Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2019  /  2.Liga 2019  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Přerov Mammoths
35 : 0
Prague Black Panthers Prague Black Panthers
Q1 Q2 Q3 Q4
MMT 22 13 0 0
PBP 0 0 0 0

Datum: 13.7.2019 v 15:00
Počasí: Přeháňky, 17°C
Počet diváků: 1030
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), David Hájek (U), Radim Kroulík (HL), Filip Pachulski (LJ), Stephan Tuinenburg (BJ), Adam Dvořáček (SJ), Lukáš Přikryl (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Přerov Mammoths TD - 7:0 - Michal Bock, 31y run (Jaroslav Ulica kick); 9:12
Přerov Mammoths TD - 14:0 - David Holub, 20y pass od Michal Stoklásek (Jaroslav Ulica kick); 6:24
Přerov Mammoths TD - 22:0 - Michal Bock, 26y pass od Michal Stoklásek (Michal Stoklásek 2pt run); 1:41
2.čtvrtina
Přerov Mammoths TD - 28:0 - Jindřich Kolovrátník, 3y run (kick neúspěšný); 3:17
Přerov Mammoths TD - 35:0 - Martin Hejč, 12y pass od Michal Stoklásek (Jaroslav Ulica kick); 0:34
Komentář k zápasu

I přes zamračené sobotní odpoledne se na stadionu Spartaku v Přerově sešlo něco málo přes tisíc diváků, kteří měli možnost sledovat bitvu o SuperKomíny SilverBowl XIV. Kromě samotného zápasu, který byl největším lákadlem, měli návštěvníci možnost navštívit i Paddock fanzónu, ve které například změřili sílu svého hodu či kopu.

Generálka na finále, která se odehrála dva týdny před samotným bowlem, dopadla 9:10 pro Black Panthers a přinesla opravdu krásný souboj, tudíž bylo o reklamu na skvělý fotbal postaráno. Avšak vývoj samotného finále byl zcela odlišný než předchozí setkání těchto dvou týmů.

První drive přerovských skončil neoblíbeným tři a ven a Black Panthers nijak výrazně neohrozil. Výraznou vzpruhu však přinesl punt return Patrikem Schwarzem, který s míčem vběhl až za polovinu soupeřů a do útoku tak šli opět Mamuti. V něm si doběhli pro touchdown, když na running backa Michala Bocka nikdo z obránců nestačil a ten krásným 31yardovým během vběhl do endzóny. Následné potvrzení z kopačky Jaroslava Ulici se vešlo přesně mezi tyče. Velmi dobře fungovalo duo Stoklásek – Holub, kdy druhý zmíněný přidal další touchdown. Na 20:0 zvyšoval opět Bock a Stoklásek si doběhl pro two point conversion.

Ve druhé čtvrtině zvýšil krátkým během do endzóny další running back přerovských Kolovrátník, ale potvrzující kop byl tentokrát neúspěšný. To ale Mamutům náladu nezkazilo. Quarterback Stoklásek totiž vyslal 12yardový pass na dvoumetrového Martina Hejče, který si s klidem doběhl pro touchdown. Do šaten se tak šlo za stavu 35:0.

Druhý poločas díky skóre začal již s tzv. mercy rule. Mamuti tak s klidem hlídali utkání a Black Panthers k ničemu vážnějšímu nepustili a do hry naskočili i náhradníci. S koncem utkání se tak všichni hráči Přerova vrhli na hřiště a začali slavit. „Cítím hrdost na celý tým. Na práci kluků celou sezónu. Je to euforie,” zářil radostí hlavní kouč Přerova Jiří Láznička.

 „My jsme bohužel nehráli to, co celý rok. Kluci to trošku neunesli psychicky. Gratulace Přerovu za jeho výkon, který předváděl celou sezónu. Já můžu naším klukům poděkovat za to, že dřeli. Krok nahoru musíme udělat příští rok,” pokrčil rameny pražský Marek Miláček.

Mammoths si vítězstvím v SuperKomíny Silver Bowlu zajistili účast v příštím ročníku Paddock ligy.

Autor článku: Michal Gregor