Home  /  Zápasy  /  Tackle Ženy  /  Soutěž žen 2018  /  Bitters ženská liga 2018  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Brno Amazons
32 : 6
Prague Black Cats Prague Black Cats
Q1 Q2 Q3 Q4
AMA 0 20 6 6
PBP 0 0 0 6

Datum: 4.11.2018 v 13:30
Počasí: Polojasno, 16°C
Počet diváků: 550
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), Jan Klimeš (U), Tomáš Frehar (HL), Šimon Zouvala (LJ), Adam Dvořáček (BJ)
 

Scoring summary
2.čtvrtina
Brno Amazons TD - 7:0 - Alžběta Nečasová, 4y run (Kristýna Drmotová kick); 9:29
Brno Amazons TD - 13:0 - Alžběta Nečasová, 3y run (kick neúspěšný); 6:06
Brno Amazons TD - 20:0 - Alžběta Heroschová, 74y run (Kristýna Drmotová kick); 2:10
3.čtvrtina
Brno Amazons TD - 26:0 - Alžběta Nečasová, 26y run (kick neúspěšný); 8:07
4.čtvrtina
Brno Amazons TD - 32:0 - Alžběta Nečasová, 2y run (kick neúspěšný); 10:16
Prague Black Cats TD - 32:6 - Radka Dlabolová, 1y run (2pt run neúspěšný); 2:19
Komentář k zápasu

Čtvrtý ročník Bitters ženské ligy se nesl v podobném duchu jako ty předešlé. Brno Amazons a Prague Black Cats se probojovaly do finále. Historicky první ročník ovládly Black Cats, poslední dvě trofeje mířily do Brna k Amazonkám. V neděli na domácím hřišti završily Amazonky zlatý hattrick. V Bitters Rose Bowlu porazily Black Cats 32:6.

K třetímu titulu dovedly svůj tým Alžběty. Čtyři touchdowny si připsala Alžběta Nečasová, pátý přidala Alžběta Heroschová. O vítězství rozhodly Amazons ve druhé čtvrtině, ve které si připsaly hned tři touchdowny. „Začátek byl nervózní z obou stran. Rychle se nám ale podařilo vytvořit náskok tří skórů a pak už jsme zápas udrželi,” zhodnotil vítězství hlavní trenér Amazons, Daniel Schmied.

„Byl to nejtěžší zápas sezóny,” oddechla si po zápase vítězná Ivana Hájková. „Kočky na nás byly perfektně připravené a na začátku jsme byly nerozehrané,” hledala Hájková příčiny pomalého začátku. Obrana brněnského týmu podávala celou sezónu dominantní výkony a bylo by velkým překvapením, kdyby si dvacetibodový náskok nechaly Brněnky utéct.

Čestný úspěch v podobě jediného touchdownu zaznamenaly Black Cats až dvě minuty před koncem zápasu. Opora pražského týmu, Radka Dlabolová, už ale jen kosmeticky upravila finální skóre. 

Amazons tak ve finále potvrdily, že v letošním ročníku Bitters ženské ligy svým soupeřkám výkonnostně odskočily. V minulosti byly zápasy s Black Cats dramatické do samotného konce. Letos prošly Amazonky k titulu hladce a právem tak mají třetí trofej po sobě.

Fotografie ze zápasu