Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2020  /  Paddock liga 2020  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Vysočina Gladiators
42 : 20
Brno Sígrs Brno Sígrs
Q1 Q2 Q3 Q4
GLA 21 14 0 7
SGR 0 14 0 6
Statistiky

Datum: 6.9.2020 v 16:00
Počasí: Oblačno, 20°C
Počet diváků: 861
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), Kamil Kroulík (U), Tomáš Frehar (HL), Kateřina Šlesingerová (LJ), Jaroslav Rybář (BJ), Juraj Sopkuliak (SJ), Tomáš Staroň (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 7:0 - Jan Dunovský, 24y pass od Joseph Bradley (Jan Bavlovič kick); 9:51
Vysočina Gladiators TD - 14:0 - Ondřej Hodač, 7y pass od Joseph Bradley (Jan Bavlovič kick); 3:04
Vysočina Gladiators TD - 21:0 - Jan Dunovský, 9y run (Jan Bavlovič kick); 2:21
2.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 21:7 - Kris Wedderburn, 12y pass od Douglas Webster (Ivan Baykalov kick); 11:20
Brno Sígrs TD - 21:14 - Kris Wedderburn, 63y pass od Douglas Webster (Ivan Baykalov kick); 7:37
Vysočina Gladiators TD - 28:14 - Jan Beran, 52y pass od Joseph Bradley (Jan Bavlovič kick); 6:15
Vysočina Gladiators TD - 35:14 - Jan Dunovský, 6y pass od Joseph Bradley (Jan Bavlovič kick); 0:53
4.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 35:20 - Kris Wedderburn, 19y pass od Douglas Webster (kick neúspěšný); 11:51
Vysočina Gladiators TD - 42:20 - Jan Beran, 5y pass od Joseph Bradley (Jan Bavlovič kick); 1:54
Komentář k zápasu

Na stadionu FC Vysočina v Jihlavě se v neděli odpoledne odehrál šlágr 4. kola Paddock ligy. Na hřišti se totiž utkaly jediné dva dosud neporažené týmy - domácí Vysočina Gladiators a hostující Brno Sígrs. Bitvu neporažených si nenechalo ujít 861 diváků.

Do zápasu lépe vstoupili domácí, jejichž úvodní drive začal 35yardovým passem na Vojtěcha Mašitu a skončil 7yardovým během Jana Dunovského do endzóny, čímž Gladiators připsal úvodních 6 bodů. Vstup do zápasu vyšel i obraně domácích, která v úvodním drivu nedovolila Sígrs vůbec nic, a tak se Webster a spol museli po 3 downech vrátit zpět na sideline. Stejný osud ale čekal i útok domácích, kterou obrana Sígrs díky zlepšené hře dokázala zastavit.

Ve druhém drivu se Sígrs přeci jen dařilo hýbat s míčem lépe, když se ale Webster pokusil na 3&3 poslat dlouhý pass do endzóny, secondary domácích všechny útočné zbraně Sígrs pokryla a hostům tak nezbývalo než zkusit hrát i 4. down. Tento pokus byl rovněž neúspěšný a na hřiště šel znovu útok Gladiators. Celý tento útočný drive byl ve znamení spolupráce Bradleyho s Čermákem, konečné slovo měl znovu Dunovský, který zachytil 7yardový pass a poslal Gladiators do vedení 14:0. 

Ani třetí útočný drive Sígrům nevyšel, po sérii false startů a nesportovního chování zahrávali 3&35 z vlastních 5 yardů. Douglas Webster se rozhodl běžet sám, ale jeho pokus obrana Gladiators nejen zastavila, ale jednomu z hráčů se podařilo míč vyrazit a následně zalehnout. Výsledkem akce byl fumble na 7 yardech. Tato situace byla lahůdkou pro running backa domácích Dunovského, který si pohodlně doběhl pro další touchdown a díky úspěšnému potvrzení šli Gladiators do vedení 21:0.

Obraně Gladiators se dařilo držet běhové pokusy hostů na uzdě. Těm tak nezbývalo než zkoušet passovou hru. A to přineslo ovoce. Nejdříve poslal Webster dlouhý pass na jednoho ze svých receiverů, který ho zachytil na polovině Gladiators. Útoku Sígrs pomohla i nedisciplinovanost Gladiátorů, nejdříve se secondary domácích provila pass interference a posléze facemask. Sígrs si tak zadarmo připsali 30 yardů a dostali se do redzóny soupeře. Trest přišel z ruky Webstera, který 12yardovou přihrávkou našel Wedderburna a Sígrs tak na začátku druhé čtvrtiny snížili na 21:7.

Když útočný drive domácího útoku skončil jen puntem Bradleyho, šel na hřiště znovu útok hostí. A i v tomto případě si Sígrs připsali body. Konkrétně to byl znovu Wedderburn po dlouhém passu Webstera. Odpověď domácích na sebe nenechala dlouho čekat, Bradley našel dlouhou přihrávkou Berana a Gladiators odskočili do vedení 28:14. Do konce poločasu Gladiators skórovali ještě jednou, tentokrát to byl 6yardový pass na nezastavitelného Dunovského a i díky výborné hře secondary domácích v závěru poločasu se šlo do kabin za stavu 35:14.

Ve druhém poločase dominovaly především obrany. Jedinou zajímavou situací ve třetí čtvrtině byl interception, který si připsal Štěpán Calta. Ani to však domácím nepomohlo a následující drive skončil opět puntem, tentokrát z kopačky quarterbacka Bradleyho. V následujícím útočném snažení Sígrs přišli domácí o svou oporu v obranných řadách - Stanislava Lepiče. Ten byl po jednom ze zákroků vyloučen za targeting. Patnáctiyardovou penalizaci využili Sígrs beze zbytku. Webster opět našel potřetí v zápasa Wedderburna 15 yardovým passem, následný pokus o extra point byl ale obranou Gladiators zblokovaný, a tak po této akci svítil na tabuli stav 35:20. 

Další útočný drive ve čtvrté čtvrtině vedli Gladiators především po zemi. Dunovskému se dařilo ukrajovat nejen yardy, ale hlavně i čas. Sladkou tečku za tímto útočným snažením si připsal znovu Beran, který dvě minuty před koncem zachytil na 4. down pětiyardovou přihrávku a připsal si druhý touchdown v zápase. Do konce zápasu se ještě stihl nechat vyloučit hostující Baykalov za ránu pěstí. Zápas symbolicky ukončil Tomáš Svoboda, když si připsal první a jediný sack zápasu.

Gladiators porazili Sígrs 42:20 a zůstávají tak jediným neporaženým týmem Paddock ligy.

Autor článku: Martin Rygl 

Fotografie ze zápasu