Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2020  /  Paddock liga 2020  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Vysočina Gladiators
37 : 0
Ústí nad Labem Blades Ústí nad Labem Blades
Q1 Q2 Q3 Q4
GLA 0 16 14 7
BLD 0 0 0 0
Statistiky

Datum: 16.8.2020 v 16:00
Počasí: Jasno, 28°C
Počet diváků: 689
Rozhodčí: Stanley Hameder (R), Juraj Sopkuliak (U), Pavel Samek (HL), Martin Živný (LJ), Petr Márai (BJ), Stephan Tuinenburg (SJ), Jaroslav Rybář (FJ)
 

Scoring summary
2.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 7:0 - Vojtěch Mašita, 30y pass od Joseph Bradley (Jan Bavlovič kick); 5:50
Vysočina Gladiators SAF - 9:0; 3:07
Vysočina Gladiators TD - 16:0 - Vojtěch Mašita, 39y pass od Joseph Bradley (Jan Bavlovič kick); 2:22
3.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 23:0 - Jan Beran, 6y pass od Joseph Bradley (Jan Bavlovič kick); 9:20
Vysočina Gladiators TD - 30:0 - Jan Beran, 13y pass od Joseph Bradley (Jan Bavlovič kick); 3:27
4.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 37:0 - Jan Beran, 8y pass od Joseph Bradley (Jan Bavlovič kick); 8:42
Komentář k zápasu

Po dlouhé pauze se fanoušci amerického fotbalu na Vysočině konečně dočkali. Domácí Gladiators vstoupili do sezóny 2020 soubojem Paddock Kickoff proti Ústí nad Labem Blades. Za slunečného počasí si na jihlavský stadion našlo cestu 689 diváků.

Hned v úvodu bylo znát, že se jedná o první zápas sezóny a útočné akce obou týmů byly ve znamení nepřesností. Nebylo tedy překvapením, že oba útoky šly po 3 downech zpět na svou sideline. Jako první se do blízkosti endzóny dostali hostující Blades, obrana Glads ale nadějný drive zastavila a donutila tak Blades k field goalu ze 17 yardů. Ten skončil na pravé tyčce, a tak šla na hřiště opět offense domácího celku. Quarterback Bradley dirigoval nadějně vyhlížející drive především zlepšenou passovou hrou, do endzóny se však nedostal. 

Ve druhé čtvrtině si začala projevovat dominance obrany Gladiators, která soustavně vytvářela tlak na quarterbacka Bláhu a čtyřikrát ho složila pro ztrátu yardů. První skórování v zápase zaznamenali Gladiators, kdy quarterback Bradley vyslal 30yardový pass na wide receivera Mašitu. Gladiators proměnili i následný extra point a šli do vedení 7:0.

Blades se v následujícím drivu díky zlepšené hře obrany Gladiators daleko nedostali a byli donuceni k puntu z vlastní endzóny. Long snapper Blades ale rozehrál nepřesně, punter míč nezachytil a výsledkem akce tak bylo safety a dva body pro domácí tým. Do konce poločasu se skóre měnilo ještě jednou a znovu to bylo zásluhou domácího útoku. Bradley 45yardovou přihrávkou našel podruhé v zápase Vojtěcha Mašitu a díky proměněnému extra pointu šly oba týmy do šaten za stavu 16:0.

Druhý poločas začali na balonu Gladiators a hned se jim podařilo navýšit skóre. Nejprve svými dlouhými běhy trápil obranu Blades running back Dunovský. Konečné slovo měl ale opět quarterback Bradley, který 7yardovou přihrávkou našel novou posilu v dresu Gladiators, Jana Berana.

Jan Bláha se se svým útokem na hřišti dlouho neohřál a po třech downech ho obrana Gladiators poslala zpět na sidelinu. I další drive domácích přinesl navýšení skóre, postaral se o to opět Jan Beran, který zachytil přihrávku Bradleyho v endzóně. Útok Blades nebyl schopný najít recept na výtečně hrající defenzívu Gladiators.

Útok Gladiators si ve 4. čtvrtině připsal další touchdown a opět se o něj zasloužila dvojice Bradley - Beran. Když se po této akci rozsvítilo na tabuli skóre 37:0, rozhodčí ohlásili tzv. “mercy rule”, kdy časomíra zůstává běžet a zbytek zápasu tak uběhl velice rychle bez dalších výrazných akcí.

Autor článku: Martin Rygl

Fotografie ze zápasu