Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2020  /  Paddock liga 2020  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Přerov Mammoths
0 : 43
Brno Sígrs Brno Sígrs
Q1 Q2 Q3 Q4
MMT 0 0 0 0
SGR 8 7 21 7
Statistiky

Datum: 30.8.2020 v 14:00
Počasí: Jasno, 28°C
Počet diváků: 860
Rozhodčí: Tomáš Frehar (R), Jan Klimeš (U), Pavel Voráček (HL), Jaroslav Rybář (LJ), Stephan Tuinenburg (SJ), Petr Márai (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 0:8 - Jan Hampl, 34y pass od Douglas Webster (Filip Ondrášek 2pt run); 5:16
2.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 0:15 - Pavol Horník, 12y pass od Douglas Webster (Ivan Baykalov kick); 7:25
3.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 0:22 - Douglas Webster, 3y run (Ivan Baykalov kick); 7:07
Brno Sígrs TD - 0:29 - Pavol Horník, 9y pass od Douglas Webster (Ivan Baykalov kick); 3:54
Brno Sígrs TD - 0:36 - Ivan Baykalov, 10y pass od Douglas Webster (Ivan Baykalov kick); 2:52
4.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 0:43 - Jan Hampl, 11y pass od Douglas Webster (Ivan Baykalov kick); 1:44
Komentář k zápasu

V odvetě za nedohraný zápas z minulého týdne přivítali přerovští Mammoths na svém hřišti brněnské Sígrs. Cestu na stadion si našlo pěkných 850 diváků, kteří byli natěšeni, co jim tentokrát Mamuti předvedou. Domácí vyhráli los, zvolili příjem a po returnu a faulu hostů začínali domácí svůj první útok téměř z poloviny hřiště. Během něj šli především po zemi, ale po zisku jednoho prvního downu skončila jejich snaha nekompletním passem na 4 down.

Útok hostů vypadal mnohem lépe a pěknou kombinací passů a běhů se dostali až do endzóny domácích, kde Webster našel Jana Hampla. Při extra pointu se hostům nepovedl snap, což ale nemuselo mrzet, protože Filip Ondrášek si doběhl pro dva body a hosté se tak ujali vedení 8:0.

Druhý drive domácích se opět odehrával především po zemi a velmi záhy skončil nepopulárním 3 a ven. Útok hostů se po povedeném punt returnu a faulu domácích dostal do skvělé pozice, během krátké doby se dostali až na 15 yardů od domácí endzóny, kde ale skvěle zapracovala přerovská obrana a hosté přišli o míč na downy.

Během třetího drivu domácího útoku se zápas přehoupl do druhé čtvrtiny a snaha domácího útoku skončila po nekompletním passu na třetí down dalším puntem. Hostující útok svou roli zvládl lépe a především úspěšnými běhy running backů a quarterbacka Webstera došli až před endzónu, kde pass Webstera zachytil Pavol Horník, potvrzení kopem bylo úspěšné a skóre se měnilo na 0:15.

Domácí útok dostal svou další šanci, ale hostující obrana začínala utahovat šrouby, a tak z toho bylo jen další 3 a ven. Útok Sígrs se začínal stále více prosazovat i vzduchem, dostal se až před endzónu domácích, ale tam opět skvěle zapracovala mamutí obrana a hostující útok přišel o míč na downy. Domácí útok ale svým výkonem nepodpořil obrana a po sérií dropů se opět rychle pakoval ze hřiště.

Druhý poločas začínal na míči útok hostů, který se dostal hladce přes celé hřiště, kde domácí obrana, těsně před endzónu, vyrazila míč jednomu z hostujících receiverů, aby ho následně zalehla a dala tak opět možnost domácímu útoku. Ten však nabídnutou šanci nevyužil po interceptionu domácího quarterbacka Stokláska šel na míč opět hostující útok.

Ten chybu přerovských rychle potrestal, kdy si Webster sám doběhl pro touchdown, po potvrzení se tak měnil průběžný stav na 0:22. Že nemá domácí útok svůj den potvrdil následující drive, při kterém Stoklásek místo odkopu vzal odpovědnost na sebe a pokoušel se doběhnout do prvního downu, ale neúspěšně. Dobrou pozici využil rozjetý útok Sígrs k dalšímu skórování opět po ose Webster - Pavol Horník. Po úspěšném potvrzení kopem to tak bylo už 0:29.

O tom, že obrana hostů byla na domácí útok skvěle připravena ukázal další interception z ruky Stokláska, který by zřejmě skončil až v domácí endzóně, nebýt upísknutí jednoho z rozhodčích, který hru zastavil. Co upřeli rozhodčí hostující obraně, to po chvíli dokonal Webster, který tentokrát našel Ivana Baykalova, potvrzení za bod bylo úspěšné a spustilo se pravidlo mercy rule, protože skóre narostlo na 0:36.

Na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny poskládali domácí pěkný útok, který ale skončil fumblem při pokusu Michala Stokláska získat potřebné yardy po zemi při čtvrtém downu. Rozjetý hostující útok neměl s domácími slitování a svůj druhý touchdown v zápase od Webstera zachytil Jan Hampl a za stavu 0:43 tak zápas dospěl ke konci.

Autor článku: Petr Stejskal

Fotografie ze zápasu