Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2023  /  Snapbacks liga 2023  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Přerov Mammoths
16 : 7
Ústí nad Labem Blades Ústí nad Labem Blades
Q1 Q2 Q3 Q4
MMT 0 3 7 6
BLD 0 7 0 0
Statistiky

Datum: 28.5.2023 v 14:00
Počasí: Jasno, 22°C
Délka zápasu: 2:12
Počet diváků: 304
Rozhodčí: Jan Klimeš (R), Vít Dvořák (U), Peter Steiner (HL), Lucie Klásková (LJ), Pavel Samek (BJ)
 

Scoring summary
2.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades TD - 0:7 - Václav Šedivý, 36y interception return (Roman Branda kick); 4:47
Přerov Mammoths FG - 3:7 - Miroslav Večerka, 33y; 0:11
3.čtvrtina
Přerov Mammoths TD - 10:7 - Tyrone Clark, 19y run (Miroslav Večerka kick); 4:31
4.čtvrtina
Přerov Mammoths TD - 16:7 - Lubomír Dohnal, 0y punt return (kick neúspěšný); 2:02
Komentář k zápasu

Zápas doprovázelo krásné počasí, ve kterém si nenechalo ujít zápas přes 300 fanoušků. Mamuti si chtěli zpravit chuť po třech prohrách v řadě, naopak Ústí si chtělo připsat druhé vítězství v řadě.

Do první čtvrtiny vstoupili Mammoths i Blades s velkou nervozitou ve svých rukách i nohách, a tak se na hřišti střídali offense obou týmů velmi pravidelně a žádný z nich nedokázal míč dostat až do endzóny.

Druhá čtvrtka pokračovala ve stejném duchu jako první s tím rozdílem, že na scoreboard se dostali oba týmy. První zaskórovali Blades po interceptionu V. Šedivého, který s míčem doběhl až do endzóny. Přerované bušili do defense Blades s větší vervou a 11 vteřin před koncem první poloviny si připsali 3 body za field goal nohou M. Večerky.

Do druhé poloviny vstoupili Mammoths s energií, kterou si ponechali ze skórováním těsně před poločasem a dokázali ji přeměnit i v první touchdown v zápase, který si připsal T. Clark po 19 yardovém běhu. Od té chvíle byli prakticky na hřišti pouze Mamuti. Hru také nadále hodně ovlivnilo spousta zranění na obou stranách hřiště. Offesne Ústí nedokázala vydržet na hřišti více jak tři downy a pokaždé pouze odkopávali míč puntem, které byly však natolik povedené, že vždy přišpendlili Mammoths u vlastní endzóny a proto nebylo lehké pro Mammoths tyto situace obracet na body.

Ve čtvrté čtvrtině se pouze dohrávalo a byla jen otázka času, kdy se jeden z puntů Blades nepovede. A právě jeden z těchto odkopů mamuti zablokovali a situace využil L. Dohnal, který punt zalehl v endzóně Blades a připsal si touchdown. Navýšil tak skóre na 16:7, kterým zápas i skončil.

Velkou kaňkou na vítězství bylo velmi těžké zranění Tomáše Stejskala, kterému přejeme brzké uzdravení. Mamuty nyní čekají tři venkovní zápasy, kterými zakončí základní část Snapbacks ligy. První bude již příští neděli 4.6. v Brně na hřišti Alligators, dalšího z týmů skupiny Západ. 

Autor článku: Libor Zapletal