Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2019  /  Paddock liga 2019  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Prague Lions
55 : 21
Brno Sígrs Brno Sígrs
Q1 Q2 Q3 Q4
LIO 7 7 21 20
SGR 0 0 14 7
Statistiky

Datum: 28.4.2019 v 14:00
Počasí: Zataženo, 15°C
Počet diváků: 245
Rozhodčí: Pavel Šimon (R), Václav Kriesman (U), Oldřich Kumhera (HL), Jaroslav Rybář (LJ), Filip Pachulski (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Lions TD - 7:0 - Archie Stevens, 1y pass od Michael Hayes (Lukáš Kadlec kick); 8:17
2.čtvrtina
Prague Lions TD - 14:0 - Archie Stevens, 1y pass od Michael Hayes (Lukáš Kadlec kick); 11:25
3.čtvrtina
Prague Lions TD - 21:0 - Filip Ječný, 3y run (Lukáš Kadlec kick); 9:46
Brno Sígrs TD - 21:7 - Tyrone Clark, 95y kick-off return (Jiří Hrůza kick); 9:34
Prague Lions TD - 28:7 - Jiří Kohut, 31y pass od Michael Hayes (Lukáš Kadlec kick); 8:17
Prague Lions TD - 35:7 - Marek Suchý, 29y pass od Michael Hayes (Lukáš Kadlec kick); 6:28
Brno Sígrs TD - 35:14 - Igor Mašlanka, 41y pass od Wesley Geisler (Jiří Hrůza kick); 3:29
4.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 35:21 - Igor Mašlanka, 5y pass od Wesley Geisler (Jiří Hrůza kick); 7:06
Prague Lions TD - 41:21 - Archie Stevens, 61y pass od Michael Hayes (kick neúspěšný); 5:45
Prague Lions TD - 48:21 - Archie Stevens, 23y pass od Michael Hayes (Lukáš Kadlec kick); 3:48
Prague Lions TD - 55:21 - Joel McCandless, 55y interception return (Lukáš Kadlec kick); 3:17
Komentář k zápasu

V zápase věnovaném prevenci vzniku rakoviny se v neděli na hostivařském hřišti potkaly týmy Prague Lions a Brno Sígrs.  Los vyhráli Sígrs a zvolili volbu v druhém poločase, domácí Lions tedy v úvodu zápasu přijímali.

S výjimkou defenzivní bitvy při vítězství Lions nad Ostravou z úvodu sezóny dokázaly útoky obou týmů vždy uhrát více než 40 bodů. Otázkou před výkopem tedy bylo, která obrana zvládne zkrotit rozjetý soupeřův útok. Statisticky na tom byla přece jen o něco hůře obrana Sígrs, když se své protivníky snažili vžy spíše přestřílet. Ani Lions nepředvedli minulý týden přesvědčivý výkon, druhému brněnskému týmu Alligators totiž povolili skórovat 28 bodů.

První čtvrtina, nebo spíše celá první polovina, byla co se bodových změn týče slabší, než fanoušci obou týmů očekávali. Lions se během úvodního drivu postupně dostali až na 1 yard od endzóny soupeře a první touchdown zápasu si připsal krátkým passem reciever Lions Stevens. TD potvrdil kicker Lukáš Kadlec.

Sígrs při svém prvním drivu využívali převážně krátké passy, kterými se jim také dařilo dobývat yardy. Ještě více jim pomohly zbytečné fauly Lions, ale úsilí brňanů se nepodařilo v redzoně ani na čtvrtý pokus přetavit v body.

Těsně před koncem první čtvrtiny se quaterback Lions Hayes za pomoci dvou dlouhých přihrávek dostal až 5 yardů před endzonu Sígrs. Druhý touchdown přidal hned v úvodu následující čtvrtiny opět receiver Stevens, když zkompletoval 1yardový pass od Hayese. Kromě ukázkového interception, který předvedl cornerback domácích O. Šisl, se diváci už dalších výraznějších fotbalových momentů nedočkali a do šaten se šlo za stavu 14:0 pro Lions. 

Druhou polovinu zápasu si pak museli fanoušci amerického fotbalu opravdu užívat. Ve druhém poločase se díky 3yardovému běhu Filipa Ječného podařilo Lions upravit skóre na 21:0, aby hned z následující akce Sígrs odpověděli 95yardovým kickoff returnem linebackera Tyrona Clarka. Tým hostů tak rázem ožil a otázkou bylo, zda dokáží nastartovat svůj útok stejně tak, jako předváděli ve svých předchozích zápasech.

Byli to ovšem Lions, kteří zvýšili náskok 31yardovým passem Hayese na Jiřího Kohuta, který se ukázkově vyhnul skládce od obránce a pohodlně si dokráčel pro touchdown (28:7). Obrana Lions ve druhém poločase začala hrát daleko disciplinovaněji k nevelké radosti hostujícího quarterbacka Wesleyho Geislera, kterému uštědřila několik tvrdých hitů. Pro Sígrs typické dlouhé passy až za obranu byly sice v předchozích zápasech smrtící, ale tentokrát troskotaly na dobré secondary Lions. Sígrs tedy přikročili ke změně ofenzivního schématu a začali více využívat běhovou hru, ovšem v rozhodujících momentech ani to nestačilo a na míč šli znovu Lions.

Další touchdown na sebe nenechal dlouho čekat a 29yardový pass zachycený Suchým, který úplně sám čekal na přihrávku v endzóně soupeře, znamenal změnu skóre už na 35:7. Do konce třetí čtvrtiny zbývalo něco okolo tří minut, když se Sígrům podařila jejich typická touchdownová akce, kdy rychlonohý Igor Mašlanka předběhl svého strážce a zkompletoval přesný 41yardový pass od Geislera (35:14).

Probuzený útok hostů vyburcoval v závěrečné části jejich obranu ke zlepšení hry a odnášel to hlavně Hayes a Ječný. Ten byl dokonce pro zranění nucen odstoupit a na svou „starou“ pozici se vrátil Lukáš Růžek, který letošní sezónu dal přednost hře v obraně.

Vše vyvrcholilo interceptionem Petra Floriana, který jej odnesl až na hranici 23 yardů od domácí endzóny. Toho dokázal Geisler využít a 5yardovým passem na Mašlanku potrestal chybu domácího QB (35:21). Ovšem pražský quarterback uklidnil fanoušky v publiku hned v následujícím drivu, kdy přihrávkou do strany našel  Stevense a ten si během 50yardového sóla poradil se třemi obránci a zkompletoval touchdownový hattrick (41:21).

Do konce zápasu zbývalo něco málo přes pět minut a hostující tým už nenašel sílu ke vzdoru. Naopak dobře zahraný kickoff nedokázali pokrýt, na míč šli opět Lions a nezastavitelný Stevens přidal další touchdown (48:21). Nepovedená čtvrtina Sígrs zlomila a hráči si přáli spíše jen rychle dohrát zápas, když tři minuty před koncem přišla poslední rána, kterou byl druhý interception v zápase. Geisler pod tlakem hodil míč dopředu a Linebacker McCandless jej z hranice 55 yardů odnesl až do endzóny (55: 21). 

Prague Lions tak potvrdili roli favorita a se čtyřmi vítězstvími se usadili v čele západní skupiny. Podařilo se jim zastavit jinak dobře hrající ofenzívu, což je vzhledem k bodovým výkonům, které prozatím týmy v Paddock lize předvádí, dobré znamení. Nyní se mohou soustředit na utkání s Blades, se kterými se ještě nepotkali. Brněnští Sígrs mají po třech odehraných zápasech negativní bilanci a budou spoléhat na ostatní souboje s rivaly z východní skupiny. Sígrs musejí zapracovat zejména na své obraně. Ve třech odehraných zápasech inkasovala defensiva dohromady 152 bodů a s těmito statistikami bude těžké bojovat o postup do playoff.

Autor článku: Radek Fusek