Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2019  /  2.Liga 2019  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Přerov Mammoths
23 : 10
Prague Mustangs Prague Mustangs
Q1 Q2 Q3 Q4
MMT 0 3 6 14
MUS 3 0 0 7

Datum: 19.5.2019 v 14:00
Počasí: Oblačno, 19°C
Počet diváků: 360
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), Šimon Zouvala (U), Mikuláš Zouvala (HL), Kateřina Šlesingerová (LJ), Monika Nguyen Hofrichtrová (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Mustangs FG - 0:3 - Jan Kraus, 20y; 10:15
2.čtvrtina
Přerov Mammoths FG - 3:3 - Jaroslav Ulica, 28y; 0:04
3.čtvrtina
Přerov Mammoths TD - 9:3 - Michal Stoklásek, 5y run (kick neúspěšný); 5:13
4.čtvrtina
Prague Mustangs TD - 9:10 - Patrik Vainer, 8y pass od James Morrison (Jan Kraus kick); 11:08
Přerov Mammoths TD - 17:10 - Michal Stoklásek, 18y run (Michal Stoklásek 2pt run); 8:25
Přerov Mammoths TD - 23:10 - Michal Stoklásek, 17y run (kick neúspěšný); 1:47
Komentář k zápasu

Počasí se tento víkend na fotbal usmálo, což na přerovský Spartak přilákalo 400 diváků, kteří se přišli podívat na bitvu dvou aspirantů na postup do Silver Bowlu. Přerovští Mammoths hostili pražské Mustangs a očekával se vyrovnaný zápas. Hosté chtěli zlomit přerovské prokletí, protože s Mammoths se tři roky po sobě utkali doma a vždy podlehli. V prvním vzájemném zápase letos však Mammoths zvítězili jen 7:0, když skórovali až v poslední čtvrtině. Proto byla víra hostů v to, že tentokrát by se to mohlo povést, oprávněná.

Mustangs vyhráli los a zvolili volbu ve druhém poločase, domácí zvolili příjem a natěšení diváci čekali, co provede šikovný returner David Holub. Domácí return byl však záhy zastaven a domácí tak měli před sebou skoro celé hřiště. Hostující obrana začala pěkně zostra a hned po prvním snapu zalehla fumble. Svůj útok tak poslala na hřiště ve skvělé field pozici. Přerovská obrana však nedává yardy zadarmo a tak drive Mustangs skončil pouze neúspěšným pokusem o field goal.

Jestliže první drive domácích skončil fumblem, ten druhý o moc povedenější nebyl a vyražený pass na Davida Holuba skončil v rukou hostující obrany. Co se povedlo domácí obraně poprvé, povedlo se i podruhé a ani tentokrát nedovolila hostům z dobré pozice vytěžit ani bod. V ještě stále první čtvrtině tak šel na míč znovu útok domácích. Pohledně vypadající drive však opět skončil interceptionem, to se nelíbilo domácí obraně a po svém interceptionu poslal na hřiště opět útok. V první čtvrtině však přerovskému útoku nefungovalo skoro nic, přes pár pěkných běhů Michala Bocka museli odpuntovat a pustit na hřiště opět útok hostů. Před koncem první čtvrtiny hosté předvedli pěkný drive především po zemi a završili jej field gaoalem.

Druhou čtvrtinu bylo na přerovském útoku vidět, že pomalu nachází rytmus, ale přesto druhá čtvrtina nabídla divákům především ukázku toho, co umí punteři obou týmů. Když šli domácí na míč 1:50 před koncem prvního poločasu a měli před sebou 80 yardů asi málokdo tušil, že by se mohlo skóre změnit ve prospěch domácích. Mamuti však převedli krásný drive, kdy po krátkých bězích na třetí down Stoklásek zkompletoval krásnou přihrávku na Davida Holuba, který ukrojil 30 yardů. Najednou byl útok domácích plný energie. Drivem, ve kterém předvedl, jak umí pracovat s časem se dostal až těsně před endzónu Mustangs a těsně před poločasem drive zakončil krátkým field goalem Jaroslava Ulici. Momentum zápasu se viditelně překlopilo na stranu domácích a čekalo se jen, zda to vydrží i po přestávce.

Druhý poločas začal na míči útok hostů, ale domácí obrana se v šatně nezapomněla. Domácí útok pak ukázal, že energie z posledního drivu v něm zůstala. Stoklásek dával míč rychle z ruky, umně kombinoval běhy s passy a povedený drive zakončil sám během do endzóny. Potvrzení kopem bylo, po horším long snapu, zablokováno a domácí šli poprvé v zápase do vedení 9:3. Toto skóre se hostům zjevně nelíbilo a jejich útok zabral na vyšší obrátky. Ke slušné běhové hře přidal i pár pěkných passů a drive přerušený koncem třetí čtvrtiny zakončili na počátku té poslední krásným padáčkem na zadní pylon, který mířil na Patrika Vainera. Hostům se potvrzením kopem zdařilo a najednou to byli oni, kdo vedli 10:9

Když je přerovský útok na vlně, je těžko k zastavení. Úspěšné běhy obou runing backů otevíraly prostor pro krátké přihrávky a pro domácí útok byl tak najednou postup po hřišti samozřejmostí a z redzóny si pro touchdown doběhl opět Michal Stoklásek. Trenér domácího útoku rozhodl, že se půjde za dva body, kdo by to měl vzít na sebe, než mozek útoku. Po touchdownu si tak domácí quarterback doběhl i pro dvoubodové potvrzení. Domácí se mohli nadále opřít o svou pevnou obranu a útok se tak záhy dostal na hřiště znovu. Drive jako přes kopírák a s míčem v ruce vbíhá do endzóny opět Michal Stoklásek. Potvrzení kopem úspěšné a hosté dostali 1:47 na to, aby se pokusili zápas ještě zvrátit. Morální síla už tam ale asi nebyla, protože místo práce s časem útok Mustangs šel jen po zemi a na hřiště se dostal i náhradní quarterback. I domácí obrana chtěla „vyhrát“ a tak Antonín Janeček zachytil 3 interception. I v této činnosti tak domácí vyhráli a stadion tak mohl začít aplaudovat.

Autor článku: Petr Stejskal