Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2020  /  Paddock liga 2020  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Prague Mustangs
6 : 69
Vysočina Gladiators Vysočina Gladiators
Q1 Q2 Q3 Q4
MUS 0 6 0 0
GLA 14 27 14 14
Statistiky

Datum: 23.8.2020 v 16:00
Počasí: Oblačno, 23°C
Počet diváků: 562
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), Stanley Hameder (U), Mikuláš Zouvala (HL), Kateřina Šlesingerová (LJ), Vladimír Ludvík (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 0:7 - Jan Dunovský, 11y run (Jan Bavlovič kick); 5:09
Vysočina Gladiators TD - 0:14 - Jan Dunovský, 1y run (Jan Bavlovič kick); 1:49
2.čtvrtina
Prague Mustangs TD - 6:14 - Karel Peprný, 43y pass od Martin Erneker (kick neúspěšný); 10:02
Vysočina Gladiators TD - 6:21 - Jan Beran, 34y pass od Joseph Bradley (Jan Bavlovič kick); 8:42
Vysočina Gladiators TD - 6:27 - Vojtěch Mašita, 33y pass od Joseph Bradley (kick neúspěšný); 5:00
Vysočina Gladiators TD - 6:34 - Jan Dunovský, 47y pass od Joseph Bradley (Jan Bavlovič kick); 3:24
Vysočina Gladiators TD - 6:41 - Jan Dunovský, 16y pass od Joseph Bradley (Jan Bavlovič kick); 1:15
3.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 6:48 - Jan Beran, 18y pass od Joseph Bradley (Jan Bavlovič kick); 9:12
Vysočina Gladiators TD - 6:55 - Jan Dunovský, 4y run (Jan Bavlovič kick); 2:10
4.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 6:62 - Patrik Dostál, 4y run (Jan Bavlovič kick); 9:53
Vysočina Gladiators TD - 6:69 - Tomáš Hlach, 9y pass od Joseph Bradley (Jan Bavlovič kick); 2:00
Komentář k zápasu

Domácí premiéru pražského nováčka Paddock ligy si na hřiště v Hostivaři přišlo užít více než pět stovek diváků, kteří vytvořili velmi příjemnou atmosféru. Vzhledem k průběhu zápasu, ve kterém po celou dobu drželi nohu na plynu hosté se tak ale víc radovali příznivci hostí. Zápas zahájila úvodním coin tossem dívka Michala Hübschová, kterou Mustangs v předchozím roce podporovali a nadále podporují v jejím boji s leukémií. Její hod mincí vyzněl lépe pro domácí tým, který zvolil příjem.

Pod centra útoku Mustangs se i přes drobné zranění nakonec postavil quarterback Martin Erneker, na kterém ale byla od prvního okamžiku vidět snížená mobilita. Úvodní drive domácích vedl pouze k zisku zhruba pěti yardů, načež se po odkopu na hřiště vřítil útok domácích vedený quarterbackem Josephem Bradleym.

Ten uprostřed 12 akcí dlouhého drive předvedl jednu z nejpovedenějších akcí zápasu. To když byl při 3&15 vyhnán třemi obránci ještě dalších 15 yardů do backfieldu, aby i přesto zkompletoval úžasný pass pro první down a udržel tak svůj útok na hřišti.

Snahu Gladiators nakonec korunoval Jan Dunovský, který si 11yardovým runem doběhl pro svůj první touchdown v zápase. To si pak zopakoval o chvíli později znovu, když zakončil 1yardovým runem další útočný drive, kde hosté Vysočiny těžili hlavně z nepovedeného puntu Mustangs. To se se pak opakovalo ještě několikrát a bylo vidět, že domácí mají se special týmy velké problémy.

Na začátku druhé čtvrtiny uz se ale trochu probrali i domácí. Nejdříve se konečně útok dokázal i posouvat po hřišti, a přestože se nepovedlo zkonvertovat čtvrtý down, tak se útok o akci později na hřiště vrátil. Pomohla k tomu obrana Mustangs, kdy safety Jan Krs (hostující z Prague Black Panthers) dokázal vystihnout přihrávku Josepa Bradleyho pro interception.

To povzbudilo nejen domácí fanoušky, ale útok Mustangs, který o dvě akce ukázal svůj nejlepší moment v zápasu a to 43yardový touchdownový pass Martina Ernekera na do endzone nabíhajícího Karla Peprného. Potvrzující kop byl neúspěšný, ale za stavu 6:14 to alespoň vypadalo, že by zápas mohl být trochu napínavý.

Realita ovšem byla naprosto opačná. Ve druhé čtvrtině, během které se zahrálo hned 56 akcí, rozhodli pro sebe zápas hosté. Gameplan Vysočiny byl domácí rozebrat hlavně passovou hrou a Bradley si tak v této čtvrtině připsal hned 4 touchdowny vzduchem.

Head Coach Josef Fuksa se po menším úrazu rozhodl šetřit svého quarterbacka a pod centra domácích se tak postavil backup Richard Hawes. Útočné snažení domácích bylo proti neprostupné obraně z Jihlavy značně neefektivní a ve většině případů vyznělo na "3 a ven". Obrana domácích pak působila s každým dalším snapem více a více unaveně, čehož dokázali hosté využít. Největším překvapením tak byl rychle přicházející déšť se silným větrem, který udeřil těsně před koncem druhé čtvrtiny.

Třetí a čtvrtá čtvrtina pod taktovkou "mercy rule" už uběhla velmi rychle, ale přesto si Gladiators zvládli připsat ještě další čtyři touchdowny. Konečné skóre zápasu se tak zastavilo na 6:69. Největší hvězdou zápasu byl bezpochyby reprezentační running back Jan Dunovský, který si připsal hned pět touchownů, tři po zemi a dva vzduchem.

Mustangs tak z prvního domácího zápasu v první lize odcházeli viditelně zklamaní. Šanci na reparát budou mít na domácím hřišti již v sobotu proti Ústí nad Labem Blades. Gladiators ve stejný den vyrazí do Plzně potvrdit svou roli favorita soutěže a získat výrazný náskok v boji o první místo skupiny západ.

Autor článku: Filip Kacerovský

Fotografie ze zápasu