani v první čtvrtině zápasu proti ostravským Steelers. Velmi dobře ale proti Ostravě držela obrana ústeckého týmu, která Steelers v první části zápasu nepustila blíže než třicet yardů od vlastní endzony, odkud se borcům v modrém field goal proměnit nepodařilo a první čtvrtina tak skončila bez bodů.

Skóre zápasu se poprvé měnilo na začátku druhé čtvrtiny, kdy field goal z 27 yardů úspěšně proměnil ostravský Jiří Šimečka. Útok Blades si v průběhu prvního poločasu vytvořil pár slibných šancí, ze kterých však body nepadly a většina pokusů tak končila puntem. Steelers se oproti tomu podařilo do konce druhé čtvrtiny proměnit ještě touchdown, nakonec jediný v celém zápase. Necelé tři minuty před koncem poločasu zachytil 28 yardů dlouho přihrávku ostravského quarterbacka Bradleyho Jonese Florián Kotúľ. Jeden bod za úspěšné potvrzení kopem přidal Jiří Šimečka. Do šaten tak týmy odcházely za stavu 10:0 pro Steelers.

V druhé polovině nedělního zápasu už se ostravský tým touchdownem neprosadil, poslední tři body přidal opět field goalem Jiří Šimečka, tentokrát pokusem z 41 yardů. Ostravský kicker dostal do konce zápasu ještě jeden pokus, který však domácí Blades úspěšně zablokovali, takže výsledné skóre se zastavilo na 13:0 ve prospěch Steelers. Zatímco pro ústecké Blades se jednalo o třetí letošní prohru, ostravští Steelers si připsali třetí výhru s nulou.

„Naše defense hrála skvěle, i když pár chyb jsme v zápase udělali. Teď musíme ještě zapracovat na útoku a především na protekci našeho quarterbacka,” krátce zhodnotil zápas hlavní trenér Blades Lonnie Hursey.

Další zápas čeká Blades v neděli 30. dubna, kdy se ústecký tým na hřišti Nitry utká s celkem Knights.

Autor článku: Martin Klimeš