Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2019  /  2.Liga 2019  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Přerov Mammoths
27 : 6
Třinec Sharks Třinec Sharks
Q1 Q2 Q3 Q4
MMT 14 6 7 0
SHA 0 6 0 0

Datum: 28.4.2019 v 14:00
Počasí: Oblačno, 11°C
Počet diváků: 232
Rozhodčí: Adam Dvořáček (R), David Hájek (U), Tomáš Frehar (HL), Pavel Moravec (LJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Přerov Mammoths TD - 7:0 - David Holub, 97y kick-off return (Jaroslav Ulica kick); 11:46
Přerov Mammoths TD - 14:0 - Michal Bock, 16y run (Jaroslav Ulica kick); 1:50
2.čtvrtina
Třinec Sharks TD - 14:6 - Przemysław Kapcia, 56y pass od Kamil Zięba (kick neúspěšný); 2:21
Přerov Mammoths TD - 20:6 - Michal Stoklásek, 1y run (kick neúspěšný); 0:11
3.čtvrtina
Přerov Mammoths TD - 27:6 - David Holub, 2y pass od Michal Stoklásek (Jaroslav Ulica kick); 5:42
Komentář k zápasu

Druhé kolo 2.Ligy amerického fotbalu znamenalo pro Mamuty první domácí zápas v jejich novém stánku, kde na diváky čekala pěkná zastřešená tribuna. A protože i přes nehezké počasí dorazila velmi slušná návštěva 250 lidí, lze tušit, že nové prostředí bude i lákadlem pro fanoušky. Úvodní los vyhráli hosté a zvolili si volbu ve druhém poločase a domácí tak zvolili příjem.

Dovedete si představit lepší začátek? Kickoff hostů zachytil returner David Holub, který využil toho, že special tým Sharks otevřel levou stranu hřiště a téměř bez kontaktu vrátil výkop až do endzóny. Po potvrzení spolehlivého kickera Jaroslava Ulici tak bylo hned zkraje 7:0 a na hřiště mohla jít pověstná přerovská obrana, aby potvrdila své kvality.

Celou první čtvrtinu tak činila a útok Sharks povětšinou zažíval nepopulární tři a ven. Což však mnohdy byla zapříčiněno zbytečnými fauly. I útok domácích se rozehrával pomalu. Passová hra nebyla to pravé ořechové, přesto se díky dobré pozici na hřišti pokusili domácí z prvního drivu skórovat field goalem, který se však těsně nevešel k pravé tyči, přestože délku měl dobrou. Když to nejde vzduchem, mají mamuti svého Michala Bocka, který pohledný drive zakončil během do endzóny, potvrzení kopem se mezi tyče vešlo a první čtvrtina tak skončila stavem 14:0 pro domácí.

Ve druhé čtvrtině přišlo zlepšení od třineckého útoku, kterému se více dařilo získávat první downy, ale v jeho hře bylo pořád spousta drobných chyb, které jim neumožňovaly dát dohromady souvislý drive. Stejně tak útok domácích hledal to správné naladění, proto po většinu druhé čtvrtiny útoky na hřišti moc nepobyly. Když se čtvrtina blížila ke konci, přišel blesk z čistého nebe, tedy jen obrazně, protože celý zápas byla obloha zatažená. Po dalším nepovedeném snapu hostujícího centra se obrana domácích hnala za sackem, ale pohyblivý quarterback hostů zkompletoval přihrávku na svého receivera Kapciu, který díky krásnému bloku svého spoluhráče doběhl až do endzóny. Potvrzení kopem nebylo úspěšné, ač se hosté pokusili o překvapení soupeře.

Útok domácích pochopil, že je třeba zabrat, šel více po zemi a i díky dobré práci s časem se dostal ke skórovaní. Po opakovaných foulech hostující obrany se totiž rozehrávalo z jednoho yardu a pro domácího quarterbacka Stokláska nebyl problém si po hlavě skočit pro dalších šest bodů. Potvrzení kopem bylo tentokrát zblokována a na poločasovou přestávku se tak šlo za stavu 20:6.

Třetí čtvrtina přinesla podobný obrázek jako druhá. Přerovská obrana tvrdila muziku, domácí útok se po hřišti posouval a pokusil se o další field goal, který byl ale opět neúspěšný. V polovině třetí čtvrtiny se krom dobré běhové hry začala domácím dařit i hra vzduchem, což pramenilo v opakované fauly hostujících obránců na příjemce passů  Příjemcem krátkého touchdowného pasu tak nakonec byl spolehlivý David Holub. Potvrzení kopem bezproblémové, takže stav na konci třetí čtvrtiny 27:6.

Ve čtvrté čtvrtině se v sestavě domácích podívalo na hřiště více hráčů, a to jak v útoku, tak především v obraně. Obrana domácích nechala hrát především své náhradníky, což vyústilo v závěrečný dlouhý drive hostů, který byl veden po zemi až těsně před domácí endzónu. Skóre se však neměnilo, protože žraloky opět srážely zbytečné fauly a špatně snapy. A tak útok hostů sice vydržel na hřišti po většinu čtvrté čtvrtiny, ale bez bodového příspěvku. Zápas potvrdil, že motorem Mammoths je především obrana, která v zápase zaznamenala 3 interceptiony a 2 získané fumbly.

Autor článku: Petr Stejskal