Home  /  Zápasy  /  Jiné soutěže  /  ME 2021, tackle muži  /  ME - Skupina A  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Česko
3 : 28
Francie Francie
Zápasová soupiska není dosud připravena k zobrazení.
Zápasová soupiska není dosud připravena k zobrazení.
Datum: 13.10.2019 v 16:00
Počasí: Jasno, 21°C
Počet diváků: 850
Komentář k zápasu

Zápas českého týmu proti úřadujícím mistrům Evropy z Francie dlouho nepřipomínal souboj velkého favorita s outsiderem. Češi vstoupili do úvodního zápasu Mistrovství Evropy v Jihlavě srdnatě a dlouho drželi s Francií krok. Turnovery českého útoku ve druhém poločase nakonec rozhodli o vítězství Francie 28:3.

Hned úvod zápasu naznačil, že by česká obrana mohla držet soupeře daleko od skórování. Podobně se ale také vedlo českému útoku, který dlouho nedokázal posouvat s míčem. Skóre v první čtvrtině tak bylo stále 0:0.

„Vnímám zápas pozitivně. První poločas jsme s nimi drželi krok. Ukázalo nám to, že jsme schopní hrát i proti tak silnému soupeři,” hodnotil kladně defenzivní představení českého týmu obránce Filip Ondrášek.

Francie poprvé udeřila až v závěru prvního poločasu. Dlouhý běh hostujícího running backa byl první velkou akcí, kterou česká obrana pustila. Aguemon následně ze 3 yardů otevřel skóre na 7:0 pro Francii.

Zmar českého útoku pokračoval i ve třetí čtvrtině. Quarterback českého týmu, Pavel Mráz, nedokázal přihrávkami najít své spoluhráče. Za zápas si připsal pouhých 29 passových yardů a k tomu čtyři ztracené míče, když jeho přihrávky putovaly pouze do rukou soupeřů.

Právě turnovery na vlastní polovině rozhodly o vítězi zápasu. Dobrou pozici na hřišti dokázala Francie využít k dalšímu skórování. Ve čtvrté čtvrtině se Francouzi prosadili touchdownově hned třikrát.

„První poločas jsme se s nimi drželi, ale následně jsme udělali příliš mnoho chyb. Proti tak silnému soupeři musíte být perfektní a hrát na vyšší úrovni než jsme hráli dnes my,” hodnotil zápas hlavní trenér českého týmu, Sebastian Fandert.

O jediné body českého týmu se postaral field goalem Kamil Roba. Jeho úspěšný pokus pouze zmírnil konečný stav na 3:28.

Receivera Jana Štieglera vydařený úvod zápasu nezaskočil. „Cítili jsme, že máme šanci porazit silnějšího soupeře. Věřili jsme si a doufali jsme, že bychom mohli udělat velké překvapení. Bohužel na konci třetí čtvrtiny se nám nepovedlo pár her a to rozhodlo.”

Český tým vyrazí na konci října k druhému zápasu mistrovství Evropy do Srbska.

Statistiky zápasu

Statistiky Česko-Francie

Záznam zápasu