Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2020  /  Paddock liga 2020  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Brno Sígrs
35 : 10
Brno Alligators Brno Alligators
Q1 Q2 Q3 Q4
SGR 14 7 14 0
ALL 3 0 0 7
Statistiky

Datum: 20.9.2020 v 17:00
Počasí: Jasno, 24°C
Počet diváků: 350
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), Stanley Hameder (U), Jakub Charvát (HL), Kateřina Šlesingerová (LJ), Martin Živný (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 7:0 - Jan Hampl, 68y pass od Douglas Webster (Jan Tinka kick); 11:09
Brno Alligators FG - 7:3 - Jan Nestr, 28y; 4:48
Brno Sígrs TD - 14:3 - Igor Mašlanka, 18y pass od Douglas Webster (Jan Tinka kick); 1:29
2.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 21:3 - Douglas Webster, 5y run (Jan Tinka kick); 5:27
3.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 28:3 - Kris Wedderburn, 40y pass od Douglas Webster (Jan Tinka kick); 6:03
Brno Sígrs TD - 35:3 - Douglas Webster, 1y run (Jan Tinka kick); 0:01
4.čtvrtina
Brno Alligators TD - 35:10 - David Kilian, 2y run (Jan Nestr kick); 6:43
Komentář k zápasu

Víkend fanouškům v Brně nabídl skutečně fotbalovou nálož. Během jediného dne mohli zhlédnou vítězství Brna Amazons nad Warsaw Sirens 74:0, později dominantní vstoupení Sígrs U18, kteří porazili Ústí nad Labem Blades 56:0. Na úspěchy se snažil v odvetě brněnského derby vstoupit i mužský tým  Sígrs, který tentokrát v roli domácího uvítal městského rivala. 

Sígrs vstoupili do zápasu ve velkém stylu, když už druhou akcí zapasu našel quarterback domácích Douglas Webster wide receivera Jana Hampla. Ten objevil mezeru v coverage aligátorské defenzívy a nebráněn doběhl do endzóny soupeře.

Alligators stihli ještě v první čtvrtině zaznamenat tři body z kopačky Jana Nestra, který proměnil 28yardový field goal. Pak už se scoreboard na dlouhou dobu měnil pouze na straně Sígrs. „Letošní sezonu se z nějakého důvodu trápíme v útoku a nejsme schopní udržet tempo bez chyb po většinu zápasu. Hlavním problémem bylo neproměnění 3 šancí na půlce soupeře, kdy se vždy něco pokazilo. Jako pozitivum beru celkové zlepšení naší obrany v posledních dvou zápasech. V útoku nás čeká opět hodně práce před následujícím utkání,” zhodnotil výkon Alligators quarterback hostí Tomáš Fortelný.

V útoku se zelenobílí mohli spolehnout především na running backa Marcuse Francise, který se podle Fortelného ještě více ukáže v dalších kolech ligy. Také ve vzduchu zavládla větší jistota, a to především na trase Fortelný - Robíšek, kdy receiver s číslem 87 navazuje na své loňské úspěšné statistiky.

Sílu vzduchem převedli na scoreboard ale zejména domácí Sígrs. Touchdownovou přihrávku z ruky Webstera obdržel tight end Igor Mašlanka i britská posila Sígrs, Kris Wedderburn. Velkou oporou domácí ofenzívy byl také receiver Jakub Čudovský, který dokázal zachytávat přihrávky v klíčových okamžicích, které posouvaly chainy směrem k endzóně soupeře. Tatam byly nejasnosti v sígrské ofenzívě patrné při jejich posledním utkání s  Gladiators.

Quarterback domácích Webster pro dva touchdowny sám doběhl. Při druhém zaznamenaném skóru na konci třetí čtvrtiny byl ale vyloučen. Na post quarterbacka se postavil Phillip Garcia, který se doposud fanouškům Sígrs představoval spíše jako trenér domácí ofenzívy. V brněnském derby ale do utkání zasáhl s pozice linebackera či slot receivera.

„Strategií naší obrany bylo zastavit jejich běhovou hru, nedarovat útoku příliš prostoru, kdy budou na třetí down zdolávat krátkou vzdálenost. To se myslím povedlo. Stejně tak v offense jsme splnili, co jsme chtěli. Drželi jsme se na hřišti, pokračovali jsme v dlouhých drivech zakončených skórováním. Takže dnes můžeme být spokojení. Stále je ale na čem pracovat,” hodnotila utkání americká opora Sígrs, Phillip Garcia.

Pod jeho taktovkou se už domácím v poslední čtvrtině nepodařilo příliš předvést. Po krátkém puntu nicméně využili svoji příležitost Alligators a do endzóny se probojoval running back David Kilian. Po úspěšném potvrzení se tak upravilo skóre na finálních 35:10 pro Sígrs, kteří si vítězstvím zajistili účast v semifinále.

Autorka článku: Alžběta Nečasová

Fotografie ze zápasu