Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2019  /  Paddock liga 2019  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Pardubice Stallions
38 : 14
Ústí nad Labem Blades Ústí nad Labem Blades
Q1 Q2 Q3 Q4
STA 13 8 10 7
BLD 0 14 0 0
Statistiky

Datum: 28.4.2019 v 15:00
Počasí: Oblačno, 13°C
Počet diváků: 300
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), Mikuláš Zouvala (U), Stanley Hameder (HL), Lukáš Přikryl (LJ), Stephan Tuinenburg (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Pardubice Stallions TD - 7:0 - Lukáš Petřík, 40y pass od Raymond Catapano (Lukáš Petřík kick); 10:10
Pardubice Stallions TD - 13:0 - Tomáš Jelínek, 9y pass od Raymond Catapano (kick neúspěšný); 3:54
2.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades TD - 13:7 - Jakub Imr, 18y run (Marek Hruboň kick); 5:09
Ústí nad Labem Blades TD - 13:14 - Charleus Dieuseul, 4y run (Marek Hruboň kick); 3:46
Pardubice Stallions TD - 21:14 - Jan Horáček, 9y pass od Raymond Catapano (Raymond Catapano 2pt run); 0:00
3.čtvrtina
Pardubice Stallions TD - 28:14 - Martin Ženka, 15y run (Lukáš Petřík kick); 5:53
Pardubice Stallions FG - 31:14 - Lukáš Petřík, 32y; 0:13
4.čtvrtina
Pardubice Stallions TD - 38:14 - Ondřej Ministr, 1y run (Lukáš Petřík kick); 5:59
Komentář k zápasu

V prvním měření sil dokázal nováček z Ústí nad Labem dlouho držet krok s favorizovanými Stallions. První čtvrtina odvety se ale Blades nevydařila a rychle se dostali do ztráty 13 bodů. Skóre otevřel v úvodním drivu domácích Lukáš Petřík, který zachytil pass od Catapana a zaznamenal 40yardový touchdown.

První drive Blades vedl k jednomu zisku prvního downu. Dál než na vlastních 42 yardů se ale útok nedostal. Po touchbacku začal druhý drive Stallions. Catapano opět nalezl Petříka, který 39yardovým ziskem posunul útok do redzony Blades. Druhý touchdown hodil Catapano Jelínkovi. I přes nevydařené potvrzení se zdálo, že Stallions budou mít průběh zápasu bezpečně ve svých rukou.

„Věděli jsme, že Blades se na nás dobře připraví a nebude jednoduché v odvetě zvítězit,” hodnotil zápas hlavní trenér Pardubic, Petr Košťál. „Povedl se nám začátek zápasu, kdy jsme soupeři odskočili, ale poté jsme sérií vlastních chyb dovolili Blades se do zápasu vrátit.” Košťál narážel především na fumbly. Dva si připsal Catapano a Ministr, další přidali Ženka a Horáček při kickoff returnu. 

Do druhé čtvrtiny nastoupili Blades v mnohem větší pohodě. Obraně se podařilo zastavovat útok Hřebců. Navíc i útok se dokázal prosazovat. Blades vsadili v backfieldu na duo Imr - Dieuseul, kteří často dostávali míč. Imr dokázal v půlce druhé čtvrtiny snížit na 13:7 pro domácí.

Druhý touchdown si Blades připsali s přispěním domácích. Při puntu přehodil long snapper puntera Doucka, který byl složen na 12 yardech. Dieuseul potrestal chybu soupeře touchdownem, který se Hruboňovi podařilo potvrdit. Rázem se Blades dostali do vedení 14:13.

Stallions pokračovali v chybách. Po touchdownu se totiž ke kickoff returnu dostal Horáček, který ale při vracení fumbloval. Blades dostali míč na 37 yardech soupeře. Vše směřovalo k tomu, že v závěru prvního poločasu dokáží Blades přidat další body. Za záchrannou brzdu zatáhl Adam Salfický, který v redzoně zachytil pass Mráze a donesl ho na polovinu hřiště.

Hřebci měli 25 vteřin na proměnění příležitosti. Výraznou měrou pomohla nedisciplinovanost Blades. Nejprve se dopustili pass interference a následně i nesportovního chování. Stallions se tak rázem posunulido redzony soupeře. Poslední akcí poločasu dokázal Catapano najít Horáčka, který se dostal s míčem do endzóny. Stallions potvrzovali za dva body a sám quarterback domácích si doběhl až do endzóny. Do přestávky se tak šlo za stavu 21:14. Tento touchdown do šatny se nakonec ukázal jako klíčový.

„Naštěstí se nám povedlo skórovat ještě poslední akcí prvního poločasu. To nám vlilo do žil energii do druhé půli zápasu, která byla z naší strany mnohem vydařenější,” uvedl Košťál. Ve druhé půli už Blades nedokázali držet s domácími krok. O další touchdown domácích se postaral Martin Ženka. A když Petřík přidal další tři body field goalem a Ondřej Ministr touchdown po zemi, o vítězi bylo rozhodnuto. Ve druhém poločase nenašel útok Blades recept na soupeře a další body nepřidal.

Fotografie ze zápasu