Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2020  /  Paddock liga 2020  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Pilsen Patriots
6 : 49
Ústí nad Labem Blades Ústí nad Labem Blades
Q1 Q2 Q3 Q4
PTR 0 6 0 0
BLD 14 14 21 0
Statistiky

Datum: 19.9.2020 v 14:00
Počasí: Jasno, 22°C
Počet diváků: 110
Rozhodčí: Filip Pachulski (R), Filip Znamenáček (U), Oldřich Kumhera (HL), Richard Hranička (LJ), Mikuláš Zouvala (SJ), Pavel Voráček (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades TD - 0:7 - Jakub Imr, 11y run (Tomáš Štěpánek kick); 1:57
Ústí nad Labem Blades TD - 0:14 - Nolan Corpening, 42y interception return (Tomáš Štěpánek kick); 0:37
2.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades TD - 0:21 - Jan Bláha, 9y run (Tomáš Štěpánek kick); 4:58
Pilsen Patriots TD - 6:21 - Patrik Vainer, 8y pass od Quevin Redding (2pt run neúspěšný); 2:43
Ústí nad Labem Blades TD - 6:28 - Nolan Corpening, 41y pass od Jan Bláha (Tomáš Štěpánek kick); 0:48
3.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades TD - 6:35 - Jakub Imr, 70y pass od Jan Bláha (Tomáš Štěpánek kick); 11:42
Ústí nad Labem Blades TD - 6:42 - Ladislav Jenšík, 1y run (Tomáš Štěpánek kick); 8:38
Ústí nad Labem Blades TD - 6:49 - Aleš Drhlík, 0y fumble return (Tomáš Štěpánek kick); 4:50
Komentář k zápasu

V 5. kole Paddock ligy přivítali Patriots rivala ze skupiny,  Ústí nad Labem Blades. 

Úvodní útok měli Patriots. Po returnu Reddinga a dvou kompletních passech na Patrika Vainera byli Patriots už na polovině hostů. Patriots zkoušeli štěstí i po zemi, ovšem obrana Blades si Ofori-Dankwaha od začátku velmi dobře hlídala. A tak museli Patriots opět vzduchem, díky Vainerově bojovnosti se povedl i čtvrtý down na 4 yardech a Patriots k cíli chybělo už jen pár yardů. Ještě méně to bylo po zachycení passu Rady. Obrana Blades na Reddinga zatlačila a po intentional grounding se Patriots dostali tak daleko, že z dlouhého drivu byl jen punt.

Blades začali dle očekávání. Běh Jenšíka a rázem byli na polovině hřiště. Následoval pass na Imra a další běh Jenšíka, kterého ještě dokázal zastavit Vonásek. Při běhu hostujícího quarterbecka Bláhy se však domácí obrana provinila proti pravidlům a Blades byli opět blíž. Jenšík dalším během přiblížil míč na 11 yardů a tam už ho dostal Jakub Imr, který se zastavil až pro touchdown. Potvrzení nedělalo Štěpánkovi celý zápas problém, 0:7.

Domácí pokus o odpověď skončil velmi špatně. Reddingův pass na Younga nedokázal Američan zkrotit, čehož využil Corpening a z 42 yardů vrátil míč až pro touchdown. Na konci čtvrtiny tak byl stav již 0:14. 

Druhá čtvrtina a vlastně celý zápas přinášela dost podobný obrázky. Ofori-Dankwah byl obranou Blades perfektně pohlídaný, a tak Plzeň sunula míč vzduchem. Po Vainerovi si catche připsali i Rada a Hlaváček. Po dalším catchy Vainera byli Patriots opět na hranici redzóny, ovšem hosté opět dokázali na Reddinga zatlačit. Když se na domácího quarterbecka v jednu chvíli dostali hostující Jirgle, Drhlík a Bartoň, není divu, že následovala další ztráta yardů. A poté neúspěšný čtvrtý down.

Ústí si opět nedělalo zle, po 15yardovém běhu Jenšíka dostal do ruky míč tentokrát Corpening a připsal dalších 45 yardů. Že i Jenšík jde zastavit pak ukázal Nguyen. A tak si Bláha začal pomáhat i vzduchem. Důležitý 3&4 proměnil v první down Jenšík a pak už quarterbeck Bláha svým během skoroval třetí touchdown, 0:21 po Štěpánkově extra pointu.

Pak se konečně zúročila i snaha Patriots. Rada catch pro 15 yardů, následně Young catch pro 55 yardů a další první down Rada. Z osmi yardů pak Redding našel v endzoně Vainera a Patrik tak mohl slavit první touchdown Patriots. Těm se potvrdit nepodařilo.

Odpověď Blades ale přišla opět záhy. Kickoff vrátil na 45 yardů Corpening. Po běhu Bláhy nedovolil žádné yardy Jenšíkovi Soukup, ovšem dlouhý třetí down zkompletoval Bláha passem na Imra. Při 3&10 přišel touchdown, když zachytil Corpenning 40yardový pass. Po potvrzení byl tak stav 6:28. Za tohoto stavu skončil první poločas. 

Jestli si někdo myslel, že Patriots ještě mohou se zápasem něco udělat, byl z omylu vyveden hned na začátku druhého poločasu. Výkop Patriots vrátil na 30 yardů Imr a poté rovnou zachytil pass Bláhy a po nejhezčí akci zápasu navýšil na 6:35.

Po tři a ven a puntu na půlku, dalo Ústí definitivní razítko. Po dlouhem passu na Corpeninga chyběli Blades jen dva yardy a ty napodruhé překonal Jenšík, 6:42. Definitivní ránu do vazu dostali Patriots po dalším drivu, když se nepodařil snap při puntu a míč nakonec až v endzóně zalehl Drhlík. To bylo také poslední skorovaní zápasu. 

Autor článku: Michal Vrba