Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2018  /  2.Liga 2018  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Vysočina Gladiators
67 : 0
Hradec Králové Dragons Hradec Králové Dragons
Q1 Q2 Q3 Q4
GLA 34 20 7 6
DRA 0 0 0 0

Datum: 13.5.2018 v 16:00
Počasí: Jasno, 23°C
Počet diváků: 688
Rozhodčí: Pavel Šimon (R), David Hájek (U), Vladimír Ludvík (HL), Tomáš Benedikt (LJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 7:0 - Jan Dunovský, 1y run (Petr Kodým kick); 8:43
Vysočina Gladiators TD - 14:0 - Joshua Purdie, 35y punt return (Petr Kodým kick); 7:04
Vysočina Gladiators TD - 21:0 - Miroslav Koudela, 14y pass od Ondřej Pavlas (Petr Kodým kick); 6:07
Vysočina Gladiators TD - 28:0 - Miroslav Koudela, 30y run (Petr Kodým kick); 4:00
Vysočina Gladiators TD - 34:0 - Miroslav Koudela, 18y pass od Ondřej Pavlas; 0:15
2.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 40:0 - Jiří Brychta, 1y fumble return; 8:44
Vysočina Gladiators TD - 47:0 - Jan Dunovský, 16y run (Petr Kodým kick); 5:56
Vysočina Gladiators TD - 54:0 - Jan Dunovský, 19y run (Petr Kodým kick); 1:39
3.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 61:0 - Joshua Purdie, 61y punt return (Petr Kodým kick); 7:00
4.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 67:0 - Gabriel Havelka, 12y run; 2:00
Komentář k zápasu

V neděli se na Vysočině odehrál další zápas druhé ligy, kdy domácí Gladiators přivítali královehradecké Dragons na hřišti v Jihlavě. Pro oba týmy to bylo poprvé, co se spolu ofciálně utkaly na hřišt a mohly tak porovnat svoje síly. Tabulkově bylo jasné, že favorit tohoto zápasu by měli být Gladiators, ale i tak byli všichni plni očekávání, co se doopravdy odehraje.

Utkání začalo v 16 hodin a byli to právě domácí, kdo vlétl do zápasu jako uragán. Hned ve čtvrté minutě dokázali Gladiators skórovat, a to po zemi. Hrdinou byl runningback Jan Dunovský, který si krátkým během připsal svůj první ze čtyř touchdownů. Toto zabodování domácího týmu jako kdyby rozhodilo Dragons a po zbytek zápasu se to s nimi neslo v podobném duchu. V drivu hostů se útoku nepovedlo urvat ani jeden bod a během následujícího punt returnu jim nešťastně utekl talentovaný import týmu z Vysočiny, Joshua Purdie a ten, společně s kickerem Petrem Kodýmem, připsal další body pro Gladiators. Zbytek první čtvrtny jsme mohli vidět spolupráci quaterbacka Gladiators, Ondřeje Pavlase, a jeho recievera Miroslava Koudeli. Společně připsali domácímu týmu další 2 touchdowny. Tím byla ukončena první čtvrtna a druhá čtvrtna tak začínala se stavem  34:0 pro Gladiators.

Tým z Vysočiny si nenechal ujít jedinou příležitost, jak získat body, a tak při nešťastné náhodě, kdy hostům vypadl míč, okamžitě zareagovali a linebacker Jiří Brychta si zaběhl do endzóny pro touchdown. Skórování však nebylo potvrzeno, a tak se pokračovalo se skórem 40:0. Ve zbytku čtvrtny jsme mohli vidět další dva touchdowny, které byly doneseny do endzóny po zemi hostujícím hráčem Vysočiny, Janem Dunovským. Oba touchdowny byly potvrzeny kickerem Kodýmem. Přiblížil se konec druhé čtvrtny a týmy tak šly do šaten za skóre 54:0 pro domácí Gladiators.

Jak jsme o poločase mohli slyšet coache Vysočiny Gladiators, Ondřeje Pauluse, tak v následujících dvou čtvrtnách domácí nasadili několik nováčků, kteří si mohli vyzkoušet střet se soupeřem. Od toho se možná také odvíjeli následující skórování. V 7. minutě během punt returnu chytl míč Joshua Purdie a opět si s ním doběhl a  na konec hřiště. Díky potvrzení kickem si tak mohli Gladiators připsat dalších 7 bodů. Během třetí čtvrtny už  se nic jiného nedělo a další zákrok, který byl odměněn body přišel až v posledních dvou minutách čtvrté čtvrtiny, kdy si runningback Gabriel Havelka doběhl s míčem do endzóny. Gladiators se pokoušeli touchdown potvrdit během, ale ani tentokrát se jim to nepovedlo. Toto bylo poslední zabodování, které jsme v zápase mohli vidět a zápas během chvíle skončil. Nedělní utkání tak skončilo 67:0 pro domácí Gladiators a ti si tak připsali třetí výhru v letošní sezóně.

Autor článku: Eva Šolcová

Fotografie ze zápasu