Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2020  /  Paddock liga 2020  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Pilsen Patriots
20 : 40
Ostrava Steelers Ostrava Steelers
Q1 Q2 Q3 Q4
PTR 0 7 7 6
STE 6 6 14 14
Statistiky

Datum: 5.9.2020 v 14:00
Počasí: Přeháňky, 26°C
Počet diváků: 110
Rozhodčí: Václav Kriesman (R), Kamil Kroulík (U), Jiří Hovorka (HL), Filip Pachulski (LJ), Stephan Tuinenburg (BJ), Mikuláš Zouvala (SJ), Petr Márai (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Ostrava Steelers TD - 0:6 - Dominik Dvorský, 8y run (kick neúspěšný); 8:23
2.čtvrtina
Pilsen Patriots TD - 7:6 - Patrik Vainer, 20y pass od QB nezadán (Martin Vojtěchovský kick); 3:54
Ostrava Steelers TD - 7:12 - Jiří Šimečka, 9y pass od Alvaro Fadini (2pt pass neúspěšný); 0:27
3.čtvrtina
Ostrava Steelers TD - 7:19 - Jan Vysloužil, 9y pass od Alvaro Fadini (Jiří Šimečka kick); 8:32
Pilsen Patriots TD - 14:19 - William Young, 81y pass od Quevin Redding (Martin Vojtěchovský kick); 5:18
Ostrava Steelers TD - 14:26 - Dominik Dvorský, 7y run (Jiří Šimečka kick); 1:17
4.čtvrtina
Pilsen Patriots TD - 20:26 - David Hlaváček, 14y pass od Quevin Redding (2pt run neúspěšný); 9:25
Ostrava Steelers TD - 20:33 - Jakub Březina, 9y run (Jiří Šimečka kick); 6:49
Ostrava Steelers TD - 20:40 - Jakub Březina, 9y run (Jiří Šimečka kick); 2:51
Komentář k zápasu

Úvodní drive zápasu Patriots proti Steelers skončil jako pěkné počasí. Velmi rychle. Patriots šli po třech pokusech i díky sacku Mušálka ze hry a Ostrava začínala po puntu drive na 40 yardech. Spustila se nám průtrž mračen a během ní zvládli Steelers svůj úvodní drive o mnoho lépe. Rosik zachytil Fadiniho pas a po dvou bězích Dvorského slavili Steelers první touchdown zápasu. Po neúspěšnem extra pointu následovalo přerušení zápasu.


Po více než půlhodince se mohlo pokračovat. Patriots však zopakovali úvodní drive, jen za Ostravu dokázal Reddinga tentokrát sackovat Bogocz. Po povedeném puntu začínala Ostrava na svých 10 yardech. Do lepší pozice je dostal dalším dlouhým během Dvorský. Následně ale obrana Patriots zabrala a donutila Steelers puntovat.


V dalším drivu se konečně podařilo i útoku Patriots získat nějaké yardy. První first down si připsal Young, dalším catchem ho napodobil Kurtiš. Následně Redding předvedl 25 yardů dlouhý běh a Patriots byli na 40 yardech. Dva nekompletní passy, krátký běh dovedli Patriots k dalšímu puntu. Steelers do konce čtvrtiny předvedli ještě dvě běhové hry. Dvorského domácí obrana tentokrát zastavila, ale Fadini byl následně úspěšnější a připsal si 25 yardů.


V úvodu druhé čtvrtiny se Steelers přiblížili endzóně, ale Fadini nakonec hodil míč jen do rukou domácího Šisla, který se tak při svém prvním startu v dresu Patriots zapsal interceptionem.


Ani další útok se však Patriots nevydařil a po třech hrách tak přišel punt. Steelers se pak přiblížili po runu Fadinihi. Patriots však opět získali míč a opět to bylo díky interceptionu Fadiniho. Ve vlastní endzóně totiž zachytil míč Richardson a dokázal ho vrátit na vlastních 30 yardů.


To už domácí útok konečně chybu soupeře trestal. Na polovinu Steelers dostal míč během Redding. Poté se rozhodl zkusit to vzduchem. Nejprve si první down připsal Jakub Rada a pak už si míč v endzóně našel Patrik Vainer. Po extra pointu Vojtěchovského domácí vedli 7:6.


Z vedení se však domácí nemohli radovat dlouho. Výkop Patriots vrátil až na polovinu hřiště Šimečka. Když pak právě Šimečkovi nedovolil zachytit pass pěkným zákrokem Vonásek, rozhodli se Steelers zkusti to po zemi, a to neslo ovoce. Tentokrát to nebyl Dominik Dvorský, ani quarterbeck Fadini. Důvěru dostal Jakub Březina, který příblížil Steelers na dostřel. V obraně se pak blýskl Pavel Tumpach, když nedovolil Dvorskému donést míč z krátké vzdálenosti do endzóny. Totéž se vzápětí podařilo Reddingovi ve spolupráci s Procházkou. Při 3&goal si obrana nepohlídala v endzóně Šimečku a ten tak vrátil vedení na stranu Steelers. Pokus o konverzi obrana zastavila a do kabin se šlo za stavu 6:12.


Také úvod třetí čtvrtiny patřil hostům. Na return na půlku hřiště navázal Dvorský dalším během a po passu na Šimečku přišel krátký běh Fadiniho. Poté brazilský quarterbeck našel v endzóně passem Vysloužila a Ostrava po potvrzení vedla již 6:19.


Domácí odpovídali vzduchem. První down si připsal Vainer, poté Young. Pak se zdálo, že jsou domácí v koncích. Díky faulům a dobré práci obrany Steelers se dostali k 2&30 hluboko ve vlastním poli. K překvapení všech však Young zachytil Reddingův pas a prokličkoval se celým hřištěm. Vojtěchovský potvrdil a přišlo tak snížení na 13:19.


Ostrava se držela fungujícího scénaře. Běhy Dvorského a Fadiniho prokládala passy na Šimečku. Při jednom z nich se v endzóně pěkným zákrokem blýskl Verner, když zblokoval míč a zabránil tak jistému touchdownu. Při dalším pokusu o běh se bohužel hostující quarterbeck Fadini zranil a zápas pro něj skončil. Dobrou pozici však Ostrava využila i tak, Dvorský balon donesl až pro touchdown. Steelers opět potvrdili a vedli 13:26.


Patriots se pak posunuli až díky chybě Steelers při puntu, když jeden z hostujících hráčů škrtl o míč a Patriots ho dokázali zalehnout. Poslední akcí třetí čtvrtiny byl kompletní pass Reddinga na Krta.


Po prvním downu Vainera se dostali domácí do dalších potíží, ovšem ještě jednou přišla pomoc z Ostravy. Při 4&30 se facemaskem provinil Adam Synáček. Reddinga však při běhu zastavili jiní obránci jen za cenu roztrhání jeho dresu. Po výměně dresu a nekompletním passu Vainera do endzóny se Redding vrátil do hry a nasměroval míč do rukou Vainera, který si připsal další první down. Pak bylo v Plzni ještě veseleji, protože Hlaváček zpacifikoval další Reddingův pass a snížil na 20:24.


Momentum ale Patriots nevyužili. Neúspěšný onside kick znamenal útok Steelers. Ti s quarterbeckem Martinem Štěpáníkem nic nevymýšleli a spoleháli se na běhy Dvorského s Březinou. Ty fungovaly na jedničku, Dvorský ukrajoval yardy a Březina donesl míč ještě dvakrát do endzóny. Protože oba touchdowny Steelers potvrdili a domácí už se na odpověď nezmohli, vezou si Steelers z Plzně výhru 20:40.


Autor článku: Michal Vrba