Home  /  Zápasy  /  Tackle U21  /  Soutěž juniorů 2019  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Prague Black Panthers
29 : 6
Vysočina Gladiators Vysočina Gladiators
Q1 Q2 Q3 Q4
PBP 0 10 12 7
GLA 0 6 0 0

Datum: 9.11.2019 v 13:00
Počasí: Přeháňky, 7°C
Počet diváků: 127
Rozhodčí: Václav Kriesman (R), Milan Remeš (U), Oldřich Kumhera (HL), Vladimír Ludvík (LJ), Filip Pachulski (BJ), Jiří Hovorka (SJ), Jaroslav Rybář (FJ)
 

Scoring summary
2.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 7:0 - Martin Mandík, 16y pass od Jan Riedel (Martin Mandík kick); 10:33
Vysočina Gladiators TD - 7:6 - Roman Málek, 8y run (2pt run neúspěšný); 0:37
Prague Black Panthers FG - 10:6 - Martin Mandík, 32y; 0:10
3.čtvrtina
Prague Black Panthers FG - 13:6 - Martin Mandík, 45y; 5:05
Prague Black Panthers SAF - 15:6; 4:25
Prague Black Panthers TD - 22:6 - Vít Bezecný, 8y run (Martin Mandík kick); 2:09
4.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 29:6 - Matěj Stejskal, 9y run (Martin Mandík kick); 9:10
Komentář k zápasu

Junioři Prague Black Panthers zakončili suverénní sezonu titulem. Po pomalém startu se obhájci titulu dostali do tempa a Vysočinu Gladiators porazili 29:6.

Začátek zápasu pršelo a junioři Black Panthers nemají na špatné počasí během finále dobré vzpomínky. V roce 2016 podlehli v deštivém finále Pardubicím 0:10, o rok později v ještě horších podmínkách nestačili na Prague Lions 4:12.


Útok pražského týmu začal v dešti především po zemi. Na to dokázala obrana Gladiators najít odpověď a Black Panthers se k blízkosti endzóny soupeře nedostali. Ani útok Gladiators nedokázal posouvat míč vpřed, a tak první čtvrtina skončila bez bodů. „Začátek nám nevyšel podle představ. Chtěli jsme na soupeře vlétnout a dominovat v útoku i obraně,” okomentoval úvod zápasu hlavní trenér Black Panthers, Jan Štiegler.

Od druhé čtvrtiny se zlepšilo počasí, což začalo nahrávat především passovému útoku domácích. Quarterback Jan Riedel začal vzduchem hledat svůj oblíbený cíl, Martina Mandíka. Ten také na začátku druhé čtvrtiny otevřel skóre, když zachytil 16yardový pass od Riedela.

V závěru druhé čtvrtiny se pomalu posouvali vpřed také hosté. A to především po zemi a také díky faulům obrany Black Panthers. Pro Touchdown si nakonec doběhl quarterback Roman Málek. Gladiators se snažili potvrdit za dva body, ale neúspěšně. Skóre tak bylo 7:6 pro domácí.

Do konce poločasu zbývalo pouze 37 vteřin, ale po spolupráci Riedela s Mandíkem se Black Panthers dostali ještě na jeden field goalový pokus, který Mandík bezpečně proměnil.

Jakékoliv naděje Gladiators na obrat zhasli po zranění quarterbacka Málka. Od té doby byla zřetelná velká převaha domácích, kteří mohli s klidem navyšovat skóre a držet míč ve své moci. Po dalším field goalu Mandíka si body připsala také obrana Black Panthers po safety. Na konečných 29:6 navýšili skóre Bezecný a Stejskal.

„Od konce druhý čtvrtiny jsme hráli fotbal, který jsme předváděli celou sezonu. Kluci ukázali, že jsou nejlepším týmem a zaslouženě si odnesli vítězství,” uzavřel Štiegler. Nadšení neskrýval po zápase ani Martin Mandík, který v letošní sezoně byl jedním z klíčových hráčů Black Panthers. „Pro mě to byla poslední sezona, poslední finále. Chtěli jsme vyhrát dvakrát po sobě, což se nám povedlo.”

Gladiators se s nízkým počtem hráčů a bez quarterbacka na odpor již nezmohli. „Bohužel na začátku druhé půlky se nám zranil quarterback a zranění jsme lepili jedno přes druhé. Jsem hrdý na kluky, kteří nechali na hřišti všechno,” uvedl po zápase defenzivní koordinátor Gladiators, Jiří Brychta. „Začátek zápasu byl vydařený, vyšlo nám všechno, co jsme chtěli,” pochválil Brychta obranu.