Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2019  /  2.Liga 2019  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Hradec Králové Dragons
14 : 13
Třinec Sharks Třinec Sharks
Q1 Q2 Q3 Q4
DRA 0 0 6 8
SHA 0 13 0 0

Datum: 26.5.2019 v 13:00
Počasí: Polojasno, 22°C
Počet diváků: 107
Rozhodčí: Pavel Šimon (R), Stanley Hameder (U), Stephan Tuinenburg (HL), Martin Živný (LJ)
 

Scoring summary
2.čtvrtina
Třinec Sharks TD - 0:7 - Radim Drška, 12y run (Kamil Zięba kick); 10:47
Třinec Sharks TD - 0:13 - Przemysław Kapcia, 20y pass od Kamil Zięba (kick neúspěšný); 6:16
3.čtvrtina
Hradec Králové Dragons TD - 6:13 - Jan Semerád, 5y run (kick neúspěšný); 6:13
4.čtvrtina
Hradec Králové Dragons TD - 14:13 - Lukáš Turynský, 1y run (Jan Semerád 2pt run); 0:27
Komentář k zápasu

Hradečtí Draci přivítali na svém stadionu třinecké Žraloky. Souboj posledního s předposledním sliboval velkou bitvu, protože předchozí střetnutí skončilo velmi těsným výsledkem. A tento zápas prakticky kopíroval ten předchozí. Třinec získal náskok hned na začátku a Hradec dokázal v posledních vteřinách zápasu překlopit výsledek na svoji stranu.

V první polovině hradečtí hromadili chyby. Řada nepřesností a špatná koncentrace vyústila v nezvládnutý punt return, kdy se domácí hráč dotkl balónu při pokusu pouze kontrolovat jeho pohyb na zemi a Třinec okamžitě reagoval. Kompaktně hrající hosté trestali nemilosrdně každé zaváhání domácích a stav se velmi rychle změnil na 0:13. 

Obrana hostí dlouho držela domácí na uzdě. Ke konci poločasu se Dragons podařil dlouhý drive, který skončil jen několik centimetrů od endzóny a byl jen potvrzením toho, že domácím koncovka stále drhne. Do šaten se tak šlo za stavu 0:13.

V druhé půli se hra více vyrovnala. Stále ale docházelo k řadě nepřesností. Kuriózně i Třinec se dopustil stejné chyby jako domácí, kdy při punt returnu zavadil o míč hostující hráč a míč se podařilo získat domácím. Útok domácích se znovu dostal až na samou hranici endzóny, ale koncovka znovu selhávala. Na 4. down se Hradec pokusil o field goal, ale ani ten nebyl úspěšný. Za nedovolený zákrok soupeře však rozhodčí nechali celou akci opakovat a Draci se rozhodli balón dopravit do endzóny po zemi. Riskantní tah slavil úspěch a Jan Semerád vykřesal naději pro hradecký tým.

Poslední čtvrtina nabídla opravdové drama. Třinec zaznamenal fumble a míč se povedlo získat domácí obraně. Zodpovědnost na sebe vzal Layton Brown, který prokličkoval až k endzóně a nabídl domácím poslední šanci. Míč dostal netradičně do ruky obránce Lukáš Turýnský a na 1 yard od endzóny se nemýlil. Hradec se rozhodl potvrdit za dva body. Tedy buď zápas ztratit, nebo ho vyhrát, a to se mu nakonec podařilo. Touchdown potvrdil za dva body Jan Semerád a Dragons slavili druhé letošní vítězství. 

Třinec na své první vítězství stále čeká a v dalším utkání vyzve Příbram Bobcats. Hradečtí za týden vyzvou k odvetě zatím suverénní přerovské Mamuty.

Autor článku: Lukáš Machala