Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2019  /  Paddock liga 2019  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Pilsen Patriots
23 : 22
Pardubice Stallions Pardubice Stallions
Q1 Q2 Q3 Q4
PTR 0 7 0 16
STA 7 0 0 15
Statistiky

Datum: 11.5.2019 v 14:00
Počasí: Intenzivní přeháňky, 15°C
Počet diváků: 120
Rozhodčí: Pavel Šimon (R), Milan Remeš (U), Oldřich Kumhera (HL), Jan Hubálek (LJ), Filip Znamenáček (BJ), Mikuláš Zouvala (SJ), Filip Malý (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Pardubice Stallions TD - 0:7 - Lukáš Petřík, 36y pass od Raymond Catapano (Lukáš Petřík kick); 10:00
2.čtvrtina
Pilsen Patriots TD - 7:7 - Martin Loukota, 9y pass od Ryan Pahos (Martin Vojtěchovský kick); 4:08
4.čtvrtina
Pardubice Stallions TD - 7:14 - Radim Kalous, 3y pass od Raymond Catapano (Lukáš Petřík kick); 10:10
Pilsen Patriots TD - 15:14 - Ryan Pahos, 7y run (Jakub Rada 2pt pass od Ryan Pahos); 6:38
Pardubice Stallions TD - 15:22 - Radim Kalous, 10y pass od Raymond Catapano (Tomáš Jelínek 2pt pass od Raymond Catapano); 4:11
Pilsen Patriots TD - 23:22 - Petr Miesbauer, 14y run (Ryan Pahos 2pt run); 1:25
Komentář k zápasu

Paddock liga je ve své polovině. Pomalu se tak začínají rýsovat postupové scénáře do semifinálových zápasů, do kterých postupují dva týmy z každé skupiny. Plzeň potřebovala doma s Pardubicemi vyhrát. Porážka by totiž znamenala prakticky nesmazatelnou ztrátu ve skupině Západ.

Start zápasu se Plzni nepodařil. Hned v úvodním útoku si totiž Pardubice připsaly touchdown po spolupráci quarterbacka Catapana s Lukášem Petříkem.

Plzni se podařilo v úvodní čtvrtině vyrovnat. Quarterback Ryan Pahos našel přesným passem Martina Loukotu. Zdálo se, že se naplní předzápasové prognózy a diváci uvidí útočnou smršť. Jenže to bylo v prvním poločase vše, co oba útoky předvedly.

„V prvním poločase nás obrana držela ve hře. V útoku jsme vůbec nic nepředvedli, hodnotil vlažný vstup do utkání hlavní trenér plzeňských Patriots, Jesse Thompson.

Konec poločasu přinesl velmi netradiční situaci. Na stadion se přihnala bouře, která kromě blesků seslala na hřiště kroupy. Ty kompletně pokryly celou hrací plochu. Zápas byl přerušen a pořadatel se snažil upravit hřiště do hratelné podoby. Na závěr prvního poločasu si hráči počkali téměř dvě hodiny. Stav byl v té době 7:7.

„Přeskupili jsme v pauze síly a v útoku se nám ve druhém poločase podařilo vícekrát skórovat,” hodnotil pauzu Thompson. I trenér Pardubic, Petr Košťál byl překvapen, že pauza z důvodu nepříznivého počasí více svědčila oběma útokům. „Čekal bych, že prim budou hrát obrany, ale stal se pravý opak a ve druhém poločase dominovaly útoky.

Ve druhém poločase o sobě dala dát vědět staronová posila Stallions. Receiver Radim Kalous na začátku čtvrté čtvrtiny posunul Stallions do vedení 14:7. I na tento touchdown dokázali Patriots rychle zareagovat. Do endzóny si tentokrát doběhl Pahos sám. Patriots se následně rozhodli potvrzovat za dva body a úspěšným potvrzením se dostali do vedení 15:14.

Čtyři minuty před koncem zápasu našel pardubický quarterback Catapano touchdownovým passem opět Kalouse. Pardubice tak vedli 22:15. Patriots ale dokázali najít poslední zbytky sil. Minutu a půl před koncem touchdownem a dvoubodovým potvrzením dokázali plzeňští otočit skóre na svou stranu.

Také Pardubice se nadechly k poslednímu náporu. Útok hostů se dostal do bezprostřední blízkosti endzóny. Vedení 23:22 se Patriots pomalu začalo ztrácet před očima. Dvacet vteřin před koncem zápasu ale Catapano hodil přihrávku pouze do rukou soupeře. Plzeňští tak mohli slavit druhé vítězství v sezoně. „Mohlo to skončit jakkoliv. Nejsem si jistý, že jsme si zasloužili vyhrát, ale bereme to,” radoval se po zápase Thompson.

Patriots mají bilanci 2-3, Stallions 3-2. Odveta je na programu hned tento víkend. Oba týmy tak mají druhou postupovou příčku ve svých rukou. Ve skupině Západ zatím vévodí suverénní Prague Lions, kteří v pěti zápasech nenašli přemožitele.

Fotografie ze zápasu