Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2019  /  2.Liga 2019  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Prague Mustangs
0 : 7
Přerov Mammoths Přerov Mammoths
Q1 Q2 Q3 Q4
MUS 0 0 0 0
MMT 0 0 0 7

Datum: 20.4.2019 v 14:00
Počasí: Jasno, 21°C
Počet diváků: 573
Rozhodčí: Pavel Šimon (R), Ciaran Kelly (U), Jan Pěnička (HL), Filip Pachulski (LJ), Tomáš Benedikt (BJ)
 

Scoring summary
4.čtvrtina
Přerov Mammoths TD - 0:7 - Michal Stoklásek, 1y run (Jaroslav Ulica kick); 6:00
Komentář k zápasu

V sobotu se na hřišti Uhelné sklady v Praze před necelými 600 diváky představili v prvním kole sezony domácí Prague Mustangs proti přerovským Mammoths. Jednalo se o historicky třetí vzájemné utkání obou celků. První dvě utkání skončily poměrně jednoznačně ve prospěch Mamutů a Mustangové tak měli přerovským co vracet. Vstup do sezony byl pro Mustangs zvláštní v tom, že se jednalo o první zápas po spojení s nedávno ještě konkurenčním celkem z Prahy, Prague Hippos. V prvním zápase letošní sezony se tak mělo ukázat, jaký posun toto spojení přineslo. Mustangs navíc už druhý rok po sobě přivedli do svého celku zahraničního quarterbacka. Letos je jím Skot Jamie Morrison.

První polovina zápasu nejenže nepřinesla žádné body, ale také se za celou dobu kopal pouze jeden pokus o field goal v podání Mammoths, který skončil daleko před brankou Mustangů. Obrany obou celků odváděly hned od začátku zápasu kvalitní práci. Naopak útočné snažení obou týmů bylo od úvodního hvizdu velice opatrné. „První zápas v sezóně nám ukázal, jak bude druhá liga vyrovnaná. Vstoupili jsme do něj s trochou nervozity a podepsalo se to na elementárních věcech jako je blokování a skládání,” komentoval úvodní utkání offensive koordinátor Radim Dohnal.

Mustangs se v první polovině dlouho hledali a kvůli vlastním chybám se jim nedařilo mnohdy získat ani první down. „Zápas byl velmi vyrovnaný, mnohem vyrovnanější než v předchozích letech. Rozdíl ve výsledku nakonec opět rozhodlo to, kdo udělá méně chyb,” řekl po zápase hlavní trenér Mustangs Eric South. Mammoths sice nechybovali tak často, na uzdě je však držela skvělá obrana Mustangs. 

Druhá polovina zápasu přinesla na obou stranách mnohem kvalitnější útočnou hru, a to především tu běhovou. U Mammoths za ní stál reprezentační runningback Michal Bock. Za Mustangs to byla rotace runningbacků Riccarda Ruize a Ondřeje Frolíka. Při passové hře se na straně hostů několikrát prosadil skvěle hrající, teprve 18letý receiver, Marek Školoudík. Ten by mohl v budoucnu vytvořit s quarterbackem Michalem Stokláskem nebezpečné duo.

Přestože byli Mustangs schopni několikrát se dlouhým drivem dostat až hluboko na polovinu soupeře, vlastní chyby a kvalitní obranná hra Mammoths nakonec rozhodly o tom, že se jim nepovedlo skórovat. Za celý zápas takto slibně rozjetý drive ukončily dva fumbly, z nichž jeden skončil v rukách Mammoths, a tři nepovedené hody Morrisona, které posbírala Mamutí secondary.

V poslední čtvrtině se k závěrečnému náporu naopak rozjel přerovský útok a při jejich finálním drivu zápasu se jim podařilo skvělou běhovou hrou Bocka a Stokláska dotlačit míč do endzony Mustangs. Pro 1yardový touchdown si doběhl quarterback Stoklásek po skvělé individuální akci, kdy se po špatném snapu jen těsně vyhnul sacku pro -10 yardů a poté proběhl středem obrany pro touchdown. Následně za 1 bod potvrdil kicker Ulica.

„Obrana byla bezchybná, neinkasovala ani bod. Vyprodukovala čtyři turnovery a jeden z nich nakonec útok dokázal proměnit,” dodal Dohnal, a ocenil tvrdou a čistou hru obou celků. Mustangs se v posledním drivu zápasu ještě pokusili na stav 0:7 pro Mammoths odpovědět, když v rámci "4 minute drillu" přešli téměř celé hřiště. V poslední akci zápasu tak o míč v endzoně bojoval wide receiver domácích Vainer se safetym hostí Patrikem Schwarzem, kde úspěšnější byl právě druhý jmenovaný. 

„Do dalšího zápasu s Bobcats zbývá jen týden, za který musíme odstranit chyby a celkově zlepšit hru. Je teprve začátek sezony a v zápase byla spousta pozitivních věcí, na kterých můžeme stavět. Týmový duch byl po celý zápas skvělý a bylo vidět, že jsme po spojení [s Hippos] vytvořili jeden tým,” dodal South. Vylepšit celkovou bilanci budou mít Mustangové možnost za necelý měsíc, 19. 5. na hřišti Spartak v Přerově.

Autor článku: Jan Zatloukal 

Draci ve svém čtvrtém zápase hostili přerovské Mamuty a bylo to zároveň první měření sil loňských soupeřů v této sezóně. Hradec úvod zápasu opět nezvládl a stejně jako před týdnem v Třinci, dostal dva rychlé touchdowny. Nejprve se ukázal David Holub, který doslova prolétl celou domácí obranou a po 60yardovém běhu donesl míč do endzóny.

Útok Draků chtěl ihned odpovědět, ale celá akce skončila nezdarem. Míč zachytila přerovská obrana, která vytvořila výhodnou pozici. O několik vteřin později pak Jindřich Kolovrátník zachytil 20yardovou přihrávku od Michala Stokláska a míč skončil znovu v endzóně. Přerov si tak hned na začátku utkání vytvořil dobrý náskok a celou situaci ještě pojistil ve druhé čtvrtině Zdeněk Šulák.

Hradec postupně přebíral otěže zápasu, nicméně ho opět trápila koncovka. Pokus o field goal z nadějné pozice se nepovedl. Zodpovědnost na sebe musel vzít až Layton Brown, který po dlouhém drivu donesl míč do endzóny. Hradec se nadechoval k obratu, přesto ho však neustále trápila koncovka a schopnost navázat na dobře rozehraný drive. 

Přerov si zkušeně pohlídal své vedení a oslavil třetí výhru v sezóně. Hradec naopak končí náročný vstup do sezóny jedním vítězstvím a třemi porážkami.

Autor článku: Lukáš Machala