Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2019  /  Paddock liga 2019  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže
  • Flag U12

Detail zápasu

Brno Sígrs
49 : 50
Vysočina Gladiators Vysočina Gladiators
Q1 Q2 Q3 Q4
SGR 14 21 6 8
GLA 0 14 14 22
Statistiky

Datum: 14.4.2019 v 14:00
Počasí: Přeháňky, 8°C
Počet diváků: 285
Rozhodčí: Jaroslav Rybář (R), Vladimír Ludvík (U), Oldřich Kumhera (HL), Lukáš Přikryl (LJ), Pavel Moravec (BJ), Adam Dvořáček (SJ), Richard Gazdík (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 7:0 - Wesley Geisler, 3y run (Jiří Eliáš kick); 9:20
Brno Sígrs TD - 14:0 - Jakub Vacenovský, 24y pass od Wesley Geisler (Jiří Eliáš kick); 3:28
2.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 21:0 - Igor Mašlanka, 14y pass od Wesley Geisler (Jiří Eliáš kick); 11:48
Vysočina Gladiators TD - 21:7 - Vojtěch Mašita, 27y pass od Reginald Langford (Petr Kodým kick); 9:37
Brno Sígrs TD - 28:7 - Ondřej Ambrož, 1y run (Jiří Eliáš kick); 8:26
Brno Sígrs TD - 35:7 - Martin Herman, 4y pass od Wesley Geisler (Jiří Eliáš kick); 2:13
Vysočina Gladiators TD - 35:14 - Reginald Langford, 3y run (Petr Kodým kick); 0:27
3.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 35:21 - David Calta, 3y pass od Reginald Langford (Petr Kodým kick); 10:33
Vysočina Gladiators TD - 35:28 - Jan Dunovský, 4y pass od Reginald Langford (Petr Kodým kick); 7:35
Brno Sígrs TD - 41:28 - Igor Mašlanka, 9y pass od Wesley Geisler (kick neúspěšný); 2:17
4.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 49:28 - Ondřej Ambrož, 8y run (Jakub Čudovský 2pt run); 9:12
Vysočina Gladiators TD - 49:36 - Petr Čermák, 43y pass od Reginald Langford (David Calta 2pt pass od Reginald Langford); 8:35
Vysočina Gladiators TD - 49:43 - Reginald Langford, 8y run (Petr Kodým kick); 5:35
Vysočina Gladiators TD - 49:50 - Reginald Langford, 9y run (Petr Kodým kick); 1:07
Komentář k zápasu

Nedělní zápas Paddock ligy mezi Sígrs a Gladiators odstartoval krátký kickoff hostí. Útoku se pak ze startu příliš nedařilo a ke slovu se rychle dostali Sígrs. Tam se dařilo zejména dvojici Geisler - Svítil. Americký quarterback našel svého receivera a poslal mu do rukou dlouhý pass, který Sígrs znatelně přiblížil k endzóně. Vzdálenost se ještě půlila kvůli prohřešku Vysočiny, kterých nebylo v první polovině zápasu málo. Za čáru pak doběhnul sám Wesley Geisler, a připsal tak první letošní body na konto svého týmu.

V první čtvrtině se domácím podařilo skórovat ještě jednou, když Geisler namířil další dlouhou pecku Svítilovi na hranici 25 yardů a pak ještě jednu až do endzony hráči s číslem 9, Jakubu Vacenovskému. Oba bodové zisky potvrdil kicker Eliáš.

Snahy útoku Gladiátorů zabíjely často fauly nebo pevná obrana Sigrs. Na začátku druhé čtvrtiny pokračoval v úspěšném tažení domácího útoku tight end Mašlanka, který zachytil 14yardový pass. Se svým útokem si pak ale začal rozumět i quarterback hostů, Reginald Langford. Přispět k tomu mohlo i první oslabení domácí obrany, když byl hráč s číslem 33, Jonathan Lopez, vyloučen za targeting.

Endzónu domácích poprvé pokořil Vojtěch Mašita, když zachytil 27yardový pass. Od Sígrů přišly před polovinou ještě dvě odpovědi. Poprvé se domácí příbližili ke skórování po dlouhém returnu od Tyrone Clarka, dalším dlouhém passu na Svítila a sérii offsidů obrany hostí. Za čáru pak míč donesl středem zkušený Ondřej Ambrož. Po potvrzení za bod na tabuli svítilo přesvědčivých 28:7. Šanci po interceptionu safetyho Jakuba Čudovského proměnil Martin Herman, který zachytil od svého quarterbacka krátký pass. Před koncem poločasu ještě stihli upravit skóre i hosté. Nesportovní chování, kterého se Sígrs dopustili, potrestal sám vůdce útoku Langford a do šaten se tak odcházelo za stavu 35:14.

Druhou polovinu zápasu začala úspěšněji Vysočina dlouhým returnem po úvodním výkopu domácích. Po několika delších a jednom krátkém passu pak zvládl zakončit David Calta. Sígři se na míči dlouho neudrželi a za několik minut znovu bodovala Vysočina, když Jan Dunovský zachytil míč přímo v endzóně, po následném potvrzení se změnil stav na 35:28. Ještě před závěrečnou čtvrtinou pojistil vedení Sígrs Igor Mašlanka a na jejím začátku krátkým během opět Ambrož. Zdálo se, že po potvrzení za dva body se 9 minut před koncem už přesvědčivé skóre 49:28 nebude zásadně měnit, opak byl ale pravdou. 

I když oslabená obrana domácích statečně odolávala a na defensivní lajně jsme mohli vidět několik sacků, nakonec podlehla ještě několikrát. Útoku Vysočiny se dařilo ukrajovat vzdálenost potřebnou ke skórování, domácí dopomohli jedním faulem za 15 yardů a po 43yardovém passu body urval Petr Čermák. Touchdown potvrdil za důležité dva body David Calta. Útoku Sígrů se pak potřebnou hranici pro posun překonat nepodařilo a pár minut před koncem se offense protihráčů znovu přibližovala k endzóně. Drive zakončil během opět Langford a potvrdil za bod Petr Kodým, skóre 49:43. Sígrs začínalo jejich zdánlivě jisté vítězství mizet v dáli okolních lesů a definitivně zmizelo, když o šest bodů znovu navýšil skóre krátkým během Reginald Langford a vítězným bodem potvrdil Kodým. Poslední šanci zachránit utkání dostal Mašlanka, na kterého namířil quarterback svůj pass, míč v dlaních ale neudržel a z těsného vítězství se nakonec radovali hosté z Vysočiny.

Autorka článku: Radka Balajková

Fotografie ze zápasu