Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2020  /  Paddock liga 2020  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Ostrava Steelers
0 : 7
Brno Sígrs Brno Sígrs
Q1 Q2 Q3 Q4
STE 0 0 0 0
SGR 7 0 0 0
Statistiky

Datum: 27.9.2020 v 15:00
Počasí: Oblačno, 12°C
Počet diváků: 30
Rozhodčí: Tomáš Frehar (R), Kamil Kroulík (U), Šimon Zouvala (HL), Jaroslav Rybář (LJ), Adam Dvořáček (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 0:7 - Igor Mašlanka, 38y pass od Douglas Webster (Ivan Baykalov kick); 3:07
Komentář k zápasu

Chladné podzimní odpoledne v Ostravě přivítalo další kolo Paddock ligy. V neděli odehrály svůj souboj o první místo ve skupině, a tím i lepší výchozí pozici v play-off, týmy Ostrava Steelers a Brno Sígrs.

Ostrava nastoupila opět bez quarterbacka Fadiniho, kterého na hřiště nepustilo zranění. Na druhé straně, i přes vyloučení v minulém zápase, byl připraven Webster. Speciálně pro něj to byl velmi specifický zápas, když se po roce opět vrátil na trávník v Porubě, tentokrát ovšem v dresu hostujícího týmu.

Jak se dle pohledu na soupisky tedy dalo očekávat ostravský útok tahal své akce hlavně po zemi svým duem running backů a brněnský tým spoléhal na přesnou ruku amerického quarterbacka. Avšak toto věděly i obě obrany. A tak nikoho nepřekvapilo, že Sígrs s kvalitní defenzivní lajnou a zaplněným boxem, který pro tento zápas vyztužil i druhý americký hráč Philip Garcia, zastavovali běhové pokusy Steelers. Pokusy Webstera pak zastavovala ocelová obrana, která se zlepšuje každým zápasem a od příchodu maďarského reprezentanta Zoltana Golity povolila v každém zápase vždy o jeden touchdown méně než v zápase předešlém.

Sígrs měli zejména v prvním poločase více ze hry a účinněji se posouvali po hřišti. Jeden takový drive se jim podařilo přetavit v body, když Doug Webster našel Igora Mašlanku. Více bodů však brněnský útok nepřidal a hrstka diváku, která byla kvůli omezením na zápas puštěna, tak viděla zejména punty a ztracené míče.

Ostravský útok zlepšil svou hru ve druhém poločase, začal více hýbat míčem a dostal se těsně před endzónu Sígrs. Zde však na třetí down pokazil snap a následný pokus o field goal byl zablokován. Pak už veškerá snaha narážela na obranu Sígrs a nedisciplinovanost hráčů Steelers.

V závěru zápasu, kdy obrana Steelers musela zastavit tři downy útoku Sígrs, aby měl ještě útok nějakou šanci na vyrovnání, opět zaúřadovala spolupráce Douga Webstera a Igora Mašlanky. Získaný první down již stačil, aby čas zápasu vypršel.

Sígrs si poprvé ve své historii odvezli vítězství z Ostravy a velmi výrazně vykročili za vítězstvím ve skupině Východ.

Autor článku: Jan Klimeš

Fotografie ze zápasu