Home  /  Zápasy  /  Muži  /  Soutěž mužů 2019  /  Paddock liga 2019  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Brno Sígrs
41 : 0
Ústí nad Labem Blades Ústí nad Labem Blades
Q1 Q2 Q3 Q4
SGR 7 14 7 13
BLD 0 0 0 0
Statistiky

Datum: 18.5.2019 v 15:00
Počasí: Jasno, 20°C
Počet diváků: 187
Rozhodčí: Stanley Hameder (R), Jan Klimeš (U), Tomáš Frehar (HL), Monika Nguyen Hofrichtrová (LJ), Adam Dvořáček (BJ), Mikuláš Zouvala (SJ), Stephan Tuinenburg (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 7:0 - Tyrone Clark, 5y run (Jiří Eliáš kick); 1:08
2.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 14:0 - Tyrone Clark, 22y run (Jiří Eliáš kick); 3:47
Brno Sígrs TD - 21:0 - Igor Mašlanka, 28y pass od Wesley Geisler (Jiří Eliáš kick); 1:50
3.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 28:0 - Jakub Čudovský, 33y interception return (Jiří Eliáš kick); 5:00
4.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 34:0 - Tyrone Clark, 19y pass od Wesley Geisler (kick neúspěšný); 9:02
Brno Sígrs TD - 41:0 - Jan Hampl, 1y run (Jiří Eliáš kick); 1:27
Komentář k zápasu

Ústečtí Blades si chtěli na Moravě spravit bilanci po nevydařené první polovině Paddock ligy. Narazili ale na připravené Sígry, kteří jim na hřišti nepovolili téměř nic.

Už ve svém prvním útočném drivu přešla sestava domácích pod taktovkou amerického quarterbacka Wesleyho Geislera přes celé hřiště až k endzóně soupeře. Tu se jim ale nepodařilo dobít. To napravili ještě v první čtvrtině, když skóre otevřel svým 5yardovým během Tyrone Clark, další americká posila domácího týmu.

Toho fanoušci Sígrs vídají především ve středu obrany, kde jak v loňském ročníku nejvyšší ligy, tak letos předvádí výborné výkony, a co do počtů skládek je jedním z lídrů ligových statistik. Proti ústeckým Blades se představil také na pozici running backa. A byl to start vydařený, v zápase si připsal celkem 3 touchdowny, když se ve druhé třetině rozběhl k 22yardovému sólu, nedokázali jej obránci Blades zastavit. Třetí touchdown si zapsal po zachycení passu od quarterbacka Wesleyho Geislera.

Zachycením přesného passu do endzóny navýšil skóre domácí Igor Mašlanka. Posledním zápisem na scoreboard byl minutu a půl před koncem zápasu následně potvrzený touchdown Jana Hampla. Ten si do endzóny prorazil cestu ze vzdálenosti jednoho yardu a skóre se tak upravilo na konečných 41:0 pro Brno Sígrs.

Ligový nováček Blades v Brně zažil nevydařený zápas, kdy jejich útok v čele s quarterbackem Pavlem Mrázem nejdříve nedokázal najít cestu skrze obrannou lajnu Sígrs. Jejich první pokusy se tak nesly v duchu tři a ven. A příliš velký progres se jim nepodařil po celé utkání, kdy receiveři hostujícího týmu nedokázali zachytit přihrávky a quarterback Mráz se často snažil pro potřebné yardy doběhnout sám. Výrazně se na nedobytnosti domácí endzóny podepsal defensive back Jakub Čudovský. Ten hned třikrát vychytal rozehrávku soupeře a z jednou z nich si to zamířil až do endzóny a připsal tak na scoreboard dalších 6 bodů pro svůj tým. Útok Blades vyšel už druhý zápas po sobě bodově na prázdno.

V příštím kole budou Blades hostit na domácím hřišti druhý brněnský tým, Brno Aligators. Sígrs vyrazí na Vysočinu, kde se utkají s jihlavskými Gladiátory. Nováček Paddock ligy zatím zaznamenal jednu prohru a jinak předvádí dominantní výkony.

Autor: Alžběta Nečasová