Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2019  /  Paddock liga 2019  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Prague Lions
35 : 34
Pardubice Stallions Pardubice Stallions
Q1 Q2 Q3 Q4
LIO 0 21 7 7
STA 14 7 7 6
Statistiky

Datum: 8.6.2019 v 14:00
Počasí: Polojasno, 22°C
Počet diváků: 185
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), David Hájek (U), Jiří Hovorka (HL), Monika Nguyen Hofrichtrová (LJ), Pavel Šimon (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Pardubice Stallions TD - 0:7 - Radim Kalous, 15y pass od Raymond Catapano (Lukáš Petřík kick); 6:37
Pardubice Stallions TD - 0:14 - Jan Horáček, 15y pass od Raymond Catapano (Lukáš Petřík kick); 2:51
2.čtvrtina
Prague Lions TD - 7:14 - Archie Stevens, 3y pass od Michael Hayes (Lukáš Kadlec kick); 11:42
Prague Lions TD - 14:14 - Filip Ječný, 5y run (Lukáš Kadlec kick); 8:26
Pardubice Stallions TD - 14:21 - Radim Kalous, 13y pass od Raymond Catapano (Lukáš Petřík kick); 3:04
Prague Lions TD - 21:21 - Marek Suchý, 8y pass od Michael Hayes (Lukáš Kadlec kick); 0:43
3.čtvrtina
Prague Lions TD - 28:21 - Marek Suchý, 33y pass od Michael Hayes (Lukáš Kadlec kick); 7:43
Pardubice Stallions TD - 28:28 - Radim Kalous, 28y pass od Raymond Catapano (Lukáš Petřík kick); 3:29
4.čtvrtina
Prague Lions TD - 35:28 - Archie Stevens, 18y pass od Michael Hayes (Lukáš Kadlec kick); 7:56
Pardubice Stallions TD - 35:34 - Radim Kalous, 7y pass od Raymond Catapano (kick neúspěšný); 3:27
Komentář k zápasu

Nečekané drama, které ukázalo, jak je letošní Paddock liga nevyzpytatelná, bylo k vidění v sobotním zápase v pražské Hostivaři. Suverénní lídry dosavadní sezony, Prague Lions, zaskočili povedeným nástupem do utkání Pardubice Stallions a vyrovnaný zápas rozhodla až chyba hostů v samotném závěru.

Ačkoli měli Pražané už před zápasem jistotu play off, tak stále neměli zajištěnu výhodu domácího hřiště pro semifinále. V předchozích dvou letech museli Lions vycestovat do Ostravy, kde se jim nepodařilo probojovat do finále. Vítězství by tedy přineslo vítanou výhodu setrvání na domácí půdě. Pro Stallions by případná výhra znamenala pojistku pro vyřazovací boje a zároveň i možnost zabojoval o čelo skupiny Západ právě s Lions. Oba týmy se letos ještě nepotkaly, a navíc je čeká odveta hned v dalším týdnu.

Pražský tým ve svých předchozích zápasech rozhodl o vítězství bleskovým začátkem, kdy poodskočil soupeřům o několik bodů a zbytek zápasu pak většinou kontroloval. Stallions si toho byli dobře vědomi a nasadili vysoké obrátky hned od začátku. Hned v prvním drivu dokázal pardubický quarterback Raymond Catapano rozdat několik krásných passů na své spoluhráče až našel v endzóně Radima Kalouse, který otevřel skóre zápasu.

Lions tak poprvé po odehraných sedmi zápasech v letošním roce zjistili, jaké to je, hrát za nepříznivého stavu. Quarterback domácích Hayes po nekompletních třech pokusech byl nucen odevzdat míč znovu soupeři a najednou se začali na hřišti dít věci. Pražané v sezóně vévodili defenzivním statistikám. Catapano ale odvážnou a trpělivou hrou udělal ze statistik trhací kalendář a pouhých pět akcí potřeboval k zisku dalšího touchdownu, tentokrát pohotovým passem na Jana Horáčka. Na konci první čtvrtiny tedy dokázali Stallions šokovat domácí fanoušky a ukázali, jak skvěle jsou na obranu Lions připraveni.

Druhou čtvrtinu odstartovali domácí se ztrátou a raději přešli k osvědčené běhové hře přes running backa Filipa Ječného, který pravidelným ziskem yardů dotáhl ofenzivu lvů na hranici redzóny. Hayes si pak seřídil mušku a nejprve za pomoci receivera Davida Hlaváčka dotáhl útok jeden yard od endzóny, aby hned následující přihrávkou vybídl ke skórování tight enda Archieho Stevense. Úspěšný posun útoku, nastartoval také lví obranu, a té se konečně podařilo v následném drivu zastavit rozjeté pardubické stádo vedené Catapanem hlavně díky sacku od linebackera Ondřeje Kubíka.

Míč šel tedy opět do rukou Lions a Hayes po nepovedeném pokusu vzduchem raději předával míč úspěšnému Ječnému, na kterého obrana Pardubic dlouho nemohla najít recept. Díky své píli si nakonec doběhl až pro touchdown a po úspěšném potvrzení od Kadlece bylo vyrovnáno. 

Ještě nebyla odehrána ani polovina zápasu a naplnilo se předzápasové preview, že nebude o drama nouze. Obrana lvů pak dlouho odolávala Catapanovým pokusům o big plays, ale vždy když to nešlo přes spoluhráče, tak si pardubický quarterback nechal v rozhodující chvíli míč pro sebe a prokličkoval se k prvnímu downu. Několikrát mu také pomohly penalty, které posouvaly domácí obranu zpět. Až nakonec výstavním passem do rohu našel Catapano opět Kalouse, který i přes svého obránce dokázal zachytit míč a opět ukořistit vedení na stranu hřebců. Jejich obrana se pak dokázala vypořádat s Ječným a Hayes byl nucen opět jít do vzduchu. Sérií 7 přesných přihrávek dokázal vyrovnat skóre za přispění recievera Marka Suchého. 

Poločasovou halftime show strávily oba týmy hledáním způsobu, jak zastavit útok soupeře. Po první půlce bylo jasné, že i jeden zastavený drive může rozhodnout. Hosté to dokázali hned v úvodu druhé části, ale Lions na to dokázali odpovědět dvěma úspěšnými sacky a vybojovat míč zpátky. Toho využil Hayes, který nejprve zkoušel předávky na Ječného, ale na toho už byli Stallions lépe připraveni. Nezbývalo než jít vzduchem a vyústilo to v divácky atraktivní 35yardovou bombou na Suchého až do endzóny. Lions dokázali otočit nepříznivý průběh zápasu poprvé na svou stranu.

Z vedení ale se neradovali dlouho, protože Catapano přešel hřiště, obloučkem za obránce našel potřetí v zápase Kalouse a bylo srovnáno. Následně se pokusili hosté překvapit Lions pokusem o onside kick, který ale nevyšel a Lions tak dostali luxusní možnost začít drive na hranici 45 yardů. Hned v první akci ale Stevens fumbloval a Stallions tak opět byli na řadě s útokem. 

Poločasová přestávka prospěla obou defenzívám, které v druhé půlce výrazně lépe odolávali ofenzivním snahám soupeře. Stallions se rozhodli zkoušet hrát i čtvrté downy a riskování jim několikrát vyšlo. Dlouhý drive hostů trvající bez mála 7 minut ale nakonec přece jen dokázali Lions zastavit a získaným míčem nepohrdl Hayes, který jej poslal vzduchem Stevensovi do hustě pokryté obrany, ale s tou si vytáhlý Angličan dokázal poradit a šišku zachytit. Důležitým se ukázalo být úspěšné potvrzení od kickera Lukáše Kadlece, který se ani jednou v zápase nemýlil, a i popáté trefil přesně mezi tyče. 

Jak zlomový okamžik v celém vyrovnaném zápase to byl, se ukázalo hned v následujícím drivu. Catapano se svým útokem nejprve přešel celé hřiště. Ve vzduchu doslova rozstřílel domácí obranu a tři minuty před koncem utkání to završil čtvrtým touchdownem na Kalouse, kterého Lions nedokázali celý den úspěšné pokrýt. Následné potvrzení z nohy dalšího Lukáše ovšem tentokrát Petříka v dresu Stallions nezamířilo přesně a chybějící bod na straně Hřebců znamenal také prohru ve velmi vyrovnaném zápase, protože Lions už pak jen kontrolovali čas a dotáhli jej do vítězného konce.

Autor článku: Radek Fusek