Home  /  Zápasy  /  Muži  /  Soutěž mužů 2020  /  Paddock liga 2020  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Brno Alligators
7 : 26
Brno Sígrs Brno Sígrs
Q1 Q2 Q3 Q4
ALL 7 0 0 0
SGR 6 6 0 14
Statistiky

Datum: 15.8.2020 v 15:00
Počasí: Jasno, 29°C
Počet diváků: 487
Rozhodčí: Tomáš Frehar (R), Jan Klimeš (U), Radim Kroulík (HL), Jaroslav Rybář (LJ), Adam Dvořáček (BJ), Ján Polák (SJ), Richard Gazdík (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 0:6 - Daniel Schmied, 1y run (kick neúspěšný); 9:43
Brno Alligators TD - 7:6 - Tomáš Robíšek, 3y pass od Tomáš Fortelný (Jan Nestr kick); 1:07
2.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 7:12 - Douglas Webster, 3y run; 3:12
4.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 7:20 - Lucas Da Silva, 3y pass od Douglas Webster (Igor Mašlanka 2pt pass od Douglas Webster); 7:03
Brno Sígrs TD - 7:26 - Jan Hampl, 33y pass od Douglas Webster; 4:13
Komentář k zápasu

Brněnští rivalové se proti sobě střetli hned v úvodním kole. Alligators chtěli vrátit Sígrům loňské dvě porážky. V dresu Sígrs se představil také Filip Ondrášek, který dříve v Sígrs začínal a letos hostuje z Prague Black Panthers. „Hned jakmile bylo jasné, že s Black Panthers letos nebudeme rakouskou ligu hrát, jsem chtěl strašně moc pomoc Sígrům.”

Začátek zápasu dal připomenout na loňské ofenzivní problémy Alligators. Ve druhé akci zápasu odevzdal nepřesným passem Tomáš Fortelný míč soupeři. Nabídnutou příležitost dokázali Sígrs využít a své první ofenzivní snažení v sezoně zakončil 1yardovým touchdownem veterán Daniel Schmied. Zdálo se, že vše směřuje k jednoznačnému průběhu zápasu.

Útoku Sígrs se nepodařilo navázat na úvodní drive a v první čtvrtině se po hřišti nedokázal posouvat. A to ani přes agresivní styl hry, kdy se rozhodli zahrávat čtvrtý down na vlastní polovině. V celém zápase pak Sígrs hned třikrát zahrávali čtvrtý down ze své poloviny hřiště. „Není moc času na delší debatu, rozhoduju o tom já po krátké konzultaci s útokem. Budeme muset na tom zapracovat, aby to fungovalo. Nevnímám to samozřejmě úplně pozitivně, stačí si vzpomenout na závěr loňského Czech Bowlu,” vysvětlil po zápase hlavní trenér Sígrs Petr Švanda.

Zkrácené hřiště díky ubráněnému čtvrtému downu dokázali Alligators vytěžit v první body sezony. Tomáš Fortelný 3 yardy od endzóny našel úplně volného Tomáše Robíška a Alligators se díky proměněnému potvrzení dostali do vedení.

Sígrs se ani přes úvodní ofenzivní trápení nerozhodli povolat z obrany Ondráška. Ten by se se svými atletickými schopnostmi útoku hodil. „Zatím to nebylo potřeba, ale když bude, tak pomůžu,” vysvětlil Ondrášek po zápase. I tak se Ondrášek do statistik výrazně zapsal, když si v obraně připsal interception a byl druhým nejčastěji tacklujícím Sígrem.

Nerozehranost na straně útoku Sígrs byla znát. „Náš quarterback absolvoval před zápasem pouze dva tréninky s týmem,” vysvětloval si Švanda pomalý začátek. Zpět do vedení se Sígrs dostali až 3 minuty před koncem poločasu. Quarterback Douglas Webster vzal míč a protlačil se ze 2 yardů až do endzóny. Ani podruhé Sígři nepotvrdili touchdown a skóre tak bylo 7:12.

Alligators se nepodařilo odpovědět a navíc museli řešit zranění Fortelného. Ten byl tvrdě sackován a musel střídat. Na hřiště se tak jako quarterback představila nová posila Alejandro Arce. Ani on ale nedokázal útok Alligators rozpohybovat a připsal si v zápase dva interceptiony. Podle hlavního trenéra Alligators, Johna Stevensona, by zranění Fortelného nemělo mít vliv na další průběh sezony. Kdo nastoupí v příštím zápase jako starter ale Stevenson po derby nevěděl. „Upřímně nevím. Jsem rád, že máme na tomto postu souboj o pozici startera, to nám loni chybělo.”

Třetí čtvrtina přinesla urputnou bitvu bez výrazného ohrožení endzón. Skóre 7:12 tak vydrželo až do závěrečné čtvrtiny. V té se rozehrál útok Sígrs, který hned z úvodního drivu skóroval a získal tak pro svůj tým komfortnější náskok. Poslední body si Sígrs připsali po 36yardovém passu Webstera na Jana Hampla, který završil skóre na 7:26.

„V útoku jsme nebyli konzistentní a trápili jsme se,” litoval po zápase Stevenson. „Obrana hlavně na začátku hrála dobře, ale soupeř byl dnes lepší,” doplnil. 

Sígrs si po zlepšeném výkonu v druhém poločase připsali první výhru sezony a slaví první vítězství v brněnském derby. „Dokázali jsme v pravou chvíli zabrat a zápas otočit na naší stranu. Pro nás je důležité, že do sezony vstupujeme vítězstvím,” radoval se hlavní trenér Petr Švanda.

Fotografie ze zápasu