Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2019  /  Paddock liga 2019  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Brno Sígrs
48 : 47
Pardubice Stallions Pardubice Stallions
Q1 Q2 Q3 Q4
SGR 13 7 6 22
STA 14 6 14 13
Statistiky

Datum: 21.4.2019 v 14:00
Počasí: Jasno, 22°C
Počet diváků: 273
Rozhodčí: Tomáš Frehar (R), Stanley Hameder (U), Jaroslav Rybář (HL), Monika Nguyen Hofrichtrová (LJ), Adam Dvořáček (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 6:0 - Igor Mašlanka, 12y pass od Wesley Geisler (2pt run neúspěšný); 9:08
Pardubice Stallions TD - 6:7 - Jan Horáček, 6y pass od Raymond Catapano (Lukáš Petřík kick); 7:01
Brno Sígrs TD - 13:7 - Tyrone Clark, 64y interception return (Jiří Eliáš kick); 4:24
Pardubice Stallions TD - 13:14 - Ondřej Ministr, 8y run (Lukáš Petřík kick); 2:01
2.čtvrtina
Pardubice Stallions TD - 13:20 - Jakub Smutný, 60y fumble return (2pt run neúspěšný); 11:44
Brno Sígrs TD - 20:20 - David Svítil, 7y pass od Wesley Geisler (Jiří Eliáš kick); 3:18
3.čtvrtina
Pardubice Stallions TD - 20:27 - Raymond Catapano, 11y run (Lukáš Petřík kick); 10:27
Brno Sígrs TD - 26:27 - Wesley Geisler, 19y run (kick neúspěšný); 4:09
Pardubice Stallions TD - 26:34 - Jan Horáček, 18y pass od Raymond Catapano (Lukáš Petřík kick); 1:49
4.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 34:34 - Igor Mašlanka, 12y pass od Wesley Geisler (Tyrone Clark 2pt pass od Wesley Geisler); 8:06
Pardubice Stallions TD - 34:41 - Tomáš Jelínek, 34y pass od Raymond Catapano (Lukáš Petřík kick); 6:32
Pardubice Stallions TD - 34:47 - Tomáš Jelínek, 9y pass od Raymond Catapano (kick neúspěšný); 3:22
Brno Sígrs TD - 41:47 - Ivan Baykalov, 14y pass od Wesley Geisler (Jiří Hrůza kick); 0:38
Brno Sígrs TD - 48:47 - Ivan Baykalov, 17y pass od Wesley Geisler (Jiří Hrůza kick); 0:00
Komentář k zápasu

Na velikonoční neděli mohli diváci v Brně vidět utkání mezi Brnem Sígrs a Pardubicemi Stallions. Opět se jednalo o velmi napínavý zápas s nečekaným koncem na konci, kde rozhodl jediný bod. Skoro to vypadá, že Sígři vědí, jak dělat reklamu americkému fotbalu.

První na míči byli domácí Sígři a hned ve svém prvním tažení se jim povedlo skórovat 12yardovým passem na Igora Mašlanku. Bohužel pro domácí se pokus o kop nepovedl kvůli snapu a ani záchrana Jakuba Čudovského o doběhnutí pro 2 body se nepovedlo. Následně se k míči dostali Stallions, kteří při svém prvním pokusu dát touchdown byli také uspěšní a oproti domácím se jim povedlo potvrzení o jeden bod. Následně nastala první z mnoha napínavých situací v zápase. Sígrům se nepovedl 4. down na 2 yardy na svých zhruba 35 yardech. Stallions tedy měli dobrou startovací pozici dát další body. Zvrat nastal hned v druhé hře, kdy Tyron Clark chytil od Raymonda Catapana míč a doběhl si pro 64yardový "pick six". Poslední skórující v první čtvrtině byl Ondřej Ministr ze Stallions a jeho 8yardový běh.

V druhé části zápasu se opět předvedla pardubická obrana, kdy Ondřej Máslo zapříčinil fumble a následně jeho spoluhráč Jakub Smutný doběhl až do brněnské endzony. Následně Sígři měli velmi dlouhý drive, kde přešli ze svých 3 yardů až do endzony soupeře. Pardubičtí hřebci se v posledních vteřinách snažili dát další body, naštěstí pro Sígry čtvrtina skončila, když se dostali na 5 yardovou linii. Stav utkání v poločase byl tedy vyrovnán.

Po poločase se na míč dostali Stallions a za pomoci běhu quarterbacka Raymonda Catapano se ujali opět vedení. Sígrům se následující drive nepovedl, ale zpátky na nohy je vrátila obrana, kdy Miroslav Chyba chytil interception na soupeřových 37 yardech. Sígři tedy měli ideální pozici na vyrovnání skóre, které taky využil quarterback Wesley Geisler se svým 19yardovým během. Ke konci čtvrtiny se prosadili ještě Stallions passem na Jana Horáčka.

Poslední čtvrtina byla pro diváky ta nejzajímavější. Jako prvním se povedlo dorovnat Sígrům passem na Igora Mašlanku a dvoubodovým passem na Tyrona Clarka. Následoval boj o body a čas. Pardubicím se povedlo dostat se o 13 bodů do vedení za pomoci passů od Raymonda Catapano na Tomáše Jelínka.  Domácí fanoušci si mysleli, že je vše ztraceno, když brněnský quarterback Wesley Geisler hodil interception na Vojtěcha Zelenku. Stallions začínali na brněnských 13 yardech a posunuli se až na 8 yardů k endzoně. Na čtvrtý down se Pardubice snažili utvrdit vedení pokusem o field goal, který minul tyčky. Sígři tedy měli přesně minutu a 51 sekund na to dát dva touchdowny a začínali na svých 20 yardech. První z nich se jim povedl passem na Ivana Baykalova. Následný kop za bod se povedl nováčkovi Jiřímu Hrůzovi. Zbývalo pouhých 38 vteřin a Sígři se snažili o onside kick, který nakonec zalehl hráč s brněnským dresem Petr Florian. Víc napínavý tento zápas nemohl být. Obzvlášť když Sígři byli 17 yardů od pardubické endzony a čas ukazoval 3 vteřiny, neboli poslední možnost dát touchdown. Wesley Geisler nakonec hodil přihrávku na Ivana Baykalova, který tímto vyrovnal. Následovalo potvrzení za bod, které mělo rozhodnout, jestli Sígři zápas vyhrají nebo se bude prodlužovat. Kicker, který vzal toto břímě na sebe, byl Jiří Hrůza. Ten však zachoval chladnou hlavu a připsal bod pro Sígry. Zápas skončil nečekanou výhrou Sígrů o jeden bod.

Autor článku: Šimon Zouvala

Fotografie ze zápasu