Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2020  /  Paddock liga 2020  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Ostrava Steelers
55 : 13
Přerov Mammoths Přerov Mammoths
Q1 Q2 Q3 Q4
STE 14 14 14 13
MMT 0 0 13 0
Statistiky

Datum: 20.9.2020 v 15:00
Počasí: Jasno, 21°C
Počet diváků: 363
Rozhodčí: Václav Kriesman (R), Kamil Kroulík (U), Tomáš Frehar (HL), Mikuláš Zouvala (LJ), Petr Márai (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Ostrava Steelers TD - 7:0 - Dominik Dvorský, 4y run (Jiří Šimečka kick); 8:51
Ostrava Steelers TD - 14:0 - Dominik Dvorský, 3y run (Jiří Šimečka kick); 1:51
2.čtvrtina
Ostrava Steelers TD - 21:0 - Dominik Dvorský, 14y run (Jiří Šimečka kick); 6:43
Ostrava Steelers TD - 28:0 - Dominik Dvorský, 10y run (Jiří Šimečka kick); 1:03
3.čtvrtina
Přerov Mammoths TD - 28:7 - Patrik Schwarz, 43y fumble return (Marek Školoudík kick); 11:31
Ostrava Steelers TD - 35:7 - Dominik Dvorský, 5y run (Jiří Šimečka kick); 9:25
Ostrava Steelers TD - 42:7 - Dominik Dvorský, 2y run (Jiří Šimečka kick); 8:36
Přerov Mammoths TD - 42:13 - Marek Školoudík, 3y pass od Michal Stoklásek (kick neúspěšný); 2:43
4.čtvrtina
Ostrava Steelers TD - 49:13 - Dominik Dvorský, 3y run (Jiří Šimečka kick); 8:26
Ostrava Steelers TD - 55:13 - Jakub Březina, 27y run (kick neúspěšný); 0:35
Komentář k zápasu

V Ostravě se odehrál zápas domácích Steelers a přerovských Mammoths. Jednalo se o odvetu zápasu 1. kola Paddock ligy, kde Mamuti zaskočili vicemistry z Ostravy a jako nováček si připsali dosud nejpřekvapivější výhru tohoto ročníku. Od té doby však cesty obou týmů vedly opačnými směry a Steelers, po třech výhrách v řadě, vstupovali do zápasu opět jako favorit.

Ještě než na ostravském stadionu v Porubě přišel na řadu očekávaný souboj dvou mužských týmů Paddock ligy, utkali se v předzápase juniorské týmy Steelers a Prague Black Panthers. Vyrovnaný zápas nakonec lepším výkonem, zejména na konci prvního poločasu, získali pro sebe hráči z Prahy v poměru 29:14.

Pak už ale přišly na řadu těžké váhy a první pohled na střídačku Steelers lehce znervóznil domácí fanoušky. Pouze v civilu byl přítomen quarterback Alvaro Fadini, který si v minulém zápase poranil koleno. Na jeho místě tak nastoupil Martin Štepáník, který v létě přišel do Ostravy právě z Přerova. Na druhé straně naopak již byla připravena největší hvězda Mammoths – Michal Bock, který vynechal minulý zápas proti Blades.

Utkání začali útokem přerovští hráči, ale na rozdíl od prvního střetnutí, kdy skórovali hned první akcí, nyní byli velmi rychle zastaveni ocelovou obranou. Na hřiště tak přišel útok Steelers a roztočila se smršť běhů. Dominik Dvorský a Jakub Březina ukrajovali yardy a všechny čtyři drivy v prvním poločase završil Dominik Dvorský během do endzóny Mammoths.

Ve druhém poločase zkusila vykřesat jiskřičku naděje přerovská obrana. Nejprve skvěle zastavila trikovou hru Steelers, aby následně, po fumblu Jakuba Březiny, zvedl míč Partik Schwarz a doběhl pro první body Mammoths. Steelers však odpověděli dvěma rychlými touchdowny Dominika Dvorského.

Potom se připomněl i runningback Mammoths, Michal Bock, který dlouhým během posunul míč do redzóny Steelers, kde Michal Stoklásek našel Marka Školoudíka a Přerov korigoval stav na 42:13.

Čtvrtá čtvrtina už ale opět patřila pouze Steelers. Dominik Dvorský si doběhl pro rekordní sedmý touchdown a na konci zápasu se prosadil i Jakub Březina. Steelers oplatili Mammoths porážku z úvodního kola a po čtyřech výhrách v řadě jsou jen malý krok od postupu do semifinále.

Autor článku: Jan Klimeš

Fotografie ze zápasu