Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2019  /  4.Liga 2019  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Jičín Hurricanes
44 : 0
Tábor Foxes Tábor Foxes
Q1 Q2 Q3 Q4
HUR 12 26 0 6
FOX 0 0 0 0

Datum: 9.6.2019 v 14:00
Počasí: Jasno, 25°C
Počet diváků: 160
Rozhodčí: Stanley Hameder (R), Vladimír Ludvík (U), Kamil Kroulík (HL), Peter Steiner (LJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Jičín Hurricanes TD - 6:0 - Adrian Rychtera, 17y pass od Tomáš Vitík (kick neúspěšný); 10:17
Jičín Hurricanes TD - 12:0 - Adrian Rychtera, 30y pass od Tomáš Vitík (kick neúspěšný); 5:32
2.čtvrtina
Jičín Hurricanes TD - 19:0 - Přemysl Fousek, 1y run (Martin Pankrác kick); 9:29
Jičín Hurricanes TD - 25:0 - Jan Ulrich, 6y run; 5:23
Jičín Hurricanes TD - 31:0 - Martin Zhouf, 32y pass od Tomáš Vitík; 4:13
Jičín Hurricanes TD - 38:0 - Přemysl Fousek, 6y run (Martin Pankrác kick); 3:34
4.čtvrtina
Jičín Hurricanes TD - 44:0 - Josef Svoboda, 85y interception return (kick neúspěšný); 4:55
Komentář k zápasu

Na valdickém fotbalovém hřišti patřila neděle opět americkému fotbalu. K poslednímu domácímu utkání sezóny vyzvali Hurricanes nevyzpytatelný Tábor Foxes. Ač měl Jičín o jednu výhru více než Tábor, očekávala se vyrovnaná bitva. 

Opak byl však pravdou. Hned z prvního drivu vyslal Tomáš Vitík přesný pass na Adriana Richteru, který využil nabídky a otevřel skóre. Následné potvrzení z kopu nebylo využito. 

Hurricanes byli na každém yardu hřiště přesnější a koncentrovanější. Nedovolili tak soupeři téměř ani krok navíc. Toho pak ještě v první čtvrtině využili opět domácí a při hře jako přes kopírák vyslal opět Tomáš Vitík výborně hrajícího Richteru pro zisk dalších bodů. 

Pokud někteří ze 160 diváků chtěli vidět další bodové hody, přišli si na své po změně stran. Po zatlačení táborských na jejich poslední yard, se chopil šišky running back Přemysl Fousek a ač zasypán bránícími hráči, si došel pro další body. Tentokrát se nemýlil z potvrzení ani Martin Pankrác a z kopu upravil skóre na 19:0.

Foxes bojovali, ale citelně oslabeni o ztrátu jejich quarterbacka šlo vše podstatně hůř. Často jim pak k úspěšnému překonání skvěle bránících Hurricanes chyběl tolik potřebný poslední krok. Pak ale přišla vichřice posledních pěti minut prvního poločasu. Nejprve obraně Tábora utekl Jan Ulrich. Chvíli na to vyslal Tomáš Vitík na dalekou passovou cestu Martina Zhoufa 31:0.  Veškeré naděje hostí pak sfoukl Přemysl Fousek, který navýšil na hrozivých 38:0. 

Druhý poločas začali hosté v útoku. Obrovská snaha táborských alespoň upravit skóre však vždy skončila bez úspěchu. Nepřekonatelná obrana pod vedením Josefa Svobody a Martina Pankráce neumožnila hostům žádný progres. Ani jičínští však už nebyli tolik aktivní a tak ve třetí čtvrtině již nedošlo k žádné změně skóre. 

Poslední čtvrtina si pak začala vybírat daň z vysokých teplot, které na Jičínsku panovaly. To bylo také znát na únavě všech zúčastněných na hřišti. Již to vypadalo, že dojde k poklidnému dohrání zápasu. Když v tom ještě domácí Josef Svoboda zachytil interception a po překonání 85 yardů uzavřel tabulku skórujících na konečných 44:0.

Autor článku: Přemysl Chromý